Internationaal verhuizen van Nederland naar Duitsland

Heeft Duitsland je altijd al aangetrokken en ben je daarom aan het overwegen om van Nederland naar Duitsland te verhuizen? In dat geval zal je graag alles te weten willen komen over hetgeen een dergelijke internationale verhuizing met zich meebrengt. Wij zochten alvast het één en ander voor je uit en vertellen je onder meer graag met welke kosten je rekening zal willen houden. Alles te weten komen over een internationale verhuizing naar Duitsland? Het is perfect mogelijk door het doornemen van de informatie op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Duitsland verhuizen

Op het ogenblik dat je vanuit Nederland naar Duitsland wenst te verhuizen spreekt het voor zich dat je daarvoor gebruik zal willen maken van een betrouwbare partij. Er zijn in Nederland heel wat verschillende internationale verhuisbedrijven terug te vinden die voor jou een verhuizing naar Duitsland kunnen regelen. Wij zochten alvast enkele van de grootste verhuisbedrijven voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet:

 

 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • Internationale verhuizingen De Haan;
 • Van ‘t Net Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Duitsland

Een verhuizing naar een ander land zoals Duitsland brengt heel wat extra factoren met zich mee om rekening mee te houden. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld stil willen blijven staan bij de verzekering voor jouw inboedel. Iedereen beschikt wel over een gewone inboedelverzekering, maar deze is niet langer geldig wanneer je spullen hun woning verlaten. Verhuisbedrijven beschikken doorgaans wel over een bepaalde verzekering voor de spullen die ze vervoeren, maar vaak is deze niet voldoende dekkend voor de volledige waarde. Het afsluiten van een aanvullende verzekering kan dan ook wenselijk zijn.

 

Naast bovenstaand aandachtspunt is er ook nog het eventueel laten doorsturen van je post naar Duitsland. Wanneer je verhuist naar een andere locatie in Nederland kan je mogelijks nog wel eens langskomen om je oude post op te halen. Wanneer je naar het buitenland bent verhuisd is dat een stuk minder voor de hand liggend. Gelukkig biedt PostNL je de mogelijkheid aan om je post gedurende een bepaalde tijd te laten doorsturen naar Duitsland.

Kosten verhuizen naar Duitsland

De gemiddelde kosten waar je rekening mee moet houden voor een verhuizing van Nederland naar Duitsland zijn gelegen tussen de 1.400 & 1.750 euro. Het spreekt voor zich dat dit slechts gemiddelde kosten zijn. Je moet er dan ook rekening mee houden dat bijvoorbeeld het aantal verhuizers evenals de omvang van de verhuiswagen een directe impact hebben op de kosten. Wil je graag meer in detail te weten komen met welke kosten je nog rekening zal moeten houden voor een verhuizing naar Duitsland? Dat is mogelijk middels onderstaande prijstabel.

 

Verhuizen naar Duitsland Gemiddelde kostprijs
Gemiddelde totaalprijs verhuizing naar Duitsland Gemiddeld tussen de 1.400 & 1.750 euro
Tijdelijk opslaan van de inboedel Gemiddeld 125 euro voor 30 kubieke meter
Inschakelen van een handyman Gemiddeld 43 euro per uur
Het aanvragen van een parkeervergunning Gemiddeld 30 euro per vergunning
Het laten inpakken van je inboedel Gemiddeld 33 euro per uur

Checklist verhuizen naar Duitsland

Een verhuizing van Nederland naar Duitsland regelen is iets waar best heel wat bij komt kijken. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen vaak het één en het ander over het hoofd zien. Wil jij er voor zorgen dat jouw verhuizing naar Duitsland feilloos verloopt? Hou dan zeker alvast rekening met de hieronder aangehaalde aandachtspunten voor een verhuizing naar Duitsland:

 

 • Controleer de geldigheid van je legitimatie;
 • Scan belangrijke papieren voor de verhuizing;
 • Regel het invoeren of de verkoop van je auto;
 • Vraag de studieresultaten van je kinderen op papier aan;
 • Zorg voor het uitschrijven van je kind(eren) in de school of het kinderdagverblijf;
 • Regel je verblijfsvergunning voor in Duitsland;

 

Uiteraard zijn de bovenstaande factoren lang niet het enige waar je rekening mee zal willen houden. Toch, wanneer je hier de nodige aandacht aan besteedt voldoe je reeds aan heel wat belangrijke verplichtingen voor jouw verhuizing van Nederland naar Duitsland.

Ervaringen leven in Duitsland

Er kunnen verschillende redenen zijn om een verhuizing van Nederland naar Duitsland te overwegen. In eerste instantie is het zo dat het leven in Duitsland op veel verschillende vlakken goedkoper is. Dit geldt niet alleen voor producten die moeten worden aangekocht, maar ook voor bijvoorbeeld diensten die worden afgesloten. Daarnaast is het zo dat Duitsers er om bekend staan over erg veel discipline te beschikken. Ze zijn dan ook doorgaans erg stipt. Dit is leuk om te weten voor het moment waarop er bijvoorbeeld bepaalde karweien in je woning uitgevoerd dienen te worden. Alles bij elkaar gezien is het leven in Duitsland dan ook erg gemoedelijk en aangenaam. Bovendien kan je er in vergelijking met Nederland mogelijks ook nog eens een extra financieel voordeel mee behalen.

Bespaartips verhuizen naar Duitsland

Ga je vanuit Nederland verhuizen naar Duitsland? In dat geval zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kan houden waarmee je kan besparen. Een internationale verhuizing wil namelijk nog wel eens behoorlijke kosten met zich meebrengen. Door gebruik te maken van de onderstaande bespaartips is het echter mogelijk om deze kosten alsnog te beperken.

 

 • Probeer niet te verhuizen in het weekend

Zowel voor nationale als voor internationale verhuizingen geldt dat verhuizen tijdens het weekend aanzienlijk duurder is dan verhuizen tijdens de week. Voor een verhuizing op zaterdag kan je rekening houden met een gemiddelde toeslag van 25 procent. Voor verhuizingen op zondag kan deze toeslag zomaar oplopen tot 75 procent of meer. Dit maakt meteen duidelijk dat verhuizen tijdens de week aanzienlijk goedkoper is.

 

 • Probeer overbodige kosten uit te sluiten

In principe kan je elk aspect van je internationale verhuizing naar Duitsland uit handen geven aan een verhuisbedrijf. Dit tot aan het inpakken van je inboedel aan toe. Ondanks het feit dat dit mogelijks interessant voor jou kan zijn spreekt het voor zich dat dit allemaal extra kosten met zich meebrengt. Wil je zo goedkoop mogelijk internationaal verhuizen naar Duitsland? Vergeet dan ook zeker niet om zelf zoveel mogelijk de handen uit de mouwen te steken.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Duitsland

Wil je graag naar Duitsland verhuizen, maar zou je daarbij wel graag willen kunnen rekenen op een zo voordelig mogelijke verhuiskost? In dat geval hebben we nog één extra tip voor jou in petto. Het is namelijk altijd een goed idee om er voor te kiezen om offertes bij verschillende internationale verhuisbedrijven op te vragen. Alleen wanneer je dat doet kan je er namelijk honderd procent zeker van zijn dat je kan genieten van de scherpst mogelijke prijs voor jouw verhuizing. Offertes voor een internationale verhuizing naar Duitsland vergelijken kan je in de praktijk al snel een besparing opleveren tot wel 30 procent!