Goedkoop verhuisbedrijf

Verhuizen staat er om bekend in de praktijk heel wat kosten met zich mee te brengen. In het bijzonder voor jonge mensen die gaan verhuizen geldt dat zij doorgaans niet zomaar over de mogelijkheid beschikken om deze (hoge) kosten te betalen. Het onder de arm nemen van een goedkoop verhuisbedrijf kan dan de perfecte oplossing betekenen. Een goedkoop verhuisbedrijf inschakelen zorgt er voor dat jouw verhuizing op financieel vlak een behoorlijk stuk haalbaarder zal worden. Ben jij ook geïnteresseerd in het inschakelen van een goedkoop verhuisbedrijf? Hou dan beslist rekening met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

Wat is een goedkoop verhuisbedrijf precies?

In eerste instantie stellen veel mensen zich logischerwijs de vraag wat een goedkoop verhuisbedrijf nu precies is. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat een dergelijk bedrijf zich op verschillende vlakken weet te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Op het ogenblik dat je een goedkoop verhuisbedrijf onder de arm neemt kan je dan ook rekenen op de eigenschappen zoals hieronder voor je op een rijtje gezet.

  1. Er wordt vaak gewerkt met bijvoorbeeld studenten om de kosten te drukken;

  2. De investeringskosten in bijvoorbeeld nieuwe verhuisauto’s worden beperkt gehouden;

  3. Er wordt doorgaans slechts een beperkte garantie aangeboden;

  4. Doorgaans beschikt het verhuisbedrijf niet over een “erkende verhuizer” label;

Bovenstaande eigenschappen zorgen er voor dat er behoorlijk wat kan worden bespaard op de vaste kosten voor het verhuisbedrijf in kwestie. Dat is interessant. Niet alleen voor het verhuisbedrijf op zich, maar ook voor jou als klant. Op deze manier zal ook de eindfactuur voor jou namelijk een behoorlijk stuk voordeliger uitvallen. Dit bovendien ook nog eens zonder dat er op vlak van kwaliteit teveel moet worden ingeboet.

Hoeveel bedragen de kosten van een goedkoop verhuisbedrijf?

De exacte kosten die voor een verhuizing in rekening worden gebracht worden in de praktijk steeds bepaald door verschillende factoren. In eerste instantie is er natuurlijk het karakter van de verhuizing. Ga je verhuizen naar een andere locatie binnen hetzelfde land? In dat geval liggen de kosten daarvoor uiteraard lager dan wanneer je gaat verhuizen naar een andere plaats in het buitenland. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de hoeveelheid aan inboedel bepalend is voor de exacte kostprijs van je verhuizing. Om je toch reeds een bepaald beeld te kunnen geven hebben we alvast de goedkoopste, gemiddelde kosten voor een verhuizing voor je op een rijtje gezet. Deze zijn terug te vinden in de onderstaande prijstabel.

Goedkope verhuiskosten

Gemiddelde kostprijs

Bij een nationale verhuizing

Gemiddeld ongeveer 500 euro

Bij een internationale verhuizing (binnen de EU)

Gemiddeld ongeveer 3.000 à 4.000 euro

Bij een internationale verhuizing (buiten de EU)

Gemiddeld ongeveer 7.500 à 9.000 euro

De bovenstaande kosten geven uiteraard louter en alleen een bepaalde indicatie. Zoals reeds aangegeven is het immers zo dat ongelofelijk veel factoren een invloed hebben op de uiteindelijke totale verhuiskost die je zal moeten betalen. Ook wanneer je er voor kiest om een goedkoop verhuisbedrijf in dienst te nemen zal je overigens zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Alleen op die manier kan je immers pas echt op voordelige wijze verhuizen.

Een verhuislift huren, interessant of niet?

Ook bij een goedkoop verhuisbedrijf beschik je doorgaans over de mogelijkheid om een verhuislift te huren. Nog steeds geldt het algemene misverstand dat een dergelijke verhuislift huren uitsluitend interessant is voor mensen die in een appartementsgebouw wonen. Dat is niet juist. Ook op het ogenblik dat er op de bovenverdieping bijvoorbeeld grote, zware meubels zijn terug te vinden kan een verhuislift bijzonder interessant blijken te zijn. Niet alleen kan de verhuizing hierdoor fysiek minder zwaar worden gemaakt, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat het verhuizen heel wat minder tijd in beslag zal nemen. Op deze manier kan een verhuislift huren je verhuizing zomaar nog een stukje extra voordeliger maken. Dit ondanks het feit dat je uiteraard ook voor een verhuislift huren bepaalde kosten dient te betalen.

Interessante bespaartips voor een goedkoop verhuisbedrijf

Ook wanneer je een goedkoop verhuisbedrijf onder de arm neemt spreekt het voor zich dat je graag zal willen ontdekken op welke manier(en) er nog extra kan worden bespaard. Verschillende interessante bespaartips kunnen je hierbij helpen. Wij hebben in ieder geval enkele van de meest belangrijke bespaartips voor je uitgezocht en stellen ze op deze pagina graag aan je voor.

  • Probeer je verhuizing in de week in te plannen

Zowel voor een standaard verhuisbedrijf als voor een (extra) goedkoop verhuisbedrijf geldt dat er tijdens het weekend altijd een bepaalde toeslag in rekening wordt gebracht. Op zaterdag kan die toeslag zo’n 25 à 30 procent bedragen. Op zondag loopt die toeslag al snel op tot zo’n 70 à 75 procent. Wil je dus met zekerheid zo voordelig mogelijk kunnen verhuizen? Dan is het steeds een aanrader om er voor te kiezen om je verhuizing tijdens de week plaats te laten vinden.

  • Zelf de handen uit de mouwen steken loont

De kosten die in rekening worden gebracht voor de verhuizers die in dienst zijn bij een goedkoop verhuisbedrijf mogen dan wel lager liggen, dit neemt niet weg dat het altijd nog steeds voordeliger is om zelf de handen uit de mouwen te steken. Kan je op deze manier het inschakelen van een extra (professionele) verhuizer voorkomen? Dan zal je kunnen vaststellen dat dit je verhuizing aanzienlijk goedkoper kan maken.

  • Hou de hoeveelheid aan inboedel zo beperkt mogelijk

Een interessante bespaartip welke eigenlijk geldt voor elke verhuizing heeft betrekking tot het feit dat je er steeds goed aan doet om de hoeveelheid aan te verhuizen inboedel zo beperkt mogelijk te houden. Alleen op deze manier zal je namelijk de totale kosten van je verhuizing binnen de perken kunnen houden. Je mag nog rekening houden met alle andere bespaartips, wanneer de hoeveelheid aan te verhuizen inboedel te groot is zal je nog steeds geconfronteerd worden met overbodig hoge kosten.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van een goedkoop verhuisbedrijf

In de basis kan je bij een goedkoop verhuisbedrijf uiteraard reeds rekenen op zeer lage kosten. Dit gezegd zijnde is het zo dat je perfect nog meer kan besparen. Met een beetje geluk kan deze extra besparing zelfs tot wel 30 procent bedragen. Hoe je deze kan realiseren? Zeer eenvoudig. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is namelijk een vergelijking uitvoeren tussen verschillende goedkope verhuisbedrijven. Op het ogenblik dat je dit doet kan je direct voor jezelf uitmaken welk verhuisbedrijf nu precies de laagste kosten aanrekent. Hierdoor wordt het goedkoop verhuisbedrijf dat je onder de arm neemt alleen maar nog goedkoper.