Internationaal verhuizen van Nederland naar Sudan

Een verhuizing brengt altijd de nodige zorgen met zich mee. Dit geldt voor een verhuizing in eigen land, maar zeker ook voor een internationale verhuizing. Als je er dan ook nog eens voor kiest om van Nederland naar Sudan te verhuizen is een optimale voorbereiding altijd een echte must. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld rekening moeten houden met de praktische en wettelijke eisen die zijn verbonden aan een dergelijke verhuizing. Wat echter ook te denken van de kosten die verhuizen naar Sudan met zich meebrengt? Het is stuk voor stuk informatie welke je terug kan vinden hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Sudan verhuizen

Het is nooit fijn wanneer je volledig zelf moet opdraaien voor een verhuizing. Dit is reeds het geval voor een verhuizing in eigen land, maar het geldt zeker voor het moment dat je internationaal gaat verhuizen naar een bestemming zoals Sudan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat heel wat mensen er de voorkeur aan geven om voor hun internationale verhuizing een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf. Speel jij met hetzelfde idee? In dat geval is het mogelijk om daarvoor een keuze te maken uit één van de onderstaande bedrijven:

 

 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;
 • Internationaal verhuisbedrijf De Haan;
 • De Jong Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Sudan

Iedereen die naar Sudan afreist dient een aanvraag voor een visum in te dienen. Deze aanvraag moet worden gericht aan het ‘Ministry of Foreign Affairs’ welke zich in ‘Khartoum’ bevindt. Ga je in eerste instantie op prospectie naar Sudan? In dat geval moet je een aanvraag indienen voor een standaard visum. Deze maakt het voor reizigers of bezoekers mogelijk om tot 30 dagen in het land te verblijven. Let wel, je aanvraag voor een dergelijk visum moet tijdig worden ingediend. Het kan in de praktijk immers vier tot zes weken duren voordat het visum wordt goedgekeurd.

 

Ben je uiteindelijk echt van plan om te verhuizen naar Sudan? In dat geval spreekt het voor zich dat je er met een gewoon visum niet komt. In deze situatie moet je dan ook een verzoek indienen voor het bekomen van een woon- en werkvergunning. Een belangrijk punt om rekening mee te houden op dit vlak is dat je hiervoor over een ‘sponsor’ moet beschikken. Verschillende mensen of partijen kunnen dienst doen als sponsor, namelijk:

 

 • Een private sponsor zoals een familielid of vriend in Sudan;
 • Een bedrijf welke in Sudan is gevestigd en waar je voor gaat werken;
 • Een hotel of reisorganisatie welke in Sudan is gevestigd;

 

Je aanvraag dient eveneens te worden gericht aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken welke een verlengd visum kan verstrekken met een looptijd van 60 dagen. Tijdens deze periode zal er aan de sponsor worden gevraagd om aan bepaalde extra verplichtingen te voldoen teneinde een woon- en werkvergunning te kunnen toekennen.

Kosten verhuizen naar Sudan

Ga je verhuizen van Nederland naar Sudan? In dat geval zal je niet alleen maar rekening willen houden met de praktische en wettelijke eisen. Wat namelijk bovendien ook te denken van de kosten die in rekening gebracht kunnen worden? Deze kosten worden meteen duidelijk gemaakt door de inhoud van de onderstaande prijstabel.

 

Internationale verhuizing naar Sudan Gemiddelde kostprijs
Kleine inboedel verhuizen naar Sudan Gemiddeld ongeveer 4.200 euro
Gemiddelde inboedel verhuizen naar Sudan Gemiddeld ongeveer 6.250 euro
Grote inboedel verhuizen naar Sudan Gemiddeld ongeveer 8.000 euro

Checklist verhuizen naar Sudan

Een verhuizing naar een land als Sudan is logischerwijs net wat complexer dan wanneer je gewoon zou verhuizen naar een andere bestemming in Europa. Omwille van deze reden is het extra belangrijk om verschillende cruciale aandachtspunten of verplichtingen niet over het hoofd te zien. Wij hebben alvast een uitgebreide checklist voor je samengesteld bestaande uit enkele zaken die je absoluut niet mag vergeten.

 

 • Laat je uitschrijven bij jouw gemeente in Nederland;
 • Vergeet niet om je verhuizing uit Nederland te melden aan de belastingdienst;
 • Dien tijdig een aanvraag in voor een visum voor Sudan;
 • Ga op zoek naar een sponsor die jouw aanvraag kan ondersteunen;
 • Controleer welke actuele vaccinaties er zijn vereist voor een verhuizing naar Sudan;
 • Hou de veiligheidssituatie in het land ten allen tijde nadrukkelijk in het oog;

Ervaringen leven in Sudan

De levensstandaard welke je in Sudan kan ervaren ligt aanzienlijk lager in vergelijking met Nederland. Dit is eveneens terug te zien in de beperkte gezondheidszorg. In de hoofdstad Khartoem is deze reeds van een zeer beperkt niveau, maar daarbuiten is ze vaak haast onbestaande. Het wordt dus sterk aangeraden om op dit vlak je voorzorgen te nemen. Hou er bovendien altijd rekening mee dat Sudan een land is waar criminaliteit hoogtij viert. Het wordt dan ook (zeker aan buitenlanders) steeds aangeraden om altijd op hun hoede te zijn.

Bespaartips verhuizen naar Sudan

De prijstabel op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat een internationale verhuizing van Nederland naar Sudan op financieel vlak toch best wat voeten in de aarde kan hebben. Wil jij er zeker van zijn dat de kosten voor jouw verhuizing niet nodeloos te hoog zullen uitvallen? In dat geval is het beslist een aanrader om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

 

 • Tracht de hoeveelheid aan inboedel zoveel mogelijk te beperken

Van cruciaal belang bij elke internationale verhuizing is om de hoeveelheid aan inboedel die je wenst mee te verhuizen zoveel mogelijk te beperken. De grootte van de inboedel is namelijk voor het merendeel bepalend voor de totale verhuiskost die je aangerekend zal krijgen. Dit is dus een zeer belangrijk punt om rekening mee te houden.

 

 • Probeer het verhuistransport te delen met iemand anders

Ga je slechts een beperkte hoeveelheid aan inboedel verhuizen naar Sudan? In dat geval wordt het sterk aangeraden om te proberen het verhuistransport te delen met derden. Zo kunnen jullie beiden rekenen op een kwalitatief en veilig transport terwijl de kosten toch aanzienlijk binnen de perken gehouden kunnen worden.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Sudan

Ben je naast de bovenstaande bespaartips nog op zoek naar een extra mogelijkheid om te besparen op de gemiddelde kosten van jouw verhuizing naar Sudan? Dat is geen probleem. Er bestaat namelijk nog een mogelijkheid om nog eens tot wel 30% op de verhuiskosten te besparen. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes aan te vragen bij meerdere verhuisbedrijven. Op deze manier kan de totale verhuiskost tot zomaar even 30% lager uitvallen. Het aanvragen en vergelijken van meerdere offertes is dus zeker een aanrader!