Internationaal verhuizen van Nederland naar Ethiopië

Ethiopië is een Afrikaans land welke eigenlijk reeds vele jaren op de radar staat van menig aantal mensen verspreid over de wereld. Ook vanuit Nederland is de interesse in dit land door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. In eerste instantie was deze interesse natuurlijk vooral toeristisch gerelateerd, maar er kan worden vastgesteld dat ook steeds meer mensen naar deze bestemming verhuizen. Heb jij ook jouw hart verloren aan Ethiopië en zou je dan ook bijgevolg graag naar dit prachtige land willen verhuizen? Hou dan beslist rekening met de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Ethiopië verhuizen

Een verhuizing naar Ethiopië gaat gepaard met heel wat verschillende aandachtspunten. Het spreekt voor zich dat een verhuizing naar een Afrikaans land dan ook heel wat meer voeten in de aarde heeft dan een verhuizing naar een andere, Europese bestemming. Wil jij er graag voor zorgen dat je niet alleen voor je verhuizing naar Ethiopië zal komen te staan? In dat geval is het altijd mogelijk om een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt uit één van de hieronder terug te vinden verhuisbedrijven.

 

 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Kuiper De Internationale Verhuizer;

Aandachtspunten verhuizen naar Ethiopië

Buitenlanders die een bezoek plannen aan Ethiopië dienen er rekening mee te houden dat ze hiervoor een visum dienen aan te vragen. Het visum moet worden aangevraagd bij de Ethiopische ambassade of het consulaat voordat je naar het land vertrekt. Voor een klassiek toeristenvisum geldt dat deze in principe ook bij aankomst kan worden toegekend. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit visum je slechts de mogelijkheid biedt om gedurende een termijn van 90 dagen achtereenvolgend in het land te verblijven. Is het je bedoeling om daadwerkelijk naar Ethiopië te verhuizen? In dat geval moet je tijdens de looptijd van je (toeristen)visum reeds een aanvraag indienen voor het ontvangen van een verblijfsvergunning.

 

Het spreekt voor zich dat het eveneens mogelijk is om een zakelijk visum aan te vragen voor Ethiopië. Voor het verkrijgen van een dergelijk visum is een brief van de Ethiopische ambassade vereist welke de reden van je bezoek duidelijk maakt. Het aanvragen van een verblijfs- evenals werkvergunning dient te gebeuren door een verzoek in te dienen bij het ‘Ministry of Immigration’ evenals het ‘Ministry of Labor and Social Affairs’. Het is belangrijk dat dit moet gebeuren binnen de 30 dagen na aankomst in het land. Let op, er wordt streng op toegezien dat je niet mag werken voordat de werkvergunning is toegekend. Ook tijdens de aanvraagperiode mag je dus niet werken in Ethiopië.

Kosten verhuizen naar Ethiopië

Plan je een internationale verhuizing van Nederland naar Ethiopië? In dat geval is het vanzelfsprekend dat je ook de nodige aandacht zal willen besteden aan de kosten die een dergelijke verhuizing met zich meebrengt. Wij zochten de gemiddelde kosten alvast even voor je uit en hebben ze opgenomen in de hieronder terug te vinden kostentabel.

 

Internationale verhuizing naar Ethiopië Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van een beperkte hoeveelheid aan inboedel Gemiddeld zo’n 2.500 euro
Verhuizen van een gemiddelde hoeveelheid aan inboedel Gemiddeld zo’n 3.500 euro
Verhuizen van een grote hoeveelheid aan inboedel Gemiddeld zo’n 4.500 euro

Checklist verhuizen naar Ethiopië

Het is compleet normaal dat een internationale verhuizing van Nederland naar Ethiopië aanzienlijk meer voeten in de aarde heeft dan een verhuizing naar bijvoorbeeld een andere Europese bestemming. Omwille van deze reden is het in de praktijk altijd een goed om even een beknopte checklist door te nemen. Alleen op deze manier kan je er immers zeker van zijn dat je geen enkel belangrijk aandachtspunt over het hoofd zal zien, in tegendeel.

 

 • Laat je uitschrijven bij de gemeente waarin je in Nederland woonachtig was;
 • Vergeet niet om je internationale verhuizing te melden bij de belastingdienst;
 • Regel tijdig jouw (toeristen)visum voor Ethiopië of kies voor een visum bij aankomst;
 • Dien binnen de 30 dagen een verzoekschrift in voor de werk- en verblijfsvergunning;
 • Controleer goed alle actuele vaccinaties die zijn vereist voor Ethiopië;

Ervaringen leven in Ethiopië

Leven in Ethiopië is toch wel even anders dan leven in Nederland. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat de globale levensstandaard in het land aanzienlijk beperkter is in vergelijking met Nederland. Dat is echter niet alles. Daarnaast is Ethiopië ook op vlak van veiligheid een explosief land. Dit betekent dat waakzaamheid altijd geboden is. Bovendien is het ook zo dat er op vlak van gezondheid rekening dient te houden met verschillende risico’s. Diverse aandoeningen zoals malaria, hondsdolheid, tuberculose en zelfs cholera komen wijdverspreid voor in het land. Wees hier dus zeer aandachtig voor en controleer voor je vertrek naar Ethiopië goed welke mogelijke vaccinaties er zijn vereist.

Bespaartips verhuizen naar Ethiopië

Ben jij nog op zoek naar interessante mogelijkheden om de kostprijs van je internationale verhuizing naar Ethiopië te kunnen drukken? Dat is geen enkel probleem. Er bestaan verschillende mogelijkheden om het prijskaartje van jouw verhuizing aanzienