Verhuisbus huren

Er zijn heel wat verschillende zaken waar je nood aan hebt op het ogenblik dat je beslist om te verhuizen. Natuurlijk heb je nood aan werkkrachten, maar wat ook te denken van verhuisdozen en inpakmateriaal? Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook even stil zal willen blijven staan bij het verhuistransport waar gebruik van moet worden gemaakt. Lang niet iedereen heeft namelijk zomaar een auto die voldoende groot is om alle inboedel mee te verhuizen. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is een verhuisbus huren een interessant alternatief. Een verhuisbus huren zorgt er voor dat je alle inboedel op een efficiënte manier kan verhuizen en dat bovendien ook nog eens tegen lage kosten.

Hoe wordt de prijs voor een verhuisbus huren berekend?

Wanneer je het prijskaartje welke is verbonden aan een verhuisbus huren van naderbij gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat deze behoorlijk uiteenlopend kan zijn. Concreet is het dan ook zo dat een verhuisbus huren over een prijskaartje kan beschikken variërend van 25 tot wel 150 euro per dag of zelfs nog meer. Omwille van deze reden is het altijd van belang om goed na te denken over wat je nu precies echt nodig hebt. De kostprijs van een verhuisbus huren is in de praktijk dan ook afhankelijk van onder meer:

 • Het aantal kilometers welke vrij gereden kunnen worden;

 • De hoogte van het eigen risico dat is ingedekt;

 • Het type verzekeringsdekking waarvan sprake is (uitsluitend WA of allrisk);

 • De huurperiode die wordt overeengekomen;

 • Of er bijkomende zaken bij de huurbus worden geleverd zoals bijvoorbeeld dekens;

 • Of er een navigatiesysteem moet worden voorzien in de verhuisbus;

 • De leeftijd van de persoon of personen die de verhuisbus huren;

Dit laatste lijkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Het is namelijk zo dat het huren van een verhuisbus door jongeren tot aan de leeftijd van 25 jaar duurder is dan wanneer dit gebeurt door mensen die reeds wat ouder zijn. Let ook op, extra zaken huren bij de verhuisbus lijkt op het eerste zicht misschien een goed idee, in de praktijk gaat dit altijd gepaard met de nodige extra (hoge) kosten. Het loont dan ook doorgaans absoluut de moeite om er voor te kiezen om deze verschillende artikelen gewoon los aan te kopen of te huren.

Hoeveel kost een verhuisbus huren?

Bovenstaande informatie brengt ons natuurlijk bij de exacte kosten die in rekening worden gebracht voor het huren van een verhuisbus. Over het algemeen wordt er hiervoor vooral gekeken in de richting van de capaciteit waar de verhuisbus over beschikt. Des te groter de verhuisbus, des te meer inboedel er in één keer mee kan worden verhuisd, maar des te hoger ook de kosten zullen komen te liggen. Wil jij graag te weten komen hoeveel een verhuisbus huren nu precies moet kosten? Bekijk dan zeker eens de onderstaande prijstabel!

Type verhuisbus

Gemiddelde huurprijs

Verhuisbus van 5 tot 6 kubieke meter

Gemiddeld tussen 40 & 80 euro per dag

Verhuisbus van 8 tot 11 kubieke meter

Gemiddeld tussen 48 & 80 euro per dag

Verhuisbus van 18 tot 21 kubieke meter

Gemiddeld tussen 70 & 120 euro per dag

Bij de verhuisbus van 18 tot 21 kubieke meter kan je rekenen op de aanwezigheid van een laadklep. Het verschil in prijs is vooral te wijten aan het soort aanbieder waar een beroep op wordt gedaan. Uit het merendeel van de vergelijkingen wordt bijvoorbeeld duidelijk dat vooral Sixt scherpe tarieven hanteert. Andere bedrijven die verhuisbussen verhuren zijn:

 • Bo-Rent;

 • Autohopper;

 • Verhuisbushuren.nl;

 • Hertz;

 • Europcar;

 • Autorent;

Afhankelijk van het type verhuisbus welke dient te worden gehuurd kunnen de verschillen in kostprijs tussen de diverse verhuisbedrijven behoorlijk oplopen. Voordat je een bepaalde verhuisbus gaat huren is het dan ook altijd van belang om even een offerte aan te vragen bij niet één, maar wel bij meerdere bedrijven die verhuisbussen verhuren.

Welke borg moet je betalen bij een verhuisbus huren?

Voor een verhuisbus huren geldt in de praktijk dat er altijd een bepaalde borg dient te worden betaald. Om welke borg het daarbij precies gaat is afhankelijk van de aanbieder van de verhuisbus in kwestie. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de grootte van de verhuisbus een niet onbelangrijke rol speelt en wat tot slot ook te denken van het eigen risico? De borg die moet worden betaald bij een verhuisbus huren is niet verloren, in tegendeel. Je ontvangt de borg dan ook terug op het ogenblik dat je de verhuisbus netjes terug aflevert bij het verhuurbedrijf. In de praktijk is het niet altijd zo dat er daadwerkelijk een borg moet worden betaald. Het is bijvoorbeeld eveneens mogelijk dat er gewoon een bepaald bedrag op je creditcard wordt geblokkeerd.

Hoeveel vrije kilometers zijn er inbegrepen bij een verhuisbus huren?

Het merendeel van de mensen die verhuizen blijven min of meer binnen hun eigen regio. Dit betekent concreet dat de averhuizing veelal plaatsvindt binnen een straal van zo’n 100 kilometer. In dit geval is het doorgaans zo dat alle kilometers die worden afgelegd zijn inbegrepen in de huurovereenkomst. Ga je toch verder weg verhuizen? In dat geval is het mogelijk dat er alsnog een meerprijs zal moeten worden betaald. Bij Europcar kan je bijvoorbeeld tot 200 kilometer vrij rijden bij een verhuisbus huren. Bij Autorent zijn er 150 gratis kilometers inbegrepen en bij Verhuisbushuren.nl kunnen er tot 300 gratis kilometers inbegrepen zijn. Er zijn ook verhuurbedrijven die een onbeperkt aantal kilometers aanbieden bij een verhuisbus huren. Bij deze bedrijven ligt de gemiddelde huurprijs echter wel een behoorlijk stukje hoger.

Bespaar tot wel 30% op een verhuisbus huren!

Wil jij graag kunnen besparen op de kosten die gepaard gaan met een verhuisbus huren? Dat is perfect mogelijk. Het wordt wat dit betreft altijd sterk aangeraden om offertes aan te vragen bij verschillende verhuurbedrijven. Wanneer je deze offertes ontvangt kan je ze vervolgens vergelijken waardoor je meteen de scherpst geprijsde verhuisbus kan huren. In de praktijk is het mogelijk om op deze manier een behoorlijke besparing te realiseren. Niet zelden kan je door te vergelijken dan ook tot wel 30% goedkoper een verhuisbus huren!