Vervoer huren voor je verhuizing

Wanneer je zelf niet beschikt over een voertuig om mee te verhuizen is het slim om een geschikte auto te huren. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfswagen of een verhuiswagen zijn. Wat voor een voertuig je het beste kunt huren hangt af van de spullen die je ermee wilt verhuizen. Let bijvoorbeeld goed op de afmetingen van de te verhuizen spullen en kies een verhuisvoertuig met voldoende ruimte. Zorg er ook voor dat je een voertuig kiest die het gewicht van al je te verhuizen spullen aankan. Verschillende verhuurbedrijven hanteren verschillende huurprijzen, houd er rekening mee dat de goedkoopste prijs niet altijd de beste keuze is. Wees er attent op of de huurprijs inclusief of exclusief btw is, let goed op het aantal kilometers dat je met het voertuig mag rijden en pas op voor extra kosten wanneer er een extra bestuurder is.

Voor een verhuizing met weinig grote spullen is wellicht een bestelauto of bestelbus al voldoende. Deze middelgrote voertuigen mag je met een rijbewijs B besturen en zijn perfect voor de niet al te grote verhuizingen. De kosten voor een bestelauto of bestelbus liggen per dag rond de 70 euro. Een bestelauto heeft een laadruimte met een inhoud die tussen de 2,5 tot 4 m³ ligt en heeft een laadvermogen die varieert van 400 tot 875 kilogram. Een bestelbus heeft vaak iets meer ruimte, tussen de verschillende modellen kan het variëren tussen de 5 en 16 m³. Ook heeft een bestelbus een groter laadvermogen, tussen de 800 en 1600 kilogram.

Voor grotere verhuizingen ben je logischerwijs aangewezen op grotere voertuigen, bijvoorbeeld een bakwagen (kleine vrachtwagen). Ook bakwagens mag je met een rijbewijs B besturen. Er zijn bakwagens met en zonder laadklep. Het voordeel van bakwagen met een laadklep is de aanwezigheid van een laadlift waarmee je jouw te verhuizen spullen makkelijk de wagen in kan laden, het voordeel van een bakwagen zonder laadlift is een gunstigere prijs. De huurprijs van een bakwagen ligt per dag rond de 100 en 120 euro. De laadruimte van een bakwagen kan erg verschillen, ze zijn er al vanaf 12 m³ en kunnen uitlopen tot 27 m³. Ook het laadvermogen kan erg variëren, van 320 tot wel 3360 kilogram. Let hier bij het huren van een bakwagen dan ook goed op. Het kan zijn dat er voor een bakwagen met laadlift een borgsom betaald moet worden.

Let bij het huren van een voertuig altijd goed op of het verhuurbedrijf een minimum leeftijd hanteert, bij veel bedrijven moet de hoofdbestuurder namelijk minimaal 21 jaar oud zijn. Soms kan er ook gevraagd worden om een bepaald aantal jaar ervaring. Daarnaast is het slim om wanneer je een auto gaat huren altijd goed te kijken naar de hoogte van het eigen risico, die ook in sommige gevallen leeftijdsgebonden is. Zoek ook uit of er de mogelijkheid is om het eigen risico tegen een meerprijs te verlagen en of er de mogelijkheid is om eventuele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan je, wanneer je onverhoopt toch schade maakt, een hoop geld en zorgen schelen.