Internationaal verhuizen van Nederland naar Canada

Canada is een erg mooi land. Het is dan ook niet meer dan normaal dat heel wat mensen er voor kiezen om naar dit land te verhuizen. Overweeg jij ook een internationale verhuizing van Nederland naar Canada? In dat geval zijn er wel verschillende zaken waar je bij stil zal willen blijven staan. Hoeveel bedragen bijvoorbeeld de gemiddelde kosten? En wat zijn bovendien de geldende regels waar je rekening mee dient te houden? Dit alles en nog zoveel meer kom je allemaal te weten door het doornemen van de informatie hier op deze pagina.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Canada verhuizen

Een verhuizing binnen Nederland brengt steeds reeds de nodige aandachtspunten met zich mee. Dit geldt echter nog in het bijzonder voor een internationale verhuizing. Ben je dus van plan om naar Canada te verhuizen? Dan zal je er zeker van willen zijn dat je daarbij kan rekenen op de expertise van een echt ervaren en gespecialiseerd verhuisbedrijf. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. In Nederland kunnen de volgende, grote verhuisbedrijven jou dan ook perfect helpen met jouw verhuizing naar het mooie Canada:

 

 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • Internationale Verhuizingen De Haan;
 • Waaijenberg Verhuizers BV;
 • Passies Internationaal Verhuisbedrijf;

Aandachtspunten verhuizen naar Canada

Het spreekt voor zich dat immigreren naar Canada in de praktijk bepaalde vereisten met zich meebrengt. Een eerste belangrijk aandachtspunt heeft betrekking tot het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning. Zo’n verblijfsvergunning kan op verschillende manieren worden verstrekt. In het merendeel van de gevallen wordt zo’n vergunning verkregen via de ‘Skilled Worker and Professionals’ procedure. Echter is er ook de ‘Canadian Experience Class’ voor tijdelijke werknemers en studenten. Hou er rekening mee dat met name de provincie Quebec over haar eigen emigratie categorieën beschikt. Ben je dus van plan om naar Quebec te verhuizen? Dan is het de provincie zelf die zelfstandig selecteert wie zich in Quebec kan en mag vestigen en wie niet. Dit is toch wel een punt om bij stil te blijven staan.

 

Een tweede aandachtspunt bij emigreren naar Canada is terug te vinden onder de vorm van het ‘social insurance number’. Op het ogenblik dat je wil wonen en werken in Canada is het namelijk een wettelijke verplichting om je gepast te laten verzekeren. Op het ogenblik dat je een verzekering hebt afgesloten ben je in het bezit van een ‘Social Insurance Number’. In de praktijk wordt hier veelal naar verwezen als zijnde een SIN-card. Op het ogenblik dat je in Canada bent aangekomen met de intentie om je daar te vestigen is het belangrijk om zo snel mogelijk een dergelijke kaart aan te vragen. Vergeet bovendien ook niet om een Healthcard aan te vragen. Ook deze is namelijk erg belangrijk.

Kosten verhuizen naar Canada

De gemiddelde kosten die in rekening worden gebracht voor een verhuizing van Nederland naar Canada bedragen om en bij de 4.500 à 7.000 euro. Het spreekt evenwel voor zich dat verschillende zaken deze kosten sterk kunnen beïnvloeden. Het gaat hierbij niet alleen om het type transport, maar ook om het afsluiten van een mogelijke inpakservice, de grootte van je inboedel en ga zo maar door. Wij geven je door middel van onderstaande prijstabel nog even een extra duidelijk beeld van de kosten waar je mee kan worden geconfronteerd.

 

Type verhuiskost naar Canada Gemiddelde verhuiskosten
Inpakservice voor je inboedel Gemiddeld 125 euro
Tijdelijke opslag van je inboedel Gemiddeld 150 euro
Het huren van een verhuislift Gemiddeld 75 euro
Meeverhuizen van je auto naar Canada Gemiddeld zo’n 450 à 500 euro
Handyman service Gemiddeld 200 euro
Afsluiten van een (extra) verzekering Gemiddeld 350 euro

Checklist verhuizen naar Canada

Heb je de knoop doorgehakt en ga je van Nederland naar Canada verhuizen? In dat geval zijn er heel wat verschillende zaken waar je absoluut bij stil zal willen blijven staan. Wij hebben de meest belangrijke aandachtspunten even voor je op een rijtje gezet door middel van deze checklist:

 

 • Hou rekening met de voorwaarden van de permanente verblijfsvergunning in Canada;
 • Sluit een verzekering af en verkrijg op die manier je social insurance number;
 • Vergeet niet om je Healthcard aan te vragen;
 • Controleer goed het transport van Nederland naar Canada;
 • Controleer aan welke douaneformaliteiten je dient te voldoen;
 • Zorg voor het tijdig opzeggen van je huur en abonnementen in Nederland;
 • Bekijk de mogelijkheden om je post tijdelijk te laten doorsturen naar Canada;
 • Neem een geschikt internationaal verhuisbedrijf met ervaring onder de arm;

 

Ondanks het feit dat bovenstaande nog maar het puntje van de ijsberg is kom je met deze beknopte checklist toch al een heel eind!

Ervaringen leven in Canada

Canada staat niet voor niets hoog bovenaan de lijst met meest leefbare en genietbare landen van de wereld. Het leven is er dan ook gewoon erg goed en voldoet ruimschoots aan de Westerse maatstaven. Wist je bovendien dat in Canada ‘s werelds meest leefbare stad is terug te vinden? Het gaat hierbij om de in West-Canada gelegen stad ‘Vancouver’. Canada staat er eveneens om bekend een zeer tolerante politiek te hanteren ten opzichte van immigranten. Zo is het relatief eenvoudig mogelijk om een huis in Canada te kopen. Wil je liever eerst enige tijd huren? Ook dat is perfect mogelijk. Er zijn in Canada meer dan voldoende toegankelijk geprijsde huurwoningen terug te vinden. Let wel, hoe dichter je bij een (groot)stad gaat wonen, des te hoger uiteraard de huurprijs kan oplopen.

Bespaartips verhuizen naar Canada

Het spreekt voor zich dat een internationale verhuizing naar een land als Canada steeds de nodige kosten met zich meebrengt. Deze kosten kunnen, afhankelijk van bepaalde keuzes die je maakt vrij hoog oplopen. Gelukkig bestaan er ook heel wat mogelijkheden om deze kosten binnen de perken te houden. Wij hebben alvast enkele interessante bespaartips voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet.

 

 • Zorg voor een goede voorbereiding

Een verhuizing vergt altijd een goede voorbereiding. Dit geldt echter nog meer voor een internationale verhuizing naar een land als Canada. Zorg er daarom voor dat je voldoende vroeg begint met alles te regelen. Probeer ook zoveel mogelijk zelf te doen. Hoe minder je gaat uitbesteden aan een professionele verhuisfirma des te lager de kosten uiteindelijk zullen uitvallen.

 

 • Vergelijk goed de verschillende transportmogelijkheden

Voor een internationale verhuizing naar een land als Canada kan er gebruik worden gemaakt van verschillende vormen van transport. Zo kan je inboedel bijvoorbeeld verscheept worden, maar is het ook mogelijk dat bepaalde stukken via luchtpost worden verzonden. Van welke transportmogelijkheid jij uiteindelijk gebruik zal gaan maken is in de praktijk steeds afhankelijk van de snelheid die je wenst evenals de kosten die je wil betalen. Goed de verschillende transportmogelijkheden naar Canada vergelijken kan je in ieder geval een aanzienlijke besparing opleveren.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Canada

Hebben de kosten voor een internationale verhuizing van Nederland naar Canada die op deze pagina staan aangegeven je een beetje doen schrikken? Er is gelukkig ook goed nieuws. Het is namelijk op tal van verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren op jouw verhuiskost. Niet alleen kan je hiervoor rekening houden met de bovenstaande bespaartips. Vervolgens is het ook altijd een goed idee om offertes voor je verhuizing bij verschillende verhuisbedrijven op te vragen en te vergelijken. Doe je dit? Dan zal je op die manier kunnen vaststellen dat je zomaar een besparing tot wel 30% zal kunnen realiseren op jouw internationale verhuizing van Nederland naar Canada. Dit maakt toch best een groot verschil!