1. Internationaal verhuizen van Nederland naar Bhutan

Het Aziatische Koninkrijk Bhutan staat er om bekend een prachtig land te zijn. Verschillende locaties zijn hier getuige van. Het gaat hierbij dan niet alleen om Thimphu, maar ook om Paro evenals Punakha. Heel wat Nederlanders die door de jaren heen op vakantie zijn geweest naar dit land hebben er hun hart aan verloren. Dat kunnen we ook best begrijpen. De liefde voor het land heeft er ook voor gezorgd dat menig aantal Nederlanders de deur in Nederland achter zich dicht hebben getrokken om naar Bhutan te verhuizen. Wil jij graag hetzelfde doen, maar wil je, je eerst grondig kunnen voorbereiden? Dat is perfect mogelijk door rekening te houden met de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Bhutan verhuizen

Overweeg jij ook om naar Bhutan in Azië te verhuizen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende zaken zijn waar je aandachtig voor zal willen zijn. Uiteraard gaat ook de rest van het leven gewoon verder waardoor de kans bestaat dat je niet voldoende tijd en aandacht kan besteden aan je verhuizing. Ben jij omwille van deze reden eveneens van plan om een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf? In dat geval stellen we alvast graag enkele potentieel interessante verhuisbedrijven aan je voor.

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • Van der Ent TopMovers;

 • Voerman International;

 • De Haan Verhuizingen;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Bhutan

Er zijn enkele zeer belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij een verhuizing naar Bhutan. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat je voor je verhuizing altijd een visum zal moeten aanvragen. Dit visum dient door de aanvrager persoonlijk aangevraagd te worden in het consulaat van Bhutan welke zich in Den Haag bevindt. Het is op moment van schrijven nog niet mogelijk om je visumaanvraag te laten uitvoeren door een derde partij. Let op! Moet je ook een visum aanvragen voor Bhutan? Hou er dan steeds rekening mee dat het een behoorlijke tijd kan duren vooraleer deze daadwerkelijk wordt verstrekt. Een aanvraagtermijn van twee à drie maanden is helemaal niet ongewoon!

  1. Kosten verhuizen naar Bhutan

Rekening houden met bovenstaande is natuurlijk erg belangrijk, maar er is meer. Een verhuizing naar een Aziatisch land zoals Bhutan gaat in de praktijk namelijk uiteraard ook steeds gepaard met bepaalde kosten. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen de volgende kosten:

 1. De kosten voor het verhuizen van de inboedel;

 2. De reiskosten voor jou en eventueel je gezin;

 3. De extra kosten zoals het inpakken van inboedel, een verhuislift, etc.;

Wanneer je al deze verschillende kosten bij elkaar gaat optellen is de kans groot dat je uiteindelijk alsnog uit zal komen op een behoorlijk bedrag. Wil jij graag op z’n minst een kleine indicatie hebben van hoeveel een verhuizing naar Bhutan ongeveer kost? In dat geval is het interessant om even aandacht te besteden aan onderstaande prijstabel.

Verhuizen naar Bhutan

Gemiddelde kostprijs

Beperkte inboedel verhuizen naar Bhutan

Gemiddeld zo’n 4.500 euro

Gemiddelde inboedel verhuizen naar Bhutan

Gemiddeld zo’n 6.500 euro

Grote inboedel verhuizen naar Bhutan

Gemiddeld zo’n 8.500 euro

  1. Checklist verhuizen naar Bhutan

Vooraleer je daadwerkelijk kan verhuizen naar Bhutan spreekt het voor zich dat je graag met verschillende factoren rekening zal willen houden. Zowel in Nederland als in Bhutan moeten er dan ook tal van verschillende zaken geregeld worden. Wij hebben alvast de belangrijkste zaken voor je uitgezocht en hebben ze opgelijst door middel van de onderstaande checklist.

 • Laat je uitschrijven bij je gemeente in Nederland;

 • Controleer de actuele eisen voor een visum voor Bhutan;

 • Controleer de geldigheid waar je paspoort over beschikt;

 • Zorg voor ten minste twee recente pasfoto’s;

 • Controleer de eventuele eisen op vlak van inentingen en vaccinaties voor Bhutan;

 • Sluit alle vaste diensten af aan waar je nood aan hebt in Bhutan;

  1. Ervaringen leven in Bhutan

Er gelden vrij strikte eisen voor een bezoek evenals een verhuizing naar Bhutan. Deze eisen blijken reeds tijdens je eerste prospectiereis naar deze bestemming. Zo zijn toeristen verplicht om zich bij te laten staan door een internationale of Bhutanese erkende tour operator. Je verplaatsen doorheen Bhutan brengt doorgaans geen moeilijkheden met zich mee. Een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij een verhuizing naar Bhutan is het risico op (stevige) aardbevingen. In het verleden zijn er meermaals aardbevingen geweest in Bhutan met een kracht van meer dan 6 op de schaal van richter. Controleer tot slot bij een verhuizing naar Bhutan ook steeds aan welke medische eisen je dient te voldoen.

  1. Bespaartips verhuizen naar Bhutan

Een verhuizing naar Bhutan kan zoals de prijstabel op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt gepaard gaan met behoorlijke kosten. Vallen deze kosten voor jou net wat te hoog uit waardoor je, je mogelijke verhuizing naar Bhutan in het achter dreigt te zien vallen? Wanhopen is nog nergens voor nodig, want je kan er altijd nog voor kiezen om de hieronder terug te vinden, interessante bespaartips toe te gaan passen!

 • Ga voor verhuizing even grondig door je inboedel

Verhuizing niet zomaar je volledige inboedel mee naar Bhutan. Dit zorgt er voor dat de verhuiskosten erg hoog kunnen oplopen terwijl je perfect heel wat mooie spullen in Bhutan zelf kan kopen tegen een interessante prijs. Wil jij voordelig kunnen verhuizen naar Bhutan? Tracht dan alle overbodige inboedel zoveel mogelijk in Nederland achter te laten. Je zou ze hier uiteraard op voorhand kunnen verkopen voor extra budget.

 • Kies voor een verhuizing tijdens de week

Ga je een beroep doen op de diensten van een internationaal verhuisbedrijf? Zorg er dan voor dat het merendeel van je verhuizing tijdens de week plaats kan vinden. Voor verhuizen op zowel zaterdag als zondag geldt namelijk altijd een (stevige) toeslag.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Bhutan

Wil je graag nog meer kunnen besparen dan met uitsluitend de bovenstaande bespaartips? Dat kan! Het is namelijk zo dat heel wat mensen er zomaar voor kiezen om met eender welk internationaal bedrijf in zee te gaan. Vanuit financieel oogpunt is dit eigenlijk helemaal niet interessant, in tegendeel. Veel beter is het dan ook om offertes aan te vragen bij verschillende internationale verhuisbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier kan je met een beetje geluk de factuur voor jouw internationale verhuizing met tot wel 30% verlagen!