Internationaal verhuizen van Nederland naar Nigeria

Menig aantal Nederlanders zijn helemaal verzot op Afrika. In het bijzonder de landen die zijn gelegen in het westen van Afrika oefenen een bepaalde aantrekkingskracht uit. Eén van deze landen is Nigeria. Mensen die naar dit land verhuizen zijn zich bewust van de gevaren en de aanpassingen die dit met zich meebrengt, maar zijn klaar om deze nieuwe uitdaging met beide handen te grijpen. Geldt dat ook voor jou en wil je dan ook met andere woorden graag van Nederland naar Nigeria verhuizen? Dan begint je voorbereiding hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Nigeria verhuizen

Eén van de eerste zaken waar je aandacht aan zal willen besteden is het vinden een geschikt, internationaal verhuisbedrijf om je bij te staan bij je verhuizing. Dat hoeft eigenlijk geen echt probleem te zijn, in tegendeel. Op de Nederlandse markt zijn er dan ook verschillende verhuisbedrijven actief welke jouw kunnen helpen met het regelen van de vereiste formaliteiten voor jouw verhuizing naar het Afrikaanse Nigeria. Het gaat hierbij dan onder meer om de volgende verhuisbedrijven:

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Internationaal Verhuisbedrijf Kuiper BV;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar Nigeria

Niet alleen een verhuizing, maar zelfs een reis naar Nigeria heeft behoorlijk wat voeten in de aarde. Ga je voor het eerst naar Nigeria? Hou er dan rekening mee dat je eerst de ambassade in je thuisland moet bezoeken voor een interview. Dat is echter niet alles. Daarnaast bestaan er vijf verschillende visa in Nigeria. Welk visum jij precies nodig hebt is afhankelijk van de reden van je bezoek. Ga je eerst op prospectie naar Nigeria? Dan is het voldoende om een toeristenvisum aan te vragen. Ben je van plan om tijdelijk te gaan werken in Nigeria? Dan is het eveneens mogelijk om een tijdelijke werkvergunning inclusief visum aan te vragen. In principe wordt het in de praktijk steeds aangeraden om je bij te laten staan door een gespecialiseerde instantie voor het regelen van de vereiste documenten voor Nigeria.

Kosten verhuizen naar Nigeria

Om er zeker van te zijn dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan spreekt het voor zich dat je, je voor je verhuizing naar Nigeria ook even zal willen verdiepen in de gemiddelde kosten die je kan verwachten. Deze kosten hebben we voor jou op een rijtje gezet door middel van de hieronder terug te vinden kostentabel.

 

Internationaal verhuizen naar Nigeria

Gemiddelde kostprijs

Verhuizen van een 1 kamer appartement Gemiddeld ongeveer 4.250 euro
Verhuizen van een 3 kamer appartement Gemiddeld ongeveer 6.000 euro
Verhuizen van een 5 kamer appartement Gemiddeld ongeveer 8.250 euro

Checklist verhuizen naar Nigeria

Bij een internationale verhuizing van Nederland naar Nigeria is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er verschillende zaken ondernomen zullen moeten worden. Enkele van deze zaken dien je te regelen voor je vertrek vanuit Nederland. Het gaat hierbij onder meer om:

 

 • Je uitschrijven bij de gemeente waar je in Nederland hebt gewoond;
 • Het melden van je verhuizing aan de belastingdienst in Nederland;
 • Een werkovereenkomst aanvragen en ondertekenen voor Nigeria;
 • Het online aanvraagformulier invullen op de website van de NIS;
 • Contact opnemen met de lokale ambassade voor het vereiste papierwerk;

 

Heb je de bovenstaande stappen doorlopen? In dat geval ben je in principe min of meer klaar om naar Nigeria te vertrekken. Belangrijk om rekening mee te houden is echter wel dat er ook ter plaatse nog het één en ander zal moeten worden geregeld. Het gaat hierbij om:

 

 • Een verzoek indienen voor regularisatie;
 • Een verzoek indienen voor CERPAC;
 • Een verzoek indienen voor het ontvangen van een ‘Aliens Registration Card’;

 

Bovenstaande maakt duidelijk dat verhuizen van Nederland naar Nigeria behoorlijk wat voeten in de aarde kan hebben. Wel zijn er instanties die je hierbij kunnen helpen.

Ervaringen leven in Nigeria

Het dagelijks leven in Nigeria brengt verschillende uitdagingen met zich mee voor de inwoners van het land. In eerste instantie is er de aanzienlijke criminaliteit waar het land mee wordt geconfronteerd. In lijn hiermee ligt de terroristische dreiging ten opzichte van buitenlanders. Eveneens een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je naar Nigeria gaat verhuizen is terug te vinden in het gebrek aan (kwalitatieve) gezondheidszorg. De standaard gezondheidszorg is er ondermaats. Dit betekent niet dat er geen zorg mogelijk is op het niveau van Nederland, maar deze wordt geboden in privé ziekenhuizen. Dergelijke gezondheidszorg is in Nigeria ongelofelijk duur. Voor homoseksuelen is het tot slot belangrijk om er rekening mee te houden dat er op homoseksualiteit in Nigeria strenge gevangenisstraffen staan.

Bespaartips verhuizen naar Nigeria

Verhuizen zorgt er altijd voor dat je geconfronteerd zal worden met bepaalde kosten. Daar kom je jammer genoeg niet omheen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je aandachtig kan zijn voor bepaalde bespaartips. Ben jij eveneens op zoek naar interessante tips om te kunnen besparen op jouw verhuizing naar Nigeria? Raadpleeg dan zeker het onderstaande overzichtje!

 

 • Ga voor verhuizing even grondig door je inboedel

Het merendeel van de kosten waar je mee wordt geconfronteerd voor een verhuizing naar Nigeria worden veroorzaakt door de inboedel die je wenst mee te verhuizen. Omwille van deze reden wordt het ten stelligste aangeraden om voor aanvang van je verhuizing naar Nigeria even grondig door je inboedel heen te gaan. Alles wat je kan achterlaten in Nederland laat je bij voorkeur ook achter. Zo kan je de verhuiskosten stevig drukken.

 

 • Probeer de kosten voor het verhuistransport te delen

Ga je toch een bepaalde hoeveelheid aan inboedel meenemen naar Nigeria? In dat geval is het de moeite waard om gebruik te maken van een transportmogelijkheid die je kan delen met derden. Door dit te doen kan je in de praktijk een zeer mooie besparing realiseren op jouw verhuizing van Nederland naar Nigeria terwijl je toch de favoriete stukken uit jouw inboedel op een veilige manier mee kan verhuizen.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Nigeria

Hebben de bespaartips die hierboven zijn terug te vinden je niet voldoende besparing opgeleverd? Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk. Er is namelijk nog een extra bespaartip waar je zeker en vast rekening mee zal willen houden. Het wordt namelijk altijd aangeraden om vooraleer een verhuisbedrijf in te schakelen eerst even grondig offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Vervolgens kan je deze offertes vergelijken en er de voordeligste optie tussenuit halen. Met een beetje geluk levert dit je een besparing op, op je internationale verhuizing naar Nigeria die kan oplopen tot wel 30 procent!