Aanhangwagen/boedelbak huren

Op het ogenblik dat mensen gaan verhuizen denken ze al snel dat ze met zekerheid nood zullen hebben aan een verhuiswagen. In de praktijk hoeft dat echter zeker niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Ga je bijvoorbeeld voor het eerst alleen wonen? In dat geval is de kans bijzonder groot dat je nog niet over zoveel inboedel zal beschikken. Dit betekent dat een aanhangwagen of boedelbak huren voor jou wellicht voldoende zal zijn. Ben je dit ook van plan, maar zou je hier graag toch eerst meer informatie over willen krijgen? Dan is het steeds de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

Welke aanhangers of boedelbakken kan je huren?

In eerste instantie zal je moeten vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende aanhangers of boedelbakken zijn terug te vinden. Het eerste wat je dan ook zal moeten doen is een keuze maken uit deze verschillende modellen. Het spreekt voor zich dat er voor een doorsnee verhuizing al snel enkele exemplaren zullen afvallen, maar zelfs dan blijft er nog ruim voldoende keuze over. Wij hebben in ieder geval de verschillende aanhangers of boedelbakken die je kan huren alvast even voor je op een rijtje gezet.

1.) Een kleine aanhangwagen welke is uitgerust met één as

In eerste instantie is er de kleine aanhangwagen welke is uitgerust met één as. Het betreft hier een open aanhangwagen welke beschikt over een binnenmaat van 186 bij 111 bij 35 centimeter. Een aanhangwagen als deze heeft een laadvermogen welke tot wel 250 kilogram kan bedragen. Het is een kleine aanhangwagen die in principe alleen maar kan worden gebruikt voor het verhuizen van verhuisdozen en kleine inboedel. Een bed zal er bijvoorbeeld niet in passen.

2.) Een grote aanhangwagen met één as

Het betreft hier een grote aanhangwagen met één as welke als binnenmaat 246 bij 131 bij 35 centimeter heeft. In totaal is een aanhangwagen als deze in staat om tot wel 400 kilogram aan huisraad te transporteren. In een dergelijke aanhangwagen zou je in principe ook perfect een bank en / of een bed kunnen transporteren.

3.) Een kleine aanhangwagen met een enkele as en een kap

Dit type van aanhangwagen is uitgerust met een kap. Deze zorgt er voor dat ook verhuizen bij nat weer geen enkel probleem vormt. Er is sprake van een totale inhoud van 246 bij 131 bij 150 centimeter. Dit zou voldoende moeten zijn om een standaard hoeveelheid met eenvoudige huisraad te transporteren. Het totale gewicht kan uiteindelijk tot wel 320 kilogram bedragen.

4.) Een grote aanhangwagen met twee assen

Dit type van aanhangwagen huren is vooral interessant voor mensen die voor hun verhuizing nood hebben aan een aanhangwagen die een aanzienlijk gewicht kan transporteren. Deze aanhangwagen met binnenmaat 296 bij 131 bij 35 centimeter kan dan ook zonder probleem een gewicht aan tot wel 1140 kilogram.

5.) Grote aanhangwagen met twee assen en een kap

De vijfde en tevens ook laatste mogelijkheid is kiezen voor een grote aanhangwagen welke is uitgerust met twee assen evenals een kap. Op deze manier kan je tot wel 1060 kilogram aan huisraad verhuizen en dat bovendien ook wanneer de weersomstandigheden eigenlijk niet ideaal zijn voor een verhuizing.

Hoeveel bedragen de kosten voor een aanhangwagen huren?

Wil je een aanhangwagen of boedelbak huren? In dat geval is het vanzelfsprekend dat je, je ook even zal willen verdiepen in de mogelijke kosten waar je op dit vlak mee geconfronteerd kan worden. De huurprijzen voor een aanhangwagen of boedelbak kunnen op verschillende manieren in rekening worden gebracht. Het gaat hierbij om:

  1. Een uurtarief;

  2. Een tarief per drie uur;

  3. Een kostprijs per kalenderdag;

Op welke manier de huurprijs voor jouw aanhangwagen of boedelbak in rekening wordt gebracht is natuurlijk afhankelijk van hoelang je er ongeveer nood aan zal hebben. De gemiddelde kosten waar je rekening mee kan houden worden duidelijk gemaakt door middel van de kostentabel die hieronder is terug te vinden.

Type aanhangwagen

Prijs per uur

Prijs per dag

Kleine aanhangwagen met één as

Zo’n 8 euro per uur

Zo’n 30 euro per dag

Grote aanhangwagen met één as

Zo’n 12 euro per uur

Zo’n 40 euro per dag

Kleine aanhangwagen met één as en kap

Zo’n 13 euro per uur

Zo’n 50 euro per dag

Grote aanhangwagen met twee assen

Zo’n 15 euro per uur

Zo’n 50 euro per dag

Groot aanhangwagen met twee assen en kap

Zo’n 16 euro per uur

Zo’n 54 euro per dag

Waar rekening mee houden bij een aanhangwagen huren?

Ga je voor jouw verhuizing eveneens een aanhangwagen of een boedelbak huren? In dat geval zijn er nog verschillende zaken waar je altijd de nodige aandacht aan zal moeten schenken. Het gaat hierbij in principe om vrij voor de hand liggende zaken, maar toch worden ze in de praktijk nog wel eens over het hoofd gezien. Enkele zaken waar je beslist de nodige aandacht aan zal willen spenderen zijn dan ook de volgende:

  • De hoeveelheid aan inboedel waarover je beschikt;

  • Het trekvermogen van je auto;

  • Het type rijbewijs welke je hebt behaald;

  • De borgsom welke moet worden betaald voor de aanhangwagen;

  • Hoelang je de aanhangwagen of boedelbak precies gaat huren;

Hou je rekening met de zaken zoals hierboven aangegeven? In dat geval zal je steeds kunnen vaststellen dat je precies voor die aanhangwagen of boedelbak zal kiezen waar je voor jouw verhuizing nood aan hebt!

Tot wel 30% besparen op een aanhangwagen of boedelbak huren

Vallen de kosten voor het huren van een aanhangwagen of boedelbak voor jou toch net wat te duur uit? Dan bestaan er gelukkig best wat mogelijkheden om de kostprijs te drukken. Zeer interessant is het bijvoorbeeld om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bedrijven die aanhangwagens of boedelbakken verhuren. Voer je een dergelijke vergelijking op de meest optimale wijze uit? In dat geval is het mogelijk dat je zomaar even een besparing tot wel 30 procent zal weten te realiseren op de huurprijs van jouw aanhangwagen of boedelbak. Het spreekt voor zich dat dit bijzonder mooi meegenomen is!