Er wordt naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad in de praktijk vaak verwezen als zijnde ‘Moederstad’. Het is de hoofdplaats van de provincie West-Kaap en doet bovendien ook dienst als wetgevend centrum van Zuid-Afrika. De stad telt op moment van schrijven ongeveer 2,9 miljoen bezoekers. Kaapstad vormt samen met andere plaatsen zoals Pretoria en Bloemfontein de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Dit op zich maakt ze reeds interessant om er heen te verhuizen. Ben jij ook benieuwd naar de aandachtspunten waar je voor een verhuizing naar Kaapstad rekening mee dient te houden? Je ontdekt er alles over op deze pagina!

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Kaapstad verhuizen

Het regelen van een internationale verhuizing naar Kaapstad is iets dat je in de praktijk wellicht niet helemaal zelf zal willen doen. Er moet dan ook rekening worden gehouden met behoorlijk veel verschillende zaken. Wil jij graag kunnen rekenen op bijstand voor jouw internationale verhuizing naar Kaapstad? In dat geval is het altijd interessant om een verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Wij hebben alvast enkele potentieel interessante, internationale verhuisbedrijven op de Nederlandse markt voor je uitgezocht en op een rijtje gezet!

 • AGS KHZ Internationale Verhuizers;

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • Van der Ent TopMovers;

 • Voerman International;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Kaapstad

Het is zo dat zowel Nederlanders als Belgen in de praktijk geen visum nodig hebben voor hun prospectiereis. Ga je dus met andere woorden even op vakantie naar Kaapstad? Dan kan je dat gedurende een termijn van maximum 90 dagen doen zonder dat je daarvoor een visum moet aanvragen. Je krijgt bij aankomst wel een sticker in je paspoort opgekleefd. Omwille van deze reden moet je er rekening mee houden dat je paspoort 2 lege bladzijdes moet hebben. Bovendien dient deze ook nog ten minste 30 dagen geldig te zijn na aankomst in Zuid-Afrika.

Wil je uiteindelijk verhuizen naar Kaapstad? In dat geval zal je uiteraard rekening moeten houden met de eisen die zijn verbonden aan de verblijfsvergunning. Wat deze eisen betreft moet je op z’n minst voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

 1. Een paspoort hebben met ten minste 2 lege bladzijdes;

 2. Een paspoort hebben welke bij aankomst nog minstens 30 dagen geldig is;

 3. Over het ingevulde applicatieformulier DHA-1738 beschikken;

 4. Het medische verslag BI-811 invullen;

 5. Het radiologische verslag BI-806 invullen;

 6. Een bewijs van je financiële situatie kunnen voorleggen;

 7. Een kopie van je geboortecertificaat voor kunnen leggen;

 8. Een bewijs van goed gedrag en zede voor kunnen leggen;

Buiten bovenstaande geldt voor Zuid-Afrika ook dat er verschillende zakelijke visa kunnen worden aangeboden. Voor deze gelden aanvullende eisen zoals een ondertekende verklaring van een in Zuid-Afrika gevestigde onderneming.

  1. Kosten verhuizen naar Kaapstad

Internationaal verhuizen van Nederland naar Kaapstad gaat uiteraard niet lukken zonder dat je daarvoor bepaalde kosten dient te maken. Deze kosten komen tot stand door onder meer de hoeveelheid aan inboedel die moet worden verhuisd naar Kaapstad. Wil jij graag een indicatie hebben van de gemiddelde kosten waar je rekening mee zal moeten houden? Geen probleem! Je ontdekt ze door middel van de onderstaande prijstabel!

Type internationale verhuizing

Gemiddelde kostprijs

Verhuizen met kleine inboedel naar Kaapstad

Gemiddeld 4.150 euro

Verhuizen met gemiddelde inboedel naar Kaapstad

Gemiddeld 5.900 euro

Verhuizen met grote inboedel naar Kaapstad

Gemiddeld 8.250 euro

  1. Checklist verhuizen naar Kaapstad

Elke verhuizing, zeker een internationale verhuizing gaat uiteraard gepaard met tal van verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden. Enkele van de belangrijkste aandachtspunten waar je bij stil zal willen blijven staan zijn de volgende:

 • Vergeet niet om je uit te schrijven bij je gemeente in Nederland;

 • Regel het aanvragen van je verblijfsvergunning voor Zuid-Afrika;

 • Meldt je verhuizing naar Kaapstad bij de Nederlandse belastingdienst;

 • Controleer of je alle vaste abonnementen en diensten in Nederland hebt opgezegd;

 • Controleer of je voldoende financiële middelen voor handen hebt voor je verhuizing;

 • Open een nieuwe bankrekening bij één van de banken in Kaapstad;

  1. Ervaringen leven in Kaapstad

Er wordt vaak gezegd dat Kaapstad een vrij Westers aandoende stad is. Dat is ook correct, maar toch weet de levensstandaard zich lang niet op alle vlakken te meten met de Westerse standaard, in tegendeel. Zo is er bijvoorbeeld het feit dat je in Kaapstad regelmatig geconfronteerd kan worden met een gebrek aan stromend water. Daarnaast geldt voor heel Zuid-Afrika dat je waakzaam moet zijn voor (kleine) criminaliteit. Daarnaast geldt voor Kaapstad en voor de rest van het land dat de hygiëne wat ondermaats is. Regelmatig je handen wassen en drinkwater ontsmetten is dan ook absoluut aan te raden ter voorkoming van maag- en darmklachten.

  1. Bespaartips verhuizen naar Kaapstad

Het spreekt voor zich dat je altijd een bepaald budget zal moeten voorzien voor jouw internationale verhuizing van Nederland naar Kaapstad. Hoe groot dat budget precies moet zijn is evenwel sterk afhankelijk van verschillende factoren. Door rekening te houden met de bespaartips zoals hieronder opgelijst zal je kunnen vaststellen dat je internationale verhuizing van Nederland naar Kaapstad sowieso een behoorlijk stuk voordeliger kan uitvallen.

 • Neem niet onnodig veel spullen mee naar Kaapstad

Een verhuizing naar Kaapstad kan in één klap een stuk voordeliger worden gemaakt, alleen al door het inperken van de hoeveelheid aan inboedel die je mee gaat nemen. Verhuizing dus bij voorkeur niet alles van Nederland naar Kaapstad, maar maak een goede selectie. Zo kan je de verhuiskosten meteen behoorlijk drukken.

 • Wissel je geld reeds in Nederland

Veel mensen wisselen hun euro’s voor de Zuid-Afrikaanse rand eenmaal ze in Kaapstad zelf zijn aangekomen. Dat is op zich best mogelijk, maar de kans bestaat dat je dan niet zal kunnen genieten van de meest optimale wisselkoers. In het merendeel van de gevallen is het dan ook financieel (veel) interessanter om je geld nog in Nederland om te wisselen.

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Kaapstad

Ga je een internationaal verhuisbedrijf onder de arm nemen voor jouw verhuizing naar Kaapstad? Hou er in dat geval altijd rekening mee dat je offertes aanvraagt bij meerdere bedrijven. Alleen op die manier zal je namelijk kunnen rekenen op de best mogelijke prijs voor jouw verhuizing. Ga je verschillende offertes van internationale verhuisbedrijven vergelijken? In dat geval kan je mogelijks zomaar rekenen op een besparing tot wel 30% op de normale verhuiskost!