Internationaal verhuizen van Nederland naar Ghana

Het Afrikaanse land Ghana is een land waar veel mensen hun hart aan verliezen. Het is dan ook best voor te stellen dat je op een zeker ogenblik graag zou willen verhuizen naar deze bestemming. Voordat je je koffers pakt en naar Ghana gaat verhuizen spreekt het echter voor zich dat je, je even zal willen verdiepen in de eisen die aan een verhuizing zijn verbonden. Internationaal verhuizen van Nederland naar Ghana doe je immers niet zonder daar eerst even grondig over na te denken. De informatie die is terug te vinden hier op deze pagina zorgt er in ieder geval voor dat je niet voor vervelende verrassingen zal komen te staan.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Ghana verhuizen

Een internationale verhuizing van Nederland naar Ghana kan in de praktijk niet alleen zeer veel tijd kosten, daarnaast zijn er ook heel wat aandachtspunten waar je rekening mee zal moeten houden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de inboedel die je wenst mee te verhuizen veilig op haar bestemming aankomt? Dit kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Gelukkig zijn er op de Nederlandse markt verschillende bedrijven terug te vinden die jou kunnen helpen bij het plannen en uitvoeren van jouw verhuizing naar Ghana. Wij zochten alvast enkele van de grootste bedrijven op dit vlak voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 

 • Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar Ghana

In eerste instantie lijkt verhuizen naar Ghana en er gaan werken een vrij eenvoudige opdracht te zijn. In de praktijk blijkt evenwel al snel het tegendeel. Het arbeidsklimaat van dit Afrikaanse land is eigenlijk niet bijzonder gunstig voor buitenlandse werknemers. Er zijn dan ook stevige quota’s van kracht waar ondernemingen zich aan dienen te houden. Bovendien is het ook zo dat er de voorbije jaren kon worden vastgesteld dat een toegenomen aantal aanvragen voor werkvergunningen van buitenlanders zijn geweigerd. Mede omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om je verblijfsvergunning voor Ghana pas aan te vragen op het ogenblik dat je werkvergunning met zekerheid is goedgekeurd. Sterker nog, ook de overheid van het Afrikaanse land raadt dit ten stelligste aan.

 

In het merendeel van de gevallen verhuizen buitenlanders naar de Ghanese hoofdstad ‘Accra’. Dit niet in het minst omdat hier ook het grootste jobaanbod voor buitenlanders is terug te vinden. Dit gezegd hebbende zijn er ook enkele uitzonderingen van kracht. Verschillende bedrijven zijn immers specifiek op zoek naar inzetbare werkkrachten om te gaan werken in één van de mijnen in het land of in met name de olie productie. Wanneer je hebt gesolliciteerd voor één van deze jobs zal je dan ook wellicht (ver) buiten de hoofdstad aan de slag moeten gaan.

Kosten verhuizen naar Ghana

Het spreekt voor zich dat er niet alleen de praktische eisen zijn waar je rekening mee zal willen houden voor een verhuizing van Nederland naar Ghana. Wat namelijk bovendien ook te denken van de kosten die een dergelijke verhuizing met zich meebrengt? De onderstaande prijstabel maakt op dit vlak meteen duidelijk waar je ongeveer rekening mee zal moeten houden.

 

Internationale verhuizing naar Ghana Gemiddelde kostprijs
Complete internationale verhuizing naar Ghana Gemiddeld tussen de 5.500 & 6.500 euro
Uitbesteden van inboedel inpakken Gemiddeld zo’n 125 euro
Uitbesteden van inboedel uitpakken Gemiddeld zo’n 125 euro
Regelen van een passende verzekering Gemiddeld zo’n 300 à 350 euro
Het huren van een verhuislift Gemiddeld zo’n 75 euro

Checklist verhuizen naar Ghana

Wil je er zeker van kunnen zijn dat jouw verhuizing van Nederland naar Ghana op de best mogelijke manier kan worden geregeld? In dat geval is het altijd van cruciaal belang om bij een aantal punten stil te blijven staan. Wij hebben enkele belangrijke praktische eisen waaraan je moet zien te voldoen alvast even uitgebreid voor je op een rijtje gezet.

 

 • Laat je uitschrijven in de gemeente waarin je in Nederland woonachtig was;
 • Zorg er voor dat je verhuizing wordt gemeld bij de Nederlandse belastingdienst;
 • Nederlanders zijn verplicht om voor Ghana een visum aan te vragen;
 • Vraag in eerste instantie een werkvergunning aan voor Ghana;
 • Pas wanneer een werkvergunning is toegekend vraag je een ‘residence permit’ aan;
 • Controleer goed de locatie waar je gaat wonen in Ghana op vlak van veiligheid;

Ervaringen leven in Ghana

De overheid van Ghana heeft er alles aan gedaan om, in het bijzonder in de hoofdstad, omgevingen te creëren die zowel veilig zijn voor de eigen bevolking als voor buitenlanders. Het wordt buitenlanders ook sterk aangeraden om in deze omgevingen (waar doorgaans sprake is van speciaal toezicht door de ordediensten) te gaan wonen. Wanneer de huisvesting geregeld wordt door het bedrijf waarvoor je gaat werken is dat doorgaans altijd het geval. Ondanks het feit dat Ghana één van de beter leefbare en veiligere steden is van Afrika blijft de algemene levensstandaard er uiteraard wel ver onder deze van Nederland liggen.

Bespaartips verhuizen naar Ghana

Heb jij voor jouw verhuizing van Nederland naar Ghana slechts een beperkt budget voor handen? Dan zal je er graag zeker van willen zijn dat je niets teveel moet betalen. Wij hebben alvast enkele interessante bespaartips op een rijtje gezet die je op dit vlak kunnen helpen.

 

 • Verhuizing geen inboedel mee welke je niet echt nodig hebt

Het kopen van inboedel in Ghana kan doorgaans gebeuren tegen een zeer voordelige prijs. De kosten voor inboedel liggen in het Afrikaanse land dan ook veelal aanzienlijk lager in vergelijking met Nederland. Stel jezelf dus altijd de vraag of het financieel wel interessant is om je inboedel van Nederland naar Ghana mee te verhuizen of niet.

 

 • Beperk het afsluiten van overbodige diensten

Je kan er in principe voor kiezen om nagenoeg alle onderdelen van je internationale verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Stel jezelf echter altijd de vraag of dit wel echt noodzakelijk is. Elke extra dienst die je gaat afsluiten kost je namelijk weer geld en kan je internationale verhuizing dus fors duurder maken.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Ghana

Dat een internationale verhuizing van Nederland naar Ghana niet onaanzienlijke kosten met zich mee kan brengen zal inmiddels wel duidelijk zijn. Gelukkig is het met de bovenstaande bespaartips reeds mogelijk om deze kosten op z’n minst enigszins te beperken. Heb jij toch nog nood aan een extra besparing? Geen probleem! Door het aanvragen van offertes bij verschillende verhuisbedrijven kan je er namelijk voor zorgen dat je nog eens tot 30 procent extra besparing kan ontvangen. Hierdoor wordt verhuizen naar Ghana op financieel vlak uiteraard nog heel wat interessanter gemaakt!