Internationaal verhuizen van Nederland naar Egypte

Egypte is een land welke eigenlijk altijd over een niet onbelangrijke aantrekkingskracht heeft beschikt. Onder meer het roemrijke Egyptische verleden heeft dan ook heel wat schatten nagelaten. Door de jaren heen zijn veel mensen ook vanuit Nederland naar Egypte verhuisd. Veel van deze mensen hebben dit gedaan omwille van het aanzienlijk warmere klimaat. Bovendien zijn ook menig aantal Nederlanders in de toeristische sector gaan werken in Egypte. Overweeg jij ook een internationale verhuizing naar dit land? Neem dan zeker en vast eerst even grondig de informatie door welke is terug te vinden op deze pagina.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Egypte verhuizen

Verhuizen van Nederland naar een land als Egypte is natuurlijk altijd een spannende onderneming. Vaak gaat dit ook nog eens gepaard met een heleboel stress. Gelukkig hoeft dat niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn, in tegendeel. Je kan er namelijk perfect voor kiezen om jouw verhuizing naar Egypte uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zij nemen dan in principe het merendeel van je taken uit handen. Op deze manier kan je er pas echt zeker van zijn dat jouw verhuizing naar Egypte op de meest vlotte manier zal verlopen. De grootste verhuisbedrijven in Nederland die naar Egypte verhuizen zijn:

 

 • De Haan Verhuizingen;
 • Mondial Movers International;
 • Verhuisservice Alkmaar;

Aandachtspunten verhuizen naar Egypte

Op het ogenblik dat je een vakantie hebt geboekt naar Egypte of je bijvoorbeeld vrienden of familie gaat bezoeken volstaat het om een elektronisch visum aan te vragen. Dit kan evenwel uitsluitend wanneer je in totaal minder dan 30 dagen in Egypte zal verblijven. Op het ogenblik dat je langer dan 30 dagen in Egypte zal blijven dien je contact op te nemen met de ambassade. Het doel van deze afspraak is om een fysiek visum te bekomen welke in je paspoort kan worden gekleefd. In tegenstelling tot het elektronische visum beschikt dit document over een geldigheidstermijn van geen 30, maar wel 90 dagen.

 

Een tweede aandachtspunt is er in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. Voor heel wat landen geldt dat er geen apart visum dient te worden aangevraagd wanneer kinderen staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. Dat is niet van toepassing op Egypte. Zorg er dus altijd voor dat je een apart visum aanvraagt voor alle leden van het gezin, ook voor de kinderen. Hou je rekening met deze belangrijke aandachtspunten? Dan zal je normaal erg vlot toegang krijgen tot het mooie land Egypte en alle troeven die ze voor jou in petto heeft!

Kosten verhuizen naar Egypte

Op het ogenblik dat je internationaal wil verhuizen is het niet meer dan normaal dat je hiervoor rekening moet houden met (aanzienlijke) kosten. Een verhuizing naar Egypte vormt daar geen uitzondering op. Wel is het zo dat je de kosten van jouw verhuizing aanzienlijk kan beperken. Ben jij ook benieuwd naar welke prijzen er nu precies gevraagd worden voor een verhuizing naar Egypte? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Soort verhuizing naar Egypte Gemiddelde kostprijs
Kleine verhuizing naar Egypte Tussen 2.750 & 4.500 euro
Gemiddelde verhuizing naar Egypte Tussen 5.900 & 9.750 euro
Grote verhuizing naar Egypte Tussen 9.350 & 15.000 euro

Checklist verhuizen naar Egypte

Wanneer je gaat verhuizen naar Egypte zijn er uiteraard enkele basiszaken welke je zeker niet over het hoofd zal willen zien. Wij zochten de belangrijkste aandachtspunten voor je uit en hebben ze op een rijtje gezet door middel van de onderstaande checklist:

 

 • Controleer of je alle diensten en abonnementen in Nederland hebt opgezegd;
 • Controleer de documenten welke je bij een verhuizing naar Egypte moet voorleggen;
 • Tracht zoveel mogelijk inboedel in Nederland achter te laten of te verkopen;
 • Neem ruim op voorhand contact op met het verhuisbedrijf van je keuze;
 • Controleer je visum of verblijfsvergunning voor Egypte;
 • Bekijk of het al dan niet interessant is om je auto te exporteren naar Egypte;

 

Bovenstaande checklist is slechts het puntje van de ijsberg, maar je komt er toch al een behoorlijk eind mee. Controleer in ieder geval goed alle aspecten van je internationale verhuizing zodat je zowel tijdens als na de verhuizing niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Ervaringen leven in Egypte

Nederlanders kunnen over heel wat verschillende redenen beschikken om te verhuizen naar Egypte. In het merendeel van de gevallen kiest men er voor om naar Egypte te verhuizen omwille van het klimaat. Daarnaast is het echter ook zo dat heel wat Nederlanders naar Egypte verhuizen voor de liefde. Egypte is een leuk en zonnig land welke ook op cultureel vlak heel wat troeven heeft. Als (nieuwe) inwoner van Egypte moet je er evenwel rekening mee houden dat het niet altijd overal in het land even veilig is. Het veiligheidsrisico dat je soms loopt is dan ook zeker een factor om rekening mee te houden.

Bespaartips verhuizen naar Egypte

Heb je een verhuizing naar Egypte in de planning staan? In dat geval spreekt het voor zich dat je even grondig de kosten die je zal moeten betalen zal willen onderzoeken. Rekening houdende met de kosten die staan aangegeven op deze pagina wordt het duidelijk dat verhuizen naar Egypte niet altijd financieel even toegankelijk is. Gelukkig zijn er verschillende bespaartips die je kan benutten welke jouw verhuizing financieel een stuk interessanter kunnen maken.

 

 • Verhuizing niet je volledige inboedel naar Egypte

De eerste bespaartip waar je rekening mee dient te houden voor een verhuizing naar Egypte heeft betrekking tot het niet verhuizen van je volledige inboedel. Het merendeel van de verhuiskosten die in rekening worden gebracht vloeien verder uit het verhuizen van een significant deel van de inboedel van Nederland naar Egypte. Dit terwijl in Egypte het merendeel van jouw inboedel kan worden aangekocht tegen een veel scherpere prijs. Dit is dan ook zeker iets om rekening mee te houden.

 

 • Tracht zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen

Natuurlijk is het fantastisch wanneer je een groot deel van je internationale verhuizing kan uitbesteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat, hoe meer je gaat uitbesteden, des te hoger de kosten voor je verhuizing ook zullen uitvallen. Kan je dus een aantal zaken zelf doen? Dan kan je daarmee toch best een behoorlijke euro uitsparen.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Egypte

Bieden de bovenstaande bespaartips je nog niet voldoende besparing op je verhuizing naar Egypte? Dan is er nog één extra tip die je ongetwijfeld interessant zal vinden. Het is namelijk zo dat het altijd de moeite waard is om offertes van verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Specifiek voor jouw verhuizing naar Egypte kan dit er namelijk voor zorgen dat je een besparing kan bekomen tot wel 30 procent op de normale kostprijs van je verhuizing. Het spreekt voor zich dat dit erg mooi meegenomen is.