Internationaal verhuizen van Nederland naar Saudi-Arabië

Plan je een verhuizing van Nederland naar Saudi-Arabië? In dat geval zijn er verschillende factoren waar je aandachtig voor moet zijn. In vergelijking met tal van andere landen in de wereld is een internationale verhuizing organiseren naar Saudi-Arabië nooit een sinecure. Een goede voorbereiding is dan ook van cruciaal belang. Wil jij er absoluut zeker van kunnen zijn dat je niets over het hoofd zal zien met betrekking tot jouw internationale verhuizing naar het bijzondere Saudi-Arabië? Raadpleeg dan zeker eerst even de informatie op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Saudi-Arabië verhuizen

Heb je nog geen ervaring met verhuizen, laat staan met een internationale verhuizing? In dat geval is het eigenlijk altijd aan te raden om een verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Dit mag dan wel een beetje geld kosten, de zekerheid en gemoedsrust die je in de plaats krijgt is de investering meer dan waard. Enkele van de grootste verhuisbedrijven die jou kunnen helpen bij je verhuizing van Nederland naar Saudi-Arabië zijn in ieder geval de volgende:

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Internationaal Verhuisbedrijf Crown Relocations;
 • Kuiper De Internationale Verhuizer;

Aandachtspunten verhuizen naar Saudi-Arabië

Wanneer je wil verhuizen naar Saudi-Arabië moet je, je er bewust van zijn dat jouw leven er volledig anders uit zal komen te zien. In het bijzonder de religieuze regels die in dit land gelden zijn niet te onderschatten. Dit geldt natuurlijk ook voor mannen, maar toch vooral voor vrouwen. Voor hen zal de cultuurshock dan ook veruit het grootst zijn. Bovendien is het ook zo dat je voor afreizen goed moet controleren welke vaccinaties er zijn vereist. Wees er in ieder geval zeker van dat je vaccinaties up to date zijn zodat je optimaal bent beschermd tegen mogelijke gezondheidsrisico’s waar je in Saudi-Arabië mee kan worden geconfronteerd.

 

Een ander belangrijk aandachtspunt heeft betrekking tot het klimaat in dit land. Saudi-Arabië staat er om bekend een land te zijn met een klimaat dat zich tijdens bepaalde periodes in het jaar kenmerkt door zeer hoge temperaturen. De temperaturen kunnen in bepaalde regio’s dan ook oplopen tot zomaar even 50 graden. Het openbare leven is genoodzaakt om zich aan te passen aan deze loden hitte en dat geldt uiteraard voor de mensen die er leven en wonen.

Kosten verhuizen naar Saudi-Arabië

Niet alleen de praktische punten zijn belangrijk om rekening mee te houden. Wat bovendien namelijk ook te denken van de kosten die gepaard kunnen gaan met een verhuizing naar Saudi-Arabië? Veel mensen tasten op dit vlak volledig in het duister waardoor ze geconfronteerd worden met onaangename verrassingen op het ogenblik dat de daadwerkelijke verhuizing plaatsvindt. Wil jij een dergelijke situatie voorkomen? Hou dan zeker rekening met de gemiddelde kosten zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

 

Internationale verhuizing naar Saudi-Arabië Gemiddelde kostprijs
Totale verhuizing naar Saudi-Arabië Gemiddeld tussen de 4.000 & 6.000 euro
Inpakken of uitpakken van inboedel uitbesteden Gemiddeld zo’n 125 euro
Het laten demonteren van meubels Gemiddeld zo’n 250 euro
Het afsluiten van een gepaste verzekering Gemiddeld zo’n 325 à 350 euro

