Internationaal verhuizen van Nederland naar de VS

Amerika is een land welke sinds jaar en dag over een ongelofelijke aantrekkingskracht beschikt. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat mensen vanuit alle uithoeken van de wereld er voor kiezen om naar dit land te verhuizen. Internationaal verhuizen van Nederland naar de VS is in principe perfect mogelijk, alleen zijn er wel  een aantal factoren waar je rekening mee zal moeten houden. Wat deze factoren precies zijn en met welke kosten je geconfronteerd kan worden wordt duidelijk middels de informatie op deze pagina.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar de VS verhuizen

Een verhuizing naar een relatief ver land zoals de Verenigde Staten brengt uiteraard bepaalde zorgen en verplichtingen met zich mee. Het is dan ook niet meer dan normaal dat mensen zich voor hun verhuizing graag zouden willen laten bijstaan door een ervaren partner. In Nederland zijn er verschillende internationale verhuisbedrijven terug te vinden die je kunnen helpen met jouw verhuizing naar Amerika. Wij hebben er alvast enkele voor jou op een rijtje gezet:

 

 • P.A. van Rooyen verhuisbedrijf;
 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • De Haan Verhuizingen;
 • Supermove;
 • Oostland Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar de VS

Het belangrijkste aandachtspunt waar je bij verhuizen naar de VS rekening mee moet houden heeft uiteraard betrekking tot het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Deze vergunning kan je op verschillende manieren bemachtigen, namelijk:

 

 • Door middel van een ‘Green Card’;
 • Door mee te doen aan de jaarlijkse ‘DV Lottery’;
 • Via het bedrijf waarvoor je werkzaam bent;
 • Door middel van een huwelijk met een Amerikaan;
 • Door een investering te doen in de VS van ten minste 1 miljoen dollar;

 

In het merendeel van de gevallen trachten Nederlanders die naar de VS willen immigreren om de procedure van de Green Card te doorlopen. Deze is echter vrij complex en het kan een behoorlijke tijd duren voordat je deze daadwerkelijk in je bezit hebt. Lees goed de actuele voorwaarden door welke zijn opgesteld voor het behalen van de Green Card.

Kosten verhuizen naar de VS

Verhuizen brengt in de praktijk vanzelfsprekend altijd een bepaalde kostprijs met zich mee. Dit geldt zeker voor een internationale verhuizing naar een land als de Verenigde Staten. De kosten die voor een dergelijke verhuizing in rekening worden gebracht zijn in de praktijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat hierbij onder meer om:

 

 • De grootte van de inboedel waarover je beschikt;
 • Het type transport waar je gebruik van gaat maken;
 • De eventuele diensten die je zelf gaat doen (het inpakken van je inboedel);
 • De snelheid waarmee je wenst te verhuizen naar de Verenigde Staten;

 

Rekening houdende met bovenstaande is het zo dat een gemiddelde verhuizing naar de VS vanuit Nederland tussen de 5.500 & 7.500 euro aan kosten met zich meebrengt. Meer in detail kan je rekening houden met de kosten zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

 

Type verhuiskost Gemiddelde kostprijs
Inpakken van je inboedel Gemiddeld ongeveer 125 euro
Tijdelijk opslaan van je inboedel Gemiddeld ongeveer 160 euro
Het huren van een verhuislift Gemiddeld ongeveer 75 euro
Aanvragen van een parkeervergunning Gemiddeld ongeveer 25 euro
Meeverhuizen van een piano Gemiddeld ongeveer 350 à 400 euro
Meeverhuizen van een auto Gemiddeld ongeveer 500 à 600 euro
Handyman service Gemiddeld ongeveer 200 à 250 euro

Checklist verhuizen naar de VS

Ga je verhuizen naar de VS en wil je er zeker van zijn dat je geen foute start maakt? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de inhoud van deze checklist:

 

 1. Zorg voor een tijdige regeling van je verhuizing naar de VS;
 2. Zorg voor een goede voorbereiding voor je Green Card aanvraag;
 3. Controleer de actuele regelgeving voor het invoeren van huisdieren;
 4. Controleer de vereiste verplichtingen voor het eventueel exporteren van je auto;
 5. Bekijk wat je zelf eventueel mee kan nemen naar de VS;
 6. Controleer welke spullen je beter in Nederland achter kan laten;
 7. Zeg alle diensten en eventuele abonnementen in Nederland op;

 

Bovenstaande zijn uiteraard slechts enkele tips waar je rekening mee dient te houden bij een internationale verhuizing. Toch ben je hier reeds aardig mee op weg!

Ervaringen leven in de VS

Amerika is een behoorlijk indrukwekkend land welke vaak meteen een stevige indruk weet na te laten op haar bezoekers. Het leven in de VS verschilt in de basis eigenlijk niet zozeer ten opzichte van het leven in Nederland. Alles is er wel net wat groter en indrukwekkender. Amerikanen staan er om bekend (zeker buiten de grootsteden) erg gastvrij en sociaal te zijn. Het duurt dan ook vaak niet lang voordat je vriendschapsbanden kan smeden. Hou er wel rekening mee dat je in de VS geconfronteerd wordt met bepaalde extra (financiële) verplichtingen die we hier in Nederland niet hebben. Besteed bijvoorbeeld zeker extra aandacht aan het sparen voor je pensioen en bekijk ook goed de verschillende mogelijkheden en eisen voor het afsluiten van een passende zorgverzekering.

Bespaartips verhuizen naar de VS

Het spreekt voor zich dat een internationale verhuizing naar een land als de VS altijd niet onaanzienlijke kosten met zich meebrengt. Dit gezegd zijnde bestaan er ook meer dan voldoende manieren om te besparen op de kosten van je verhuizing. Wij zochten de beste en meest interessante bespaartips voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 

 • Probeer je verhuizing tijdig in te plannen

Verschillende internationale verhuisbedrijven bieden diverse formules aan, aan hun klanten. Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld kan kiezen tussen een formule waarmee je snel moet verhuizen naar het buitenland (bijvoorbeeld omdat je bent overgeplaatst vanuit je werk) en een formule waarbij de verhuizing net wat meer tijd in beslag kan en mag nemen. Deze laatste optie is uiteraard altijd het voordeligst.

 

 • Probeer geen overbodige kosten te maken

In de prijstabel staat aangegeven dat er bijvoorbeeld altijd extra kosten zijn verbonden aan het exporteren van je auto naar de Verenigde Staten. Je kan overwegen of het niet interessanter kan zijn om je auto in Nederland te verkopen en in de VS een nieuw exemplaar te kopen. Hetzelfde geldt ook voor het eventueel mee verhuizen van grote stukken zoals bijvoorbeeld een piano. Heel wat kosten kunnen in principe perfect worden uitgeschakeld waardoor jouw verhuizing naar de VS heel wat voordeliger wordt.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar de VS

Ben jij ook helemaal klaar om te verhuizen naar de VS? Hebben de kosten waar je rekening mee dient te houden je toch een beetje met verstomming geslagen? Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs een groot probleem te zijn. Het is namelijk buiten bovenstaande bespaartips mogelijk om op nog een extra manier een besparing te realiseren op je verhuizing naar de VS. Dit kan onder meer gebeuren door offertes bij verschillende verhuisbedrijven aan te vragen. Op het ogenblik dat je dit doet en je de offertes met elkaar gaat vergelijken kan je zomaar rekenen op een besparing die kan oplopen tot wel 30 procent. Het vergelijken van offertes voor een verhuizing naar de VS is dus absoluut altijd de moeite meer dan waard!