Internationaal verhuizen van Nederland naar Oezbekistan

Ben je van plan om Nederland achter je te laten en te verhuizen naar Oezbekistan? In dat geval spreekt het voor zich dat je graag goed voorbereid zal willen zijn. Niet alleen zal je een goed zicht willen hebben op de gemiddelde kostprijs van je internationale verhuizing naar Oezbekistan, daarnaast spreekt het voor zich dat je ook graag zal willen weten met welke praktische eisen je rekening moet houden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ben jij van plan om te verhuizen van Nederland naar Oezbekistan? Dan doe je er goed aan om je eerst even te verdiepen in de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Oezbekistan verhuizen

Het is niet meer dan logisch dat een internationale verhuizing van Nederland naar Oezbekistan evenals de verplichtingen die daaraan zijn verbonden voor de nodige stress kan zorgen. De meeste mensen die naar Oezbekistan willen verhuizen trachten dit op te lossen door een internationaal verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Wil jij ook geen of in ieder geval slechts een zo beperkt mogelijke hoeveelheid aan aandacht moeten besteden aan jouw internationale verhuizing naar Oezbekistan? In dat geval is het mogelijks de moeite waard om een beroep te doen op één van de verschillende verhuisbedrijven die hieronder staan opgelijst.

 

 • De Haan Internationale Verhuizingen;
 • Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf Nobbe;
 • Mondial Movers International;
 • Atlas International Movers;

Aandachtspunten verhuizen naar Oezbekistan

Veel mensen die naar Oezbekistan afreizen denken dat ze voor dit land een visum dienen aan te vragen. Dat is niet correct. Voor Nederlanders is het dan ook perfect mogelijk om zonder visum het land binnen te komen. Je moet er wel rekening mee houden dat je steeds in het bezit moet zijn van een internationaal paspoort welke nog ten minste 3 maanden geldig is volgend op de datum van uitreizen. Ben je van plan om daadwerkelijk te gaan wonen in Oezbekistan? In dat geval zal je jezelf moeten laten registreren. Ga je ook werken in dit land? Dan zijn er nog enkele extra eisen waar aan dient te worden voldaan.

 

Indien je van plan bent om te werken in Oezbekistan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je daarvoor een werkvergunning dient aan te vragen. Deze werkvergunning moet worden verstrekt door het ‘Ministerie van Arbeid’. Hiermee zijn nog niet alle formaliteiten afgehandeld, in tegendeel. Zo dien je ook een ‘Telex Number’ aan te vragen. Bovendien is het zo dat buitenlanders ook niet zomaar voor elk bedrijf in Oezbekistan mogen werken. Het bedrijf dient daarvoor namelijk houder te zijn van een speciale ‘Corporate Work License’.

Kosten verhuizen naar Oezbekistan

Een verhuizing brengt steeds een bepaalde hoeveelheid aan kosten met zich mee. Dit geldt zeker en vast ook voor een internationale verhuizing. Wanneer je van plan bent om vanuit Nederland naar Oezbekistan te verhuizen spreekt het dan ook voor zich dat je altijd rekening zal willen houden met de kosten die dit met zich meebrengt. Ben jij hier eveneens benieuwd naar? Zoek dan niet verder en raadpleeg snel de hieronder terug te vinden kostentabel!

 

Internationale verhuizing naar Oezbekistan Gemiddelde kostprijs
Volledige internationale verhuizing naar Oezbekistan Gemiddeld zo’n 5.000 à 6.000 euro
In- en uitpakken van inboedel uitbesteden Gemiddeld zo’n 250 euro (samen)
Tijdelijk opslaan van je inboedel Gemiddeld zo’n 150 à 175 euro
Handyman service Gemiddeld zo’n 200 euro
Afsluiten van een verzekering voor de verhuizing Gemiddeld zo’n 350 euro

Checklist verhuizen naar Oezbekistan

Verhuizen van Nederland naar een land als Oezbekistan kan behoorlijk imponerend zijn. De aandachtspunten welke je eerder op deze pagina hebt kunnen ontdekken maken in ieder geval enkele belangrijke eisen duidelijk waar je als buitenlander aan moet zien te voldoen. Er is echter meer. Vergeet dan ook zeker niet om eveneens rekening te houden met de punten die zijn opgenomen in de onderstaande, beknopte checklist!

 

 • Laat je uitschrijven in de Nederlandse gemeente waarin je woonachtig bent;
 • Neem contact op met de belastingdienst in Nederland om je verhuizing te melden;
 • Controleer de geldigheidsdatum van je internationaal paspoort;
 • Vraag de vereiste werkvergunning evenals het Telex Number aan;
 • Controleer welke eventuele vaccinaties zijn vereist voor Oezbekistan;

Ervaringen leven in Oezbekistan

De levensstandaard in Oezbekistan ligt aanzienlijk lager in vergelijking met deze in Nederland. Bovendien zijn er een aantal belangrijke punten waar je als buitenlander extra aandacht aan zal willen besteden. Het is bijvoorbeeld zo dat er in het hele land slechts twee internationale scholen zijn terug te vinden. Voor mensen die samen met hun kinderen naar Oezbekistan verhuizen is dit erg belangrijk om te weten. Bovendien is het ook zo dat de gezondheidszorg er door de jaren heen op achteruit is gegaan en dat is toch wel opvallend. Zowel een gebrek aan dokters als aan (kwalitatieve) medicijnen ligt hiervan aan de basis.

Bespaartips verhuizen naar Oezbekistan

Het is best mogelijk dat je toch even hebt moeten slikken bij het ontdekken van de gemiddelde verhuiskosten die in rekening gebracht kunnen worden voor een internationale verhuizing van Nederland naar Oezbekistan. Liggen deze kosten voor jou net wat te hoog? In dat geval hoef je jouw plannen om te verhuizen naar Oezbekistan nog niet meteen op te bergen, in tegendeel. De onderstaande bespaartips kunnen je namelijk helpen om de totale kostprijs van je verhuizing aanzienlijk te drukken.

 

 • Bekijk goed welke inboedel je gaat meeverhuizen

Het is zeker geen goed idee om je volledige inboedel van Nederland naar Oezbekistan mee te verhuizen. Het verhuizen van je complete inboedel zal namelijk gegarandeerd gaan met overbodig hoge kosten. Wil je er zeker van zijn dat je geen euro te veel betaalt voor jouw internationale verhuizing naar Oezbekistan? Kies er dan bij voorkeur voor om zo weinig mogelijk inboedel mee te nemen.

 

 • Tracht het verhuistransport voor je inboedel te delen

Heb je slechts een beperkte hoeveelheid aan inboedel welke je graag zou willen meeverhuizen naar Oezbekistan? In dat geval kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om je verhuistransport te delen met een andere persoon die naar Oezbekistan wenst te verhuizen. Door je verhuistransport te delen is het mogelijk om aanzienlijk te besparen op de totale verhuiskosten. Dit bovendien ook nog eens zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit en veiligheid.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Oezbekistan

Wat zou je er van denken mochten we je zeggen dat er nog een extra besparing kan worden gerealiseerd op jouw internationale verhuizing naar Oezbekistan? Het is namelijk zomaar mogelijk om nog een extra besparing te realiseren welke kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Deze besparing kan bovendien eigenlijk erg eenvoudig worden geclaimd. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven en vervolgens deze offertes met elkaar vergelijken. Met een minimale inspanning is het op deze manier mogelijk om een significante (extra) besparing te realiseren op jouw internationale verhuizing van Nederland naar Oezbekistan.