Opslagruimte huren

Wanneer je een plek nodig hebt om spullen tijdelijk op te slaan kan het handig zijn om een opslagruimte te huren. Dit kan tijdens een verhuizing goed van pas komen wanneer er bijvoorbeeld geen overlap is tussen het intrekken in het nieuwe huis en het vertrekken uit het oude.

Je kan al een ruimte huren vanaf 1m³, dat klinkt misschien als weinig ruimte, maar is vaak al genoeg voor een aantal verhuisdozen en kleinere meubels. Het huren van een opslag van 1m³ kost gemiddeld 10 euro per maand. Wanneer je niet zeker weet hoeveel ruimte je nodig hebt is het slim contact op te nemen met het verhuurbedrijf naar keuze, zij geven graag advies over hoeveel ruimte je nodig zult hebben. Vaak is het minder dan je misschien zelf had bedacht.

Wanneer je toch meer plek nodig hebt zijn er natuurlijk ook grotere ruimtes te huren. De kosten voor een opslagruimte van 5m³ zijn gemiddeld 40 euro per maand, voor ruimtes van 10 m³ betaal je per maand gemiddeld 80 euro. Wanneer je veel grote spullen wilt opslaan is het slim te kijken of het bedrijf bijvoorbeeld drive-in opslagruimtes heeft, zodat je met de auto direct bij de opslag kan komen. Soms bieden verhuurders ook een vervoerservice aan, en komen ze (soms voor een vergoeding) de spullen thuis ophalen.

De bovengenoemde huurprijzen zijn een gemiddelde en kunnen per verhuurder, maar ook per regio, nog erg verschillen. Opslagruimtes komen in allerlei soorten en maten en verschillende verhuurbedrijven hanteren verschillende voorwaarden. Je hebt bijvoorbeeld bedrijven die ruimtes per week verhuren, en bedrijven waarbij ruimtes alleen per maand te huren zijn. Wanneer je de ruimte dus slechts een korte tijd nodig hebt kan het voordelig zijn een bedrijf te kiezen waarbij je ruimtes per week kan huren. Bij sommige bedrijven kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week je gehuurde opslag bezoeken, maar er zijn en bedrijven waar je allen tijdens kantooruren bij je opslag kan. De prijs kan ook meer of minder zijn omdat er wel of geen extra alarm aanwezig is per opslag. Het is belangrijk om goed na te denken over wat voor een soort opslag bij jouw wensen en budget past.

Het is aan te raden om voordat je een opslagruimte huurt verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken, en de voor en nadelen naast elkaar te leggen. Om een complete indruk van een bedrijf te krijgen is het slim om niet alleen de websites te bezoeken, maar om ook op het internet te zoeken naar ervaringen van mensen die al eerder bij het bedrijf opslag hebben gehuurd.

Houd bij het uitzoeken van een opslagruimte in de gaten of het verhuurbedrijf aangesloten is bij de Nederlandse Mini-Opslag Vereniging, de NSSA. Leden van de NSSA voldoen namelijk aan verscheidene eisen die de veiligheid van je spullen garant stellen. Dit zijn bijvoorbeeld eisen met betrekking tot brandbeveiliging, beveiliging tegen diefstal en temperatuurregulering om vochtschade te voorkomen.