Internationaal verhuizen van Nederland naar Kazachstan

Nederlanders zwermen tegenwoordig uit over de hele wereld. Daar waar er vroeger hoofdzakelijk werd gekozen voor een verhuizing naar één van de andere Europese landen komen er tegenwoordig ook minder voor de hand liggende bestemmingen uit de hoed. Een voorbeeld van zo’n bestemming is Kazachstan. Ben jij ook van plan om omwille van de één of andere reden te verhuizen naar dit land? Wil je echter liever geen sprong in het diepe wagen? Dan is het zeker de moeite waard om de informatie op deze pagina te raadplegen!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Kazachstan verhuizen

Verhuizen betekent in de praktijk altijd dat er met verschillende zaken rekening dient te worden gehouden. Veel mensen verliezen zichzelf in de hectiek van een verhuizing. Dit geldt niet in het minst wanneer er sprake is van een verhuizing naar een ander land. Wil jij er voor zorgen dat je niets over het hoofd ziet? Zou je bovendien tijdens het volledige verhuistraject graag willen kunnen rekenen op de bijstand van een echt ervaren verhuisbedrijf? In dat geval kan je er voor kiezen om één van de onderstaande verhuisbedrijven onder de arm te nemen.

 

 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Putters Internationaal Verhuisbedrijf;

Aandachtspunten verhuizen naar Kazachstan

Wanneer je voor het eerst naar Kazachstan gaat om je nieuwe woonplaats te gaan bekijken is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er hiervoor geen visum dient te worden aangevraagd. Voor inwoners van Nederland geldt namelijk dat Kazachstan er voor heeft gekozen om een visumvrije toegang te verlenen voor een maximumtermijn van 15 dagen. Het spreekt voor zich dat je wel in het bezit moet zijn van een geldig, internationaal paspoort.

 

Op het ogenblik dat je voor een langere tijd naar Kazachstan gaat verhuizen dien je er rekening mee te houden dat de eisen voor het ontvangen van een visum uiteraard een stuk strenger zijn. Bij aankomst in het land dien je, je namelijk te laten registreren. Deze registratie moet vervolgens elke 90 dagen worden verlengd. Verlaat je op een zeker ogenblik Kazachstan? Ook dan moet dit worden geregistreerd. Het is zeer belangrijk om dit niet te vergeten!

Kosten verhuizen naar Kazachstan

De gemiddelde kosten die in rekening worden gebracht voor een verhuizing naar Kazachstan liggen behoorlijk hoog. Dit heeft alles te maken met het feit dat de inboedel over een niet onaanzienlijke afstand van Nederland naar Kazachstan dient te worden verhuisd. Het inperken van de inboedel die je met je meeneemt naar je nieuwe bestemming kan op dit vlak uiteraard helpen om de kosten zo laag mogelijk te houden. In ieder geval, ben je benieuwd naar de gemiddelde kostprijs van een internationale verhuizing naar Kazachstan? Je ontdekt ze meteen door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel.

 

Verhuizing naar Kazachstan Gemiddelde kostprijs
Complete internationale verhuizing Gemiddeld tussen de 4.500 & 6.000 euro
Inhuren van een in- of uitpakker Gemiddeld zo’n 125 euro
Huren van een tijdelijke opslagruimte Gemiddeld zo’n 150 euro
Huren van een verhuislift Gemiddeld zo’n 75 euro
Afsluiten van een internationale verzekering Gemiddeld zo’n 250 à 300 euro

Checklist verhuizen naar Kazachstan

Een verhuizing naar Kazachstan vereist in de praktijk steeds een niet onaanzienlijke voorbereiding. Het is dan ook perfect mogelijk dat je één of meerdere zaken over het hoofd zal zien. Dit kan in de praktijk evenwel niet onaanzienlijke gevolgen met zich meebrengen. Wil jij er zeker van zijn dat je geen enkel belangrijk aandachtspunt over het hoofd zal zien met betrekking tot je verhuizing van Nederland naar Kazachstan? Hou dan zeker rekening met de hieronder terug te vinden checklist!

 

 • Schrijf je uit bij de gemeente waarin je in Nederland hebt gewoond;
 • Zorg voor de opzegging van alle diensten en abonnementen in Nederland;
 • Controleer alle documenten die je nodig hebt bij aankomst in Kazachstan;
 • Vergeet niet om je bij aankomst te laten registreren in Kazachstan;
 • Vraag het visum aan wanneer je langer dan 90 dagen in het land zal vertoeven;
 • Vergeet niet om je verhuizing ook te melden aan de Nederlandse belastingdienst;

Ervaringen leven in Kazachstan

Door de jaren heen is er in Kazachstan sterk gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid in het land. Dit heeft er voor gezorgd dat de algemene veiligheid, zeker ook voor buitenlanders, sterk is verbeterd. Bovendien is het zo dat er op economisch vlak nog heel wat interessante mogelijkheden in het verschiet liggen voor dit land. Je moet er als buitenlander wel rekening mee houden dat Engels lang niet overal in het land wordt gesproken. Wil je, je dus met andere woorden echt kunnen integreren in Kazachstan? Dan zal je toch moeten proberen om een mondje Russisch te praten. Dit is dan ook de belangrijkste taal in het land.

Bespaartips verhuizen naar Kazachstan

Ga je verhuizen naar Kazachstan en zou je die verhuizing graag geregeld willen krijgen met zo beperkt mogelijke kosten? Dat is zeker mogelijk! Door aandachtig te zijn voor de hieronder terug te vinden aandachtspunten kan je de kosten voor jouw internationale verhuizing naar Kazachstan in de praktijk steeds aanzienlijk beperken!

 

 • Verhuizing zo weinig mogelijk inboedel mee naar Kazachstan

Een internationale verhuizing is het beste moment om even grondig door je inboedel te gaan. Door een groot deel van je inboedel niet mee te verhuizen zal je merken dat de verhuiskost aanzienlijk kan worden ingeperkt!

 

 • Probeer zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen

Natuurlijk is het fantastisch wanneer je jouw internationale verhuizing voor het merendeel kan uitbesteden aan een ervaren verhuisbedrijf. Dit gezegd hebbende is het echter zo dat dit ook altijd de nodige, extra kosten met zich meebrengt. Wil je de verhuiskosten zoveel mogelijk beperken? Kies er dan voor om zoveel mogelijk zelf te doen!

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Kazachstan

Wil je er echt honderd procent zeker van kunnen zijn dat je tegen de meest interessante kostprijs kan verhuizen van Nederland naar Kazachstan? Vergeet dan niet om offertes voor de verhuizing aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Het is absoluut geen goed idee om zomaar in zee te gaan met het eerste, het beste verhuisbedrijf welke je een offerte heeft doorgestuurd. Vergelijk zoveel mogelijk verschillende verhuisbedrijven en bespaar op die manier al snel tot wel 30 procent op de normale verhuiskost!