Internationaal verhuizen van Nederland naar Algerije

Op het ogenblik dat je op het punt staat om te verhuizen naar een bestemming zoals Algerije is het vanzelfsprekend dat je met een groot aantal verschillende zaken rekening zal moeten houden. Niet alleen kan een dergelijke verhuizing op financieel vlak tegenvallen, daarnaast zijn er ook nog de belangrijke, praktische bekommernissen waar je rekening mee zal willen houden. Voordat je je koffers inpakt en naar Algerije af te reizen is het dan ook erg belangrijk om je goed in te lichten over alle do’s en don’ts. Ben je daarvoor nog op zoek naar een interessante bron? Zoek dan niet verder en ontdek snel de informatie hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Algerije verhuizen

Het regelen van een internationale verhuizing naar een bestemming als Algerije is uiteraard in de praktijk vaak helemaal niet zo eenvoudig als het in eerste instantie lijkt. Het spreekt dan ook voor zich dat menig aantal mensen die voor een dergelijke verhuizing staan er voor kiezen om daarvoor een beroep te doen op een ervaren verhuisbedrijf. Op de Nederlandse markt zijn er wat dit betreft gelukkig verschillende verhuisbedrijven terug te vinden die je onder de arm kan nemen. Wij stellen alvast graag enkele van deze verhuisbedrijven aan je voor:

 

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Jong;

Aandachtspunten verhuizen naar Algerije

Allereerst is het van belang om te weten dat zowel Nederlanders als Belgen een visum dienen aan te vragen voor hun reizen of verhuizing naar Algerije. Voor het aanvragen van een regulier visum zijn verschillende zaken vereist. Het gaat hierbij om:

 

 1. Er dient een uitnodiging voor handen te zijn van een zogenaamde ‘sponsor’;
 2. Je moet over een paspoort beschikken met een geldigheid van ten minste 60 dagen;
 3. Er wordt veelal gevraagd om je adresgegevens te verstrekken in Algerije;
 4. Je moet in bepaalde situaties je financiële middelen kunnen aantonen;

 

Het aanvragen van een visum voor Algerije dient uiteraard te gebeuren bij de ambassade van het land in Nederland. Let op, een standaard visum beschikt slechts over een beperkte geldigheidsduur. Wil je permanent verhuizen naar Algerije? Dan is deze uiteraard niet voldoende. In dat geval is het aanvragen van een verblijfs- en werkvergunning vereist.

Kosten verhuizen naar Algerije

Het spreekt voor zich dat je ook op financieel vlak met jouw internationale verhuizing naar Algerije geen sprong in het diepe zal willen wagen. Wij hebben dan ook voor je uitgezocht met welke gemiddelde kosten je voor een verhuizing naar dit land rekening dient te houden. Deze kosten zijn terug te vinden in de hieronder geplaatste kostentabel.

 

Internationale verhuizing naar Algerije Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van een 1 kamer appartement Gemiddeld zo’n 4.500 euro
Verhuizen van een 3 kamer appartement Gemiddeld zo’n 6.250 euro
Verhuizen van een 5 kamer appartement Gemiddeld zo’n 8.500 euro

Checklist verhuizen naar Algerije

Verhuizen van Nederland naar Algerije is best een grote en bovendien ook een belangrijke stap. Het spreekt bovendien voor zich dat er ook altijd bepaalde eisen en verplichtingen zijn verbonden aan een dergelijke verhuizing. Wij hebben de belangrijkste eisen alvast even uitgebreid voor je op een rijtje gezet:

 

 • Laat je uitschrijven bij de gemeente waarin je in Nederland woonachtig was;
 • Geef je verhuizing aan, aan de Nederlandse belastingdienst;
 • Controleer goed welke vaccinaties je moet ondergaan voor je afreis naar Algerije;
 • Zorg voor het tijdig aanvragen van een inreisvisum voor Algerije;
 • Vraag een werk- en verblijfsvergunning aan indien je, je definitief wenst te vestigen;
 • Controleer of alle diensten in Nederland zijn opgezegd;

Ervaringen leven in Algerije

De levensstandaard in Algerije is niet slecht, maar is wel aanzienlijk beperkter in vergelijking met Nederland. Dit is onder meer terug te zien in de gezondheidszorg die wordt verstrekt. Algerije staat er om bekend over een relatief dicht netwerk te beschikken van medische centra. Er zijn zowel private als publiekelijke zorgcentra beschikbaar. Het is belangrijk om goed de kwaliteit te controleren waar deze centra over beschikken. Deze kan namelijk aanzienlijk variëren. Hou er rekening mee dat er in Algerije veelvuldig sprake is van gevallen van voedselvergiftiging en ook het drinken van leidingwater wordt niet aangeraden. Tot slot is het eveneens altijd belangrijk om de actuele veiligheidssituatie in het oog te houden.

Bespaartips verhuizen naar Algerije

Ben je op zoek naar mogelijkheden om het kostenplaatje van je verhuizing naar Algerije zoveel mogelijk te drukken? In dat geval zijn er verschillende bespaartips waar je aandachtig voor kan zijn. Wij gingen op onderzoek uit naar wat nu precies de meest interessante bespaartips zijn en zetten ze hieronder graag voor je op een rijtje.

 

 • Neem niet teveel inboedel mee naar Algerije

Het verhuizen van je inboedel van Nederland naar Algerije is één van de grootste kosten waar je mee kan worden geconfronteerd voor wat jouw internationale verhuizing betreft. Wil je de algemene verhuiskosten naar Algerije dus zo beperkt mogelijk houden? Dan is het altijd een goed idee om de hoeveelheid aan inboedel die je gaat meenemen zo beperkt mogelijk te houden.

 

 • Wissel je geld bij voorkeur op voorhand

Het spreekt voor zich dat er in Algerije geen gebruik wordt gemaakt van de euro. Wil je kunnen rekenen op de meest optimale wisselkoers voor je geld? Dan is het sterk aangeraden om je geld op voorhand te wisselen. Doe je dat in Algerije? In dat geval zal je altijd meer kosten betalen dan strikt noodzakelijk is.

 

 • Beperk het afsluiten van het aantal extra diensten

In principe kan je elk onderdeel van je internationale verhuizing uitbesteden. Er dient echter rekening mee te worden gehouden dat elke extra dienst uiteraard ook extra kosten met zich meebrengt. Wil je de kosten voor jouw internationale verhuizing naar Algerije dus zoveel mogelijk beperken? Tracht dan zoveel mogelijk zelf te doen!

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Algerije

Ondanks het interessante karakter van de bovenstaande bespaartips is het uiteraard perfect mogelijk dat ze alsnog onvoldoende besparing weten te realiseren. Dat hoeft evenwel niet zo’n groot probleem te zijn. Er bestaat namelijk nog een extra mogelijkheid om de kosten van je verhuizing naar Algerije zo beperkt mogelijk te houden. Zo is het altijd aan te raden om een offerte aan te vragen bij meerdere verhuisbedrijven. Wanneer je deze offertes vervolgens met elkaar gaat vergelijken zal je kunnen vaststellen dat een extra besparing tot 30 procent moeiteloos tot de mogelijkheden kan behoren!