Checklist verhuizen naar Saudi-Arabië

Buiten de eerder op deze pagina reeds aangehaalde aandachtspunten zijn er nog een aantal andere zaken waar je aandachtig voor moet zijn bij een verhuizing van Nederland naar Saudi-Arabië. Een opmerkelijk gegeven is bijvoorbeeld dat er geen speciaal toeristenvisum bestaat in dit land. Ongeacht de reden van je bezoek zal je dan ook altijd een ‘sponsor’ nodig hebben voor je visum. Het kan hierbij gaan om je baas, maar ook om een familielid. Andere punten waar je graag rekening mee zal willen houden zijn:

 

 • Je dient je uit te schrijven bij de Nederlandse gemeente waarin je hebt gewoond;
 • Breng een bezoek aan een dokter vooraleer je naar Saudi-Arabië vertrekt;
 • Controleer goed welk visum je precies voor jouw verblijf nodig hebt;
 • Je paspoort dient bij aankomst in Saudi-Arabië nog minstens 6 maanden geldig te zijn;
 • Vergeet je verhuizing niet te melden aan de Nederlandse belastingdienst;

 

Let op! Met een normaal visum is het niet toegestaan om meerdere malen Saudi-Arabië in en uit te reizen. Ben je dit wel van plan? Dan moet je daarvoor een aparte toelating aanvragen!

Ervaringen leven in Saudi-Arabië

Als nieuwe inwoner van Saudi-Arabië is het belangrijk om er rekening mee te houden dat nagenoeg alles in dit land onderworpen is aan strenge, godsdienst gerelateerde wetten. Dat vergt toch wel een behoorlijke aanpassing voor mensen die afkomstig zijn uit Westerse landen. Bovendien is ook het in de zomer snikhete klimaat iets om rekening mee te houden. Verder wordt het aan buitenlanders eveneens aangeraden om waakzaam te zijn voor terroristische aanslagen. Deze zijn op moment van schrijven nog steeds vaak voorkomend in het land.

Bespaartips verhuizen naar Saudi-Arabië

Een internationale verhuizing kan in de praktijk behoorlijk duur uitvallen. Dit geldt niet in het minst voor een verhuizing naar een niet zo voor de hand liggende bestemming zoals bijvoorbeeld Saudi-Arabië. Gelukkig bestaan er ook verschillende mogelijkheden om de kostprijs van je internationale verhuizing aanzienlijk te drukken. Welke mogelijkheden dit nu precies zijn vertellen we je graag door middel van het onderstaande overzicht.

 

 • Neem zo weinig mogelijk inboedel mee vanuit Nederland

De hoeveelheid aan inboedel is het voor het grootste deel bepalend voor de totale kostprijs die je voor jouw internationale verhuizing naar Saudi-Arabië zal moeten betalen. Het is altijd van belang om dit in het achterhoofd te houden. Je kan dus met andere woorden alleen maar zo voordelig mogelijk naar Saudi-Arabië verhuizen wanneer je zo weinig mogelijk inboedel vanuit Nederland gaat meeverhuizen.

 

 • Kies voor een gedeeld verhuistransport

Het spreekt voor zich dat er altijd bepaalde spullen zijn waar je bij voorkeur geen afstand van wenst te doen. Valt de hoeveelheid aan mee te verhuizen spullen naar Saudi-Arabië best wel mee? In dat geval kan je opteren voor een gedeeld verhuistransport. Op deze manier kan je niet alleen de kosten drukken, daarnaast kan je blijven genieten van een echt betrouwbaar verhuistransport.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Saudi-Arabië

Ook al kan je met de bovenstaande bespaartips reeds een mooie besparing realiseren op je verhuizing naar Saudi-Arabië, het spreekt voor zich dat het altijd nog beter kan. Dit gezegd hebbende loont het dan ook altijd de moeite om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Door vervolgens deze offertes met elkaar te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er al snel nog een extra besparing kan worden gerealiseerd. In de praktijk is het op deze manier zomaar mogelijk om nog eens tot 30% van de totale kostprijs van je verhuizing naar Saudi-Arabië uit te kunnen sparen. Dat is natuurlijk alleen maar extra mooi meegenomen!