Hoe verhuizing je spullen naar opslag?

Behoorlijk wat mensen die van plan zijn om naar een nieuw huis te verhuizen zijn eigenlijk genoodzaakt om tijdelijk gebruik te maken van een bepaalde opslag voor hun inboedel. Dit is onder meer het geval wanneer men niet meteen van de oude woonst in de nieuwe woning in kan trekken. Bovendien is het zo dat veel mensen er ook niets voor voelen om al hun spullen in één keer in hun nieuwe woning een plaats te geven. Zij willen liever geleidelijk aan alle verschillende kamers inrichten en alles een plaatsje geven. Geldt dat ook voor jou en heb jij dus met andere woorden ook nood aan tijdelijke opslag bij jouw verhuizing? Dan is de informatie op deze pagina voor jou absoluut de moeite waard om door te nemen!

Hoeveel bedragen de kosten voor opslag?

De eerste vraag die je, je wellicht zal stellen met betrekking tot het huren van een opslag heeft te maken met de kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht. In de praktijk is het zo dat de opslagkosten worden beïnvloed door drie verschillende zaken. Het gaat hierbij om:

 1. De periode waarvoor de opslag zal worden gehuurd;

 2. De grootte van de opslagruimte die is vereist;

 3. Het soort opslag waar de voorkeur naar uitgaat;

De eerste twee punten zijn voor de hand liggend, maar veel mensen zijn zich niet bewust van de verschillende soorten opslagmogelijkheden die er bestaan. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt uit onder meer de onderstaande opties:

 • Een tijdelijke opslag;

 • Een permanente opslag;

 • Het huren van een garagebox;

 • Een mobiele opslag;

 • Een opslag in een (groot) magazijn;

 • Onderhandse opslag bij een vriend of familielid;

Heb je een keuze gemaakt uit de bovenstaande mogelijkheden? Of kom je er nog niet helemaal uit? In beide gevallen zal je graag te weten willen komen wat nu precies de verschillende kosten van de diverse opslagmogelijkheden zijn. Deze kosten worden meteen duidelijk gemaakt door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type opslag

Gemiddelde kostprijs

Het huren van een tijdelijke opslagruimte

Tussen 5 & 80 euro per maand

Het huren van een permanente opslagruimte

Tussen 730 & 1.050 euro op jaarbasis

Een mobiele opslag huren

Tussen 100 & 150 euro per maand

Het huren van een garagebox (20 m3)

Gemiddeld zo’n 150 à 175 euro per maand

Opslagruimte in een magazijn (24 m3)

Gemiddeld 140 à 150 euro per maand

Onderhandse opslag

Kosten onderling te bespreken

Welk type opslag is voor jou nu precies het interessantst?

Inmiddels heb je een goed beeld gekregen van de verschillende soorten opslagmogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat nog niet iedereen op basis hiervan meteen zal kunnen concluderen welk type opslag voor hem of haar nu echt het interessantst is. Dat hoeft ook niet, want wij gaan je daarbij helpen. Enkele zaken waar je absoluut rekening mee moet houden zijn in ieder geval de volgende:

 1. Het budget dat je beschikbaar hebt voor het huren van de opslagruimte;

 2. De hoeveelheid aan inboedel die je wenst op te slaan in de opslagruimte in kwestie;

 3. Het soort inboedel welke je gaat opslaan in de opslagruimte;

 4. Kan je een opslagruimte huren bij een vriend of familielid of niet?

 

Hoeveel budget vrijmaken voor het huren van je opslagruimte?

Het budget dat je dient te voorzien voor het huren van een bepaalde opslagruimte is natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Allereerst zal er stil moeten worden gestaan bij het type opslagruimte. Het merendeel van de mensen die gaan verhuizen hebben voldoende aan een tijdelijke opslagruimte. Dit geldt echter niet voor iedereen. Wat namelijk wanneer je er voor kiest om te verhuizen van een grote woning naar een kleiner huis? In dat geval is de kans bijzonder groot dat je niet zomaar al je inboedel kwijt zal kunnen in de nieuwe woonst. Het huren van een opslagruimte kan dan de perfecte oplossing betekenen.

Het spreekt voor zich dat ook de vereiste capaciteit voor de opslagruimte een niet onbelangrijke rol speelt op vlak van kostprijs. Des te groter de oppervlakte is, des te hoger uiteraard ook de kosten zullen komen te liggen. Afhankelijk van het soort opslagruimte kan je er rekening mee houden dat je maandelijks een bedrag tussen de 5 & 150 à 200 euro dient te reserveren. Bedenk voor jezelf in ieder geval altijd welk type opslagruimte op vlak van kostprijs voor jou het meest geschikt is. Probeer indien mogelijk ook altijd de looptijd van de huurovereenkomst voor je opslagruimte zoveel mogelijk te beperken.

Hoe ga je, je spullen naar de opslagruimte verhuizen?

Een ander niet onbelangrijk aandachtspunt heeft betrekking tot het feit hoe je, je spullen naar de gekozen opslag gaat verhuizen. Doe je dit zelf met eigen vervoer of geef je er toch de voorkeur aan om gebruik te maken van een speciale verhuiswagen? In het laatste geval betekent dit natuurlijk extra kosten. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat een verhuiswagen perfect kan worden gehuurd samen met een gespecialiseerde verhuizer. Op deze manier kan je meteen ook rekenen op een extra paar helpende handen. Ben je ook benieuwd naar de kosten waar je in dit geval rekening mee dient te houden? In dat geval is het de moeite waard om even de hieronder terug te vinden prijstabel van naderbij te bekijken.

Verhuiswagen huren

Gemiddelde kostprijs

Verhuiswagen huren voor één dag

Tussen 50 & 95 euro per dag

Het spreekt voor zich dat de exacte kosten steeds afhankelijk zijn van de vereiste capaciteit van de verhuiswagen. Des te groter de capaciteit, des te hoger ook de huurprijs zal uitvallen.

Bespaar tot wel 30% op het huren van een opslagruimte!

Er zijn heel wat verschillende bedrijven op de Nederlandse markt terug te vinden welke het mogelijk maken op een bepaalde opslagruimte bij te huren. Dat is voor jou als consument natuurlijk alleen maar interessant. Dit zorgt er namelijk voor dat het altijd de moeite waard is om even een vergelijking uit te voeren. Zo’n vergelijking kan duidelijk maken welk bedrijf jou de beste opslagruimte tegen de scherpst mogelijke kostprijs kan aanbieden. Met een beetje geluk kan de besparing op jouw opslagruimte zo oplopen tot wel 30 procent!