Autoverhuur

Bijzonder veel mensen die van plan zijn om te verhuizen kunnen daarvoor geen of slechts beperkt gebruikmaken van hun eigen auto. In dat geval kan een beroep doen op autoverhuur een interessante keuze zijn. Op deze manier is het namelijk mogelijk om een auto te huren welke je op de meest optimale wijze bij kan staan bij je verhuizing. Ben jij ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die op vlak van autoverhuur worden aangeboden? Wil jij daar ook graag gebruik van kunnen maken voor wat jouw verhuizing betreft? Ontdek dan snel de informatie over autoverhuur welke is terug te vinden hier op deze pagina.

Waarom een beroep doen op autoverhuur voor je verhuizing?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het zo dat lang niet iedereen over een auto beschikt welke zich leent voor het uitvoeren van een verhuizing, in tegendeel. Dat is op zich ook niet meer dan logisch. Mede omwille van deze reden zijn er op de markt heel wat bedrijven terug te vinden welke autoverhuur aanbieden. Dit niet in het minst voor situaties waarin er een verhuizing moet plaatsvinden naar een nieuwe woonplaats. De exacte voordelen die verbonden zijn aan een beroep doen op autoverhuur voor je verhuizing zijn de volgende:

  1. Je kan eenvoudig een geschikte auto huren voor je verhuizing;

  2. De auto die je huurt kan worden afgestemd op de exacte eisen waarover je beschikt;

  3. Je betaalt slechts zolang voor de auto als je er echt nood aan hebt;

  4. Vaak kan je een verhuiswagen huren inclusief een professionele verhuizer;

Ook dit laatste voordeel is er een die voor veel mensen als muziek in de oren zal klinken. Het is namelijk zo dat heel wat mensen moeite ondervinden met het vinden van voldoende helpende handen om een verhuizing uit te kunnen voeren. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan het dus zeker een aanrader zijn om een verhuiswagen te huren in combinatie met een professionele verhuizer. Zo sla je in principe twee vliegen in één klap.

Hoeveel bedragen de kosten voor autoverhuur?

Ben jij ook van plan om voor jouw verhuizing een beroep te doen op de mogelijkheden die autoverhuur met zich meebrengt? In dat geval zal je natuurlijk ook stil willen blijven staan bij de kosten die dit met zich meebrengt. De kosten die in rekening worden gebracht voor autoverhuur bij een verhuizing worden meteen duidelijk middels de onderstaande prijstabel.

Type autoverhuur

Gemiddelde kostprijs

Verhuiswagen van 20 kubieke meter

Gemiddeld zo’n 55 euro per uur

Verhuiswagen van 50 kubieke meter

Gemiddeld zo’n 75 euro per uur

In de prijzen zoals hierboven aangegeven is niet alleen de huurauto inbegrepen. Daarnaast kan je namelijk ook altijd rekenen op de aanwezigheid van ten minste één professionele verhuizer. Buiten de bovenstaande kosten is het zo dat je mogelijks ook nog geconfronteerd kan worden met zogenaamde voorrijkosten. Deze voorrijkosten zijn sterk afhankelijk van het verhuisbedrijf in kwestie. Bovendien worden er vaak binnen een bepaalde straal van het verhuisbedrijf geen voorrijkosten in rekening gebracht.

Interessante bespaartips voor autoverhuur

De kosten die voor autoverhuur voor een verhuizing in rekening worden gebracht kunnen, afhankelijk van de situatie, behoorlijk hoog oplopen. Het is vanzelfsprekend dat lang niet iedereen zomaar de mogelijkheid heeft om deze hoge kosten te betalen. Dat is ook niet nodig. Er bestaan namelijk menig aantal interessante bespaartips die er voor kunnen zorgen dat de kosten voor jouw autoverhuur aanzienlijk ingeperkt kunnen worden. Wij hebben de belangrijkste van deze bespaartips alvast even voor je op een rijtje gezet.

Hou rekening met de parkeervergunning of -ontheffing

Wanneer je gaat verhuizen en je daarvoor gebruik gaat maken van een (grote) verhuiswagen zal je er altijd voor willen zorgen dat er een parkeerplaats wordt vrijgehouden voor je woning. Om dit te kunnen realiseren dient er bij de gemeente een parkeervergunning of -ontheffing te worden aangevraagd. Let op, de duur van de vergunning en de kostprijs die er aan verbonden is kan sterk verschillen afhankelijk van gemeente tot gemeente. Voor kleinere gemeentes geldt bijvoorbeeld dat de kostprijs van een vergunning doorgaans is gelegen rond de 20 euro. In grotere steden kan deze kostprijs al snel oplopen tot wel 50 euro of nog meer.

  • Huur de verhuisauto niet langer dan strikt noodzakelijk is

In eerste instantie is het altijd interessant om een duidelijke planning op te maken. Het opmaken van een goede planning kan er voor zorgen dat je de verhuisauto niet langer hoeft te huren dan strikt noodzakelijk is. Het spreekt voor zich dat je op deze manier heel wat overbodige kosten kan voorkomen.

  • Vermijd een toeslag tijdens het weekend

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je niet teveel moet betalen voor het huren van jouw verhuisauto? In dat geval is het altijd de moeite waard om een verhuizing in het weekend te voorkomen. Dit geldt niet in het minst voor mensen die er voor hebben gekozen om een verhuisauto in combinatie met één of meerdere professionele verhuizers te huren. Voor een verhuizing op zaterdag zal de toeslag minstens 25 procent bedragen. Op zondag kan die toeslag zelfs oplopen tot 75 procent.

  • Probeer zelf met de verhuisauto te rijden

Bij autoverhuur is de keuze altijd aan jou of je zelf met de auto gaat rijden of je daarvoor een beroep gaat doen op een chauffeur / verhuizer. Zelf met de auto rijden zorgt er uiteraard voor dat de kosten aanzienlijk lager zullen uitvallen. Controleer wel steeds of je over het vereiste rijbewijs voor de huurauto in kwestie beschikt.

Bespaar tot wel 30% op de kostprijs van autoverhuur!

Met de bovenstaande bespaartips is het hoe dan ook perfect mogelijk om een erg aantrekkelijke besparing te realiseren op het prijskaartje welke autoverhuur met zich meebrengt. Dit is echter nog niet alles. Wist je bijvoorbeeld dat de kosten van autoverhuur voor verhuizing nog meer gedrukt kunnen worden? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een vergelijking uitvoeren tussen meerdere bedrijven die verhuisauto’s verhuren. Op het ogenblik dat je dit doet kan je er de voordeligste keuze namelijk meteen tussenuit halen. Hierdoor behoort een extra besparing die kan oplopen tot 30 procent zomaar tot de mogelijkheden!