Internationaal verhuizen van Nederland naar Australië

Australië is een zeer aantrekkelijk land. Niet alleen het klimaat is er uitnodigend, daarnaast is het ook nog eens zo dat er in dit land heel wat te beleven valt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat heel wat Nederlanders er op een zeker ogenblik voor kiezen om te emigreren naar Australië. Ben jij dat ook van plan, maar heb je eerst nood aan wat extra informatie? In dat geval ben je daarvoor hier op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Australië verhuizen

In het bijzonder wanneer je naar een land als Australië wenst te verhuizen is het belangrijk dat je daarvoor kan rekenen op de expertise van een ervaren, internationale verhuizer. Specifiek voor verhuizingen naar Australië zijn er in Nederland verschillende bedrijven actief die je daarmee van dienst kunnen zijn. We hebben enkele grote verhuisbedrijven alvast speciaal voor jou even op een rijtje gezet. Het gaat hierbij om de volgende partijen:

 

 • Kuiper Internationale Verhuizer;
 • De Haan Verhuizingen;
 • Atlas Movers;
 • Veldhoen Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Australië

Een cruciaal aandachtspunt waar je bij een internationale verhuizing naar Australië echt altijd rekening mee moet houden heeft betrekking tot de visumregels die gelden voor het land. Australië staat dan ook niet voor niets algemeen bekend als één van de strengste landen ter wereld voor wat het verkrijgen van een verblijfsvergunning betreft. Er geldt dan ook een waslijst aan regels waaraan je dient te voldoen. De belangrijkste regel heeft betrekking tot je financiële onafhankelijkheid. Je zal altijd moeten kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om jezelf te kunnen onderhouden. Ook de verklaring van je werkgever kan als cruciaal worden aanzien om je verhuizing naar Australië goedgekeurd te krijgen.

 

Hou er rekening mee dat bovenstaande, strenge regels eveneens van toepassing zijn voor het importeren van je inboedel. Je zal op voorhand aan de douane een lijst moeten overhandigen waarop alle spullen staan vermeld die je gaat invoeren. Doe je dat niet? Dan is het mogelijk dat je tegen ernstige problemen aan zal kijken. Bovendien is dit nog niet alles. Het is namelijk ook zo dat er een complete lijst bestaat met allemaal inboedel die Australië niet binnen mag. Maken er dergelijke artikelen deel uit van jouw inboedel? Zorg er dan voor dat je deze niet mee gaat verhuizen naar Australië. Dit zorgt alleen maar voor onnodige problemen.

Kosten verhuizen naar Australië

Erg belangrijk om rekening mee te houden wanneer je wil verhuizen naar Australië zijn de kosten die in rekening gebracht kunnen worden. Gezien de verre afstand en de strenge visum formaliteiten welke geregeld dienen te worden spreekt het voor zich dat deze kosten behoorlijk hoog kunnen oplopen. Wij zochten alvast voor je uit wat de gemiddelde kosten zijn waar je mee kan worden geconfronteerd. We hebben deze prijzen verder in een handig overzicht gegoten door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Grootte van de inboedel Gemiddelde verhuiskosten
1 slaapkamer Tussen 3.350 & 4.400 euro
2 slaapkamers Tussen 4.500 & 5.950 euro
3 slaapkamers Tussen 7.900 & 10.750 euro
4 slaapkamers Tussen 8.350 & 11.250 euro
5 of meer slaapkamers Tussen 12.000 & 15.900 euro

Checklist verhuizen naar Australië

Australië is niet het meest eenvoudige land om naar te verhuizen, in tegendeel. Dit betekent dat er heel wat verschillende factoren zijn waar je rekening mee zal willen houden. Om er zeker van te zijn dat je geen enkel belangrijk aandachtspunt over het hoofd ziet hebben wij alvast een interessante checklist voor je opgesteld. Vergeet dus zeker en vast niet om even de onderstaande punten extra aandachtig door te nemen:

 

 • Zorg voor het afsluiten van de Medicare zorgverzekering in Australië;
 • Neem kopieën van alle belangrijke (reis)documenten;
 • Controleer of je diploma’s in Australië wel of niet worden erkend;
 • Hou rekening met de quarantainewetgeving die geldt voor huisdieren in Australië;
 • Bekijk de mogelijkheden om achtergebleven post te laten controleren / doorsturen;
 • Zorg er voor dat er aan alle douaneformaliteiten kan worden voldaan;

 

Hou je rekening met de bovenstaande, beknopte checklist? Dan zal je kunnen vaststellen dat je hiermee al een behoorlijk eind komt. Het spreekt evenwel voor zich dat er nog heel wat extra zaken zijn om rekening mee te houden. Daarvoor verwijzen we je graag verder naar een meer uitgebreide checklist.

Ervaringen leven in Australië

Het leven in Australië staat er om bekend zeer uitnodigend te zijn. Dit niet alleen voor jou als volwassen persoon, maar ook voor je kinderen. Australië staat er dan ook om bekend over een prima economie te beschikken en ook de banenmarkt is er erg aantrekkelijk. Daarnaast heeft Australië een ongerepte natuur en kan je er genieten van lekker frisse lucht. Een extra reden om naar Australië te verhuizen is de lage bevolkingsdichtheid en de uitstekende gezondheidszorg. Dit alles maakt duidelijk dat het leven in Australië helemaal niet slecht is!

Bespaartips verhuizen naar Australië

Ben je misschien een beetje geschrokken van de kosten die in rekening worden gebracht voor een verhuizing naar Australië? Dat kunnen we ons best voorstellen. Gelukkig bestaan er ook enkele interessante mogelijkheden om deze kosten te drukken. Wij zochten enkele interessante bespaartips voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 

 • Verhuizing overbodige spullen niet mee naar Australië

Controleer voor je verhuizing naar Australië welke spullen je niet perse nodig hebt en welke je dus met andere woorden kan achterlaten in Nederland. Voor je verhuizing niet essentiële spullen verkopen kan er voor zorgen dat je verhuiskosten sterk worden teruggedrongen. Dit geldt uiteraard eveneens voor de spullen die op de lijst staan met verboden artikelen om in te voeren in Australië.

 

 • Laat het inpakken niet aan professionele verhuizers over

Het is op verschillende manieren mogelijk om te besparen op je internationale verhuizing van Nederland naar Australië. Veel mensen kiezen er voor om elk onderdeel van hun verhuizing uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Dit is natuurlijk ongelofelijk praktisch, maar het kost je vaak veel meer geld dan strikt noodzakelijk is. Probeer dus zelf je inboedel in te pakken, maar hou wel rekening met de lijst met verboden artikelen die Australië heeft opgesteld.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Australië

Internationaal verhuizen van Nederland naar Australië brengt duidelijk een aantal niet te onderschatten kosten met zich mee. Omwille van deze reden is het altijd van belang dat je probeert zoveel mogelijk te besparen op de verhuiskosten. De bovenstaande bespaartips kunnen je daar bij helpen, maar er is meer. Daarnaast is het namelijk ook zo dat je er altijd goed aan doet om offertes aan te vragen bij verschillende internationale verhuisbedrijven. Door de offertes voor de verhuizing te vergelijken kan je met een beetje geluk tot wel 30 procent besparen op jouw internationale verhuizing naar Australië. Als dat niet mooi meegenomen is!