Sierra Leone is gelegen in West-Afrika. Het land grenst aan niet alleen Guinee, maar ook aan Liberia. Daarnaast beschikt Sierra Leone over een mooie kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Door de jaren heen hebben menig aantal inwoners van Nederland de beslissing genomen om naar dit Afrikaanse land te verhuizen. Dit omwille van de meest uiteenlopende redenen. Overweeg jij eveneens om de deur van Nederland achter je dicht te trekken en te verhuizen naar het uitnodigende Sierra Leone? Dan kunnen we je eigenlijk alleen maar aanraden om grondig aandacht te besteden aan de informatie op deze pagina.

  1. Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Sierra Leone verhuizen

Net zoals elk land beschikt ook Sierra Leone over bepaalde, specifieke troeven. Er voor kiezen om naar dit land te verhuizen kan dan ook uitstekend worden gerechtvaardigd. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat een verhuizing naar een bestemming als Sierra Leone behoorlijk wat voeten in de aarde kan hebben. Om er voor te zorgen dat je tijdens je verhuizing niet voor vervelende verrassingen komt te staan kan het de moeite waard zijn om een beroep te doen op een gespecialiseerd, internationaal verhuisbedrijf. Ben je dat ook van plan? Dan zijn de onderstaande partijen het overwegen alvast meer dan waard.

 • Kuiper de Internationale Verhuizer;

 • Atlas International Movers;

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;

 • Voerman International;

 • De Haan Verhuizingen;

  1. Aandachtspunten verhuizen naar Sierra Leone

Voor Nederlanders geldt dat ze voor Sierra Leone steeds in het bezit moeten zijn van een visum. Dit geldt dus ook voor een mogelijke prospectiereis die je naar het land gaat ondernemen. Let op, er wordt in Sierra Leone een onderscheid gemaakt tussen een standaard toeristenvisum en een zakelijk visum. Afhankelijk van het doel van je reis zal je op de website van de ambassade van Sierra Leone het passende document moeten downloaden en invullen. Hou er bovendien rekening mee dat de procedure voor het verkrijgen van het gewenste visum in de praktijk best wel even wat tijd in beslag kan nemen. Tijdig je visum-aanvraag indienen is dan ook een absolute must.

Er zijn door Sierra Leone door de jaren heen heel wat verschillende visa in het leven geroepen. Buiten de standaard visa voor toeristen en bedrijven is het dan ook zo dat er speciale visa bestaan voor studenten en tijdelijke werknemers. Daarnaast is er ook een speciaal on-arrival visum. Let op, voor het verkrijgen van een visum voor Sierra Leone geldt dat je niet alleen in het bezit moet zijn van een geldig paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na vertrek uit Sierra Leone), daarnaast moet je ook een actueel certificaat van vaccinaties bij de hand hebben. Dit laatste mag je dan ook zeker en vast niet over het hoofd zien!

  1. Kosten verhuizen naar Sierra Leone

Het is niet meer dan logisch dat je, je ook even zal willen verdiepen in de kosten die een verhuizing naar Sierra Leone met zich meebrengt. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat het vooral de omvang van de inboedel is welke zal bepalen hoeveel verhuiskosten je zal moeten betalen. De onderstaande prijstabel geeft hier alvast een goede indruk van.

Type verhuizing naar Sierra Leone

Gemiddelde kostprijs

Kleine verhuizing naar Sierra Leone

Gemiddeld ongeveer 4.500 euro

Gemiddelde verhuizing naar Sierra Leone

Gemiddeld ongeveer 6.500 euro

Grote inboedelverhuis naar Sierra Leone

Gemiddeld ongeveer 8.400 euro

  1. Checklist verhuizen naar Sierra Leone

Het spreekt voor zich dat er behoorlijk wat komt kijken bij een verhuizing naar Sierra Leone. Niet alleen in Sierra Leone, maar ook in Nederland zullen er nog heel wat zaken moeten worden afgehandeld. Ben je bang dat je in de hectiek van je verhuizing één van deze belangrijke zaken over het hoofd zal zien? Dan kan de onderstaande checklist ongelofelijk handig blijken te zijn!

 • Laat je uitschrijven in de gemeente waarin je woonachtig was in Nederland;

 • Breng de belastingdienst in Nederland op de hoogte van je verhuizing naar Sierra Leone;

 • Controleer of alle vaste diensten in Nederland correct zijn opgezegd;

 • Dien je aanvraag in voor het verkrijgen van het visum voor Sierra Leone;

 • Sluit een goede medische (ziektekosten)verzekering af;

 • Controleer of je diploma’s geldig zijn in Sierra Leone of niet;

 • Wissel tijdig de nodige hoeveelheid aan euro’s om in de lokale munteenheid;

  1. Ervaringen leven in Sierra Leone

Er is door de jaren heen danig gewerkt aan de infrastructuur van Sierra Leone. Dit is onder meer terug te zien in de wegeninfrastructuur. Ondanks het feit dat deze op moment van schrijven nog altijd rudimentair is verbetert de situatie toch langzaam maar zeker. Hou er bij een verhuizing van Nederland naar Sierra Leone wel rekening mee dat je tijdens de maanden juni tot en met oktober af te rekenen zal krijgen met een regenseizoen. Een ander belangrijk aandachtspunt heeft betrekking tot de medische infrastructuur van Sierra Leone. Deze is eigenlijk zo goed als onbestaande. Voor het ontvangen van medische zorgen wordt het dan ook sterk aangeraden om je naar een ander land te begeven.

  1. Bespaartips verhuizen naar Sierra Leone

Zijn de kosten waar je rekening mee dient te houden voor jouw internationale verhuizing naar Sierra Leone toch niet helemaal wat je in eerste instantie had gehoopt? Dat hoeft nog niet meteen een probleem te zijn. We hebben namelijk nog enkele interessante bespaartips voor jou in petto waarmee jouw verhuizing naar Sierra Leone flink wat voordeliger kan uitvallen!

 • Doe afstand van spullen die je niet meer nodig hebt

Het overgrote merendeel van de verhuiskosten voor je verhuizing van Nederland naar Tanzania wordt bepaald door de hoeveelheid aan inboedel waarover je beschikt. Wil je de verhuiskosten zo laag mogelijk houden? Dan is het dus vooral zaak om in Nederland afstand te doen van zoveel mogelijk overbodige spullen.

 • Doe zoveel mogelijk van je verhuizing naar Sierra Leone zelf

Wil je geen overbodige kosten moeten betalen voor je verhuizing naar Sierra Leone? Probeer dan zoveel mogelijk zelf te doen. Je mag een internationaal verhuisbedrijf onder de arm nemen, maar wat je zelf kan doen doe je beter zelf!

  1. Vergelijk offertes voor verhuizen naar Sierra Leone

Heel wat internationale verhuisbedrijven maken het mogelijk om jouw verhuizing van Nederland naar Sierra Leone voor hun rekening te nemen. Dit gegeven zorgt er voor dat je in de praktijk altijd een vergelijking zou moeten uitvoeren. Alleen door de offertes van al deze verschillende verhuisbedrijven te vergelijken haal je er immers met zekerheid de goedkoopste optie tussenuit. Dat is belangrijk, want op deze manier is het mogelijk om de gemiddelde kostprijs van jouw verhuizing naar Sierra Leone met tot wel 30 procent extra te beperken.