Kosten erkende verhuizer

Verhuizen doe je wellicht slechts enkele keren in je leven. Het spreekt dan ook voor zich dat je altijd zal willen dat die verhuizing op de meest efficiënte manier kan gebeuren. Mede omwille van deze reden kiezen steeds meer mensen er voor om voor hun verhuizing een beroep te doen op een erkende verhuizer. Het betreft hier een verhuizer die zich heeft aangesloten bij de “Erkende Verhuizers”. Op deze manier kan je rekenen op niet alleen een uitstekende kennis, maar ook op een optimale afhandeling van jouw verhuizing. Wil jij ook graag een beroep doen op de diensten van een erkende verhuizer? Ontdek er dan snel alles over op deze pagina!

Waarom een erkende verhuizer inschakelen?

Op het eerste zicht lijkt het uitvoeren van een verhuizing wellicht behoorlijk eenvoudig. Vergis je echter niet, want in de praktijk komt er heel wat bij kijken. Zelfs wanneer je een groot deel van je verhuizing gaat uitbesteden aan een professionele verhuizer is het mogelijk dat je met enkele vervelende verrassingen zal worden geconfronteerd. Een beroep doen op een erkende verhuizer kan je op dit vlak veel meer zekerheid bieden. Dit omdat erkende verhuizers de kwaliteit van hun dienstverlening op verschillende vlakken moeten kunnen aantonen zoals:

  1. Op vlak van het milieu;

  2. Voor wat de veiligheid betreft waarmee ze hun diensten uitvoeren;

  3. Met betrekking tot de algemene kwaliteit van hun diensten;

Vanuit de organisatie ‘Erkende Verhuizers’ worden er regelmatig controles uitgevoerd ten opzichte van de leden. Deze controles hebben als specifiek doel om te bepalen of de leden in kwestie wel nog steeds voldoen aan de vooropgestelde eisen. Is dat niet langer het geval? Dan kan dat als resultaat hebben dat de status van erkende verhuizer wordt ingetrokken.

Hoeveel bedragen de kosten van een erkende verhuizer?

Een belangrijke vraag die je, je ongetwijfeld zal stellen met betrekking tot een erkende verhuizer heeft te maken met de kostprijs die er aan verbonden is. Een beroep doen op de diensten van een erkende verhuizer kost in de praktijk dan ook doorgaans wel wat meer in vergelijking met het inschakelen van een standaard verhuizer. Dit wordt echter gerechtvaardigd door verschillende zaken. Denk hierbij onder meer aan:

  1. Het feit dat je altijd kan rekenen op deskundig opgeleide verhuizers;

  2. Je steeds beschikt over een passende verzekering met bijbehorende garantie(s);

  3. De algemene voorwaarden veel meer sluitend zijn dan bij andere verhuisbedrijven;

Ondanks het feit dat de erkende verhuizer kosten dus een stukje hoger zijn gelegen maken de extra voordelen deze meerprijs meer dan de moeite waard. Wil je graag ontdekken welke kosten er nu precies per onderdeel van de verhuizing kunnen worden aangerekend? Daarvoor kan je even het onderstaande overzicht bekijken!

De kosten voor een erkende verhuizer

Voor de diensten van een erkende verhuizer wordt in de praktijk doorgaans een concreet uurtarief in rekening gebracht. Deze prijs is niet vastgesteld waardoor ze best wat verschillen kan vertonen tussen de verschillende erkende verhuisbedrijven op de markt. In principe kan je er rekening mee houden dat dit uurtarief is gelegen rond de 35 euro.

De kosten voor een verhuiswagen huren

Heb je niet voldoende aan enkel en alleen een erkende verhuizer, maar moet je ook een verhuiswagen ter beschikking hebben? In dat geval kan je ook daarvoor uiteraard een beroep doen op een erkend verhuisbedrijf. Specifiek voor wat het huren van een verhuiswagen betreft kan je doorgaans rekenen op verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan de opties zoals aangegeven in de hieronder terug te vinden prijstabel.

Soort verhuiswagen

Gemiddelde kostprijs

Verhuiswagen van 20 kubieke meter inclusief één verhuizer

Gemiddeld 72 euro per uur

Verhuiswagen van 50 kubieke meter inclusief één verhuizer

Gemiddeld 82 euro per uur

De eventuele extra kosten die worden aangerekend

Je kan er in principe voor kiezen om een erkende verhuizer in te schakelen voor het uitvoeren van nagenoeg je volledige verhuizing. Des te meer je gaat uitbesteden aan de erkende verhuizer in kwestie, des te hoger uiteraard de totale kostprijs zal komen te liggen. In ieder geval, wij hebben nog enkele mogelijke extra kosten op een rijtje gezet waarmee je kan worden geconfronteerd voor wat het uitbesteden van je verhuizing aan een erkende verhuizer betreft.

Mogelijke extra kosten

Gemiddelde kostprijs

Het tijdelijk opslaan van de inboedel

Zo’n 110 euro voor 30 kubieke meter opslag

Lift assistentie

Ongeveer 77 euro per uur

Handyman service

Gemiddeld tussen de 40 & 50 euro per uur

Parkeervergunning

Wellicht rond de 30 à 35 euro

Hoe besparen op de kosten van een erkende verhuizer?

Liggen de kosten van een erkende verhuizer voor jou toch nog wat te hoog? In dat geval is het op verschillende manieren mogelijk om deze kosten in te perken. Wij zochten alvast speciaal voor jou enkele interessante bespaartips bij elkaar!

  • Bekijk wat je gewoon zelf kan doen

Het kan ongelofelijk interessant zijn om een beroep te kunnen doen op een erkende verhuizer, maar toch wordt het aangeraden om zoveel mogelijk met betrekking tot je verhuizing zelf te doen. Alleen op deze manier hou je de kosten van je erkende verhuizer namelijk zoveel mogelijk binnen de perken.

  • Is een verhuiswagen huren wel echt noodzakelijk?

Nagenoeg elke erkende verhuizer maakt het mogelijk om bij hem of haar ook een verhuiswagen te huren. Stel jezelf echter altijd de vraag of je daar wel echt nood aan hebt. Mogelijks beschikt één van je vrienden of familieleden namelijk wel over en verhuiswagen die je even kan gebruiken… en die vooral veel minder kost!

Bespaar tot wel 30% op de erkende verhuizer kosten!

Wil je graag nog meer kunnen besparen dan reeds het geval is met bovenstaande bespaartips? Geen probleem! Tot slot wordt het namelijk ook altijd aangeraden om de verschillende erkende verhuizers op de markt even tegenover elkaar af te wegen. Dit niet alleen op vlak van reputatie, maar ook voor wat de kostprijs betreft. De erkende verhuizer kosten zijn immers niet vastgesteld waardoor er nog wel eens flinke verschillen merkbaar kunnen zijn. Met een beetje geluk kan je door te vergelijken tot wel 30% besparen op de kosten voor het inhuren van een erkende verhuizer. Dit is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen!