Internationaal verhuizen van Nederland naar Engeland

Engeland is een erg fijn en groen land boordevol met opportuniteiten. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat door de jaren heen heel wat Nederlanders er voor hebben gekozen om naar Engeland te verhuizen. Het spreekt evenwel voor zich dat een internationale verhuizing naar dit land ook steevast de nodige verplichtingen en kosten met zich meebrengt. Wil je graag ontdekken wat deze nu precies zijn? Dan is het de moeite waard om even goed de informatie door te nemen welke hier op deze pagina is terug te vinden.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Engeland verhuizen

Wil je voor jouw verhuizing van Nederland naar Engeland kunnen rekenen op de expertise van een ervaren, internationaal verhuisbedrijf? Dat is perfect mogelijk. In Nederland zijn verschillende verhuisbedrijven actief die jou als geen ander kunnen bijstaan bij je verhuizing. Wij zochten alvast enkele van de grootste verhuisbedrijven voor je uit:

 

 • Verhuisbedrijf Joh. van Buuren & Zn;
 • Verhuisbedrijf Henneken BV;
 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • Student Verhuizing Service (voor studenten);

Aandachtspunten verhuizen naar Engeland

Engeland staat er om bekend over een behoorlijk strenge wetgeving te beschikken op vlak van immigratie. Als Nederlander is het op moment van schrijven niet vereist om als burger van de Europese Unie een vergunning aan te vragen voor een verblijf in Engeland. Daar kan (en zal) verandering in komen wanneer de Brexit is gefinaliseerd. Het is dan ook belangrijk om altijd de actuele eisen op vlak van migratie naar Engeland in het oog te houden.

 

Ben je van plan om je definitief in Engeland te vestigen? Dan is het de moeite waard om de aankoop van een woning te overwegen. De huizenprijzen in Engeland hebben gedurende vele jaren een dalende trend laten optekenen. Dit heeft er voor gezorgd dat de prijzen voor vastgoed in het land een stuk voordeliger zijn in vergelijking met andere nabijgelegen landen. Let wel, hoe dichter je bij Londen gaat wonen, des te hoger de prijzen zullen uitvallen.

Kosten verhuizen naar Engeland

Wanneer je van Nederland naar Engeland gaat verhuizen kan je er rekening mee houden dat de gemiddelde kosten hiervoor ergens tussen de 2.500 en 5.000 euro gelegen zullen zijn. Het spreekt voor zich dat menig aantal zaken een directe invloed zullen hebben op deze kostprijs. Zo is er bijvoorbeeld het type transport waar je gebruik van zal maken. Verhuizen met een truck is bijvoorbeeld financieel veel toegankelijker in vergelijking met verhuizen met een container (dus op een schip). Wil je graag een nog beter zicht hebben op de verhuiskosten die je kan verwachten? Dat is mogelijk door het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

 

Type verhuizing naar Engeland Gemiddelde kostprijs
Inboedel van 1 slaapkamer met truck verhuizen Gemiddeld zo’n 1.350 euro
Inboedel van 1 slaapkamer met container verhuizen Gemiddeld zo’n 2.800 euro
Inboedel van 3 slaapkamers met truck verhuizen Gemiddeld zo’n 2.350 euro
Inboedel van 3 slaapkamers met container verhuizen Gemiddeld zo’n 6.500 euro
Inboedel van 5 slaapkamers met truck verhuizen Gemiddeld zo’n 3.750 euro
Inboedel van 5 slaapkamers met container verhuizen Gemiddeld zo’n 9.750 euro

Checklist verhuizen naar Engeland

Sta je op het punt om te verhuizen van Nederland naar Engeland en wil je er zeker van zijn dat je helemaal niets over het hoofd zal zien? Wij hebben alvast een beknopte checklist voor je gemaakt welke een aantal belangrijke aandachtspunten bevat, namelijk:

 

 • Controleer goed of alle documenten inorde zijn;
 • Heb je alles geregeld voor de verhuizing van je huisdier naar Engeland?
 • Controleer of het waarmerken van je diploma’s niet is vereist;
 • Regel geschikt transport voor je verhuizing naar Engeland;
 • Controleer of je alle lopende diensten in Nederland hebt opgezegd;
 • Overweeg of je, je auto mee gaat verhuizen naar Engeland of niet;

 

De bovenstaande punten mogen dan slechts het puntje van de ijsberg zijn, wanneer je hier rekening mee houdt ben je verzekerd van een vlotte start van jouw verhuizing naar Engeland.

Ervaringen leven in Engeland

Engeland is een fijn land om in te leven. Wel is het zo dat Engeland door de jaren heen te maken heeft gekregen met een stevige migratiedruk. Dit heeft er voor gezorgd dat verschillende steden uit hun voegen zijn gebarsten. Dit gezegd zijnde zijn er in Engeland nog ruim voldoende plaatsen terug te vinden waar je in alle rust kan wonen. Dit bovendien ook nog eens vaak met uitzicht op prachtige groene velden en vergezichten. Voor mensen die vanuit Nederland naar Engeland zullen verhuizen is vooral het links rijden met de auto even wennen. Na verloop van tijd gaat dit echter vanzelf. Ook de omschakeling van de euro naar de Britse pond kan best even wennen zijn.

Bespaartips verhuizen naar Engeland

De gemiddelde prijzen die op deze pagina staan aangegeven met betrekking tot een verhuizing naar Engeland hebben duidelijk gemaakt dat een internationale verhuizing niet noodzakelijkerwijs erg duur hoeft te zijn. Dit gezegd zijnde is het altijd leuk om een extra besparing te kunnen realiseren. Door rekening te houden met de bespaartips zoals hieronder aangegeven wordt dat zonder probleem mogelijk gemaakt.

 

 • Pak zelf je inboedel in

Veel mensen die gaan verhuizen en daarvoor een beroep doen op een professioneel verhuisbedrijf besteden ook het inpakken van hun inboedel uit. Dat zorgt natuurlijk voor een bepaalde gemoedsrust, maar het stuwt de kostprijs van je verhuizing eigenlijk nodeloos de hoogte in. Wil je graag zo goedkoop mogelijk kunnen verhuizen naar Engeland? Dan is zelf je inboedel inpakken eigenlijk altijd een absolute must.

 

 • Hou rekening met het type transport dat is vereist

Het is mogelijk om gebruik te maken van verschillende soorten van transport. Voor een verhuizing van Nederland naar Engeland wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van ofwel een container ofwel een truck. Ondanks het feit dat het wat langer duurt is de truck op financieel vlak altijd de beste keuze. Uiteraard is dit alleen maar mogelijk wanneer je over iets meer tijd beschikt voor het uitvoeren van je verhuizing.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Engeland

Wil je graag verhuizen naar Engeland? Zou je dat met zekerheid ook willen kunnen doen tegen de laagst mogelijke prijs? Dan is het altijd de moeite waard om even offertes bij verschillende verhuisbedrijven op te vragen. Wanneer je deze offertes hebt ontvangen kan je ze vervolgens perfect met elkaar vergelijken en een keuze maken. Door deze manier van werken is het niet zelden zo dat mensen tot wel 30 procent op hun verhuiskosten kunnen besparen. Lijkt dit jou ook wel wat? Dan is het zonder meer de moeite waard om niet één, maar wel meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.