Internationaal verhuizen van Nederland naar Dubai

Dubai is misschien wel één van de meest bijzondere steden in de wereld. Alles ademt hier werkelijk luxe en rijkdom uit. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat zoveel Nederlanders er door de jaren heen voor hebben gekozen om naar deze bestemming te verhuizen. Overweeg jij om hetzelfde te doen? In dat geval zijn er uiteraard wel een aantal factoren waar je bij stil zal moeten staan. Om er zeker van te zijn dat je niets met betrekking tot jouw verhuizing naar Dubai over het hoofd ziet is het dan ook beslist een aanrader om rekening te houden met de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Dubai verhuizen

Heb jij ook de beslissing gemaakt om te verhuizen van Nederland naar het prachtige Dubai? Kan je echter wel de nodige hulp gebruiken voor het regelen van die verhuizing? In dat geval is het uiteraard geen enkel probleem om daarvoor een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf. Op de Nederlandse markt zijn tal van verschillende verhuisbedrijven terug te vinden die jou van dienst kunnen zijn. Het gaat hierbij onder meer om de volgende bedrijven:

 

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Jong Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Dubai

In eerste instantie is het voor inwoners van de Europese Unie goed om te weten dat ze naar Dubai kunnen afreizen onder het Visa Waiver programma. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit programma uitsluitend geldt voor reizen met een verblijfsduur tot maximum 90 dagen. Bovendien is het eveneens van belang om stil te blijven staan bij het feit dat je paspoort bij aankomst in Dubai altijd nog ten minste 6 maanden geldig moet zijn.

 

Op zich hoeft ook het verkrijgen van het nationale identiteitsbewijs van Dubai niet zoveel voeten in de aarde te hebben. Zoals bij andere landen eveneens het geval is dien je in eerste instantie een compleet formulier in te vullen waar de nodige, persoonlijke en financiële gegevens op moeten worden ingevuld. Dit kan zeer eenvoudig digitaal gebeuren. Vervolgens zal je worden uitgenodigd om je vingerafdrukken en een foto van je te laten nemen. Hou er rekening mee dat het toegekend krijgen van een verblijfsvergunning voor Dubai sterk afhankelijk kan zijn van de (zakelijke) waarborgen die je kan verstrekken. Een werkgeversverklaring kan op dit vlak van cruciaal belang zijn.

Kosten verhuizen naar Dubai

Heb je alle aandachtspunten goed doorgenomen en ben je nu vooral benieuwd naar de kosten die gepaard gaan met een internationale verhuizing van Nederland naar Dubai? Ook daar geven we je graag een antwoord op. Door een blik te werpen op de onderstaande kostentabel zal je meteen kunnen ontdekken wat de gemiddelde kosten zijn van een verhuizing naar Dubai.

 

Internationale verhuizing naar Dubai Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van een 1 slaapkamer woning Gemiddeld zo’n 3.450 euro
Verhuizen van een 2 slaapkamer woning Gemiddeld zo’n 4.000 euro
Verhuizen van een 3 slaapkamer woning Gemiddeld zo’n 4.500 euro

Checklist verhuizen naar Dubai

Het spreekt voor zich dat er verschillende, belangrijke aandachtspunten zijn waar je rekening mee zal willen houden bij een internationale verhuizing van Nederland naar Dubai. Het is vaak van cruciaal belang om deze aandachtspunten niet over het hoofd te zien. Alleen op deze manier kan er namelijk een zo vlot mogelijke verhuizing worden gerealiseerd. In ieder geval, voordat je naar Dubai verhuisd is het altijd interessant om even rekening te houden met de punten zoals opgenomen in de hieronder terug te vinden checklist.

 

 • Inwoners van de EU kunnen onder het Visa Waiver programma naar Dubai reizen;
 • Je paspoort moet bij aankomst in Dubai nog ten minste 6 maanden geldig zijn;
 • Vergeet niet om je uit te schrijven bij de Nederlandse gemeente waar je woonde;
 • Geef je verhuizing altijd aan, aan de Nederlandse belastingdienst;
 • Controleer de actuele vereisten voor het ontvangen van het nationale identiteitsbewijs;
 • Bekijk grondig de eisen voor het invoeren van bepaalde producten;
 • Controleer of je voldoet aan de eisen voor het ontvangen van een werkvergunning;

Ervaringen leven in Dubai

Ondanks het feit dat de Verenigde Arabische Emiraten zich in een onstabiele regio bevinden zijn ze tot op moment van schrijven gevrijwaard gebleven van terroristische aanslagen. Over het algemeen zijn de criminaliteitscijfers ook zeer beperkt. Dit geldt in het bijzonder voor Dubai en is onder meer het gevolg van de strenge straffen die op criminaliteit staan. Het is belangrijk om je als buitenlander goed te verdiepen in de lokale gebruiken. Op verschillende vlakken wordt door de Verenigde Arabische Emiraten een absolute nultolerantie gehanteerd. Het is absoluut belangrijk om je hier als buitenlander bewust van te zijn.

Bespaartips verhuizen naar Dubai

Een internationale verhuizing van Nederland naar Dubai kan in de praktijk relatief hoge kosten met zich meebrengen. Voor veel mensen is het van belang dat ze deze kosten zoveel mogelijk kunnen bepreken. Is dat ook voor jou het geval? Dan is het absoluut aan te raden om rekening te houden met de hieronder terug te vinden bespaartips.

 

 • Bedenk bij jezelf welke inboedel je wenst mee te verhuizen

Het wordt sterk aangeraden om slechts een beperkte hoeveelheid van je inboedel uit Nederland mee te verhuizen naar Dubai. Dit omwille van de relatief hoge transportkosten die er voor inboedel in rekening wordt gebracht. Bovendien kan je heel wat inboedel in Dubai kopen tegen een interessante(re) prijs.

 

 • Wacht niet te lang met het plannen van je verhuizing

Het is ongelofelijk belangrijk om niet te lang te wachten me het plannen van je verhuizing. Hoe sneller je begint, des te minder stress je zal ervaren. Bovendien spreekt het voor zich dat een spoedverhuis ook altijd heel wat overbodige kosten met zich meebrengt.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Dubai

Buiten de bespaartips die hierboven zijn terug te vinden is het mogelijk om nog een extra besparing op je verhuiskosten naar Dubai te realiseren. Het is wat dit betreft dan ook altijd de moeite waard om niet meteen het eerste, het beste verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Vraag gerust offertes aan bij meerdere internationale verhuisbedrijven en weeg ze af ten opzichte van elkaar. Op deze manier is het met een beetje geluk mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar even kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Zo wordt internationaal verhuizen van Nederland naar Dubai uiteraard nog voordeliger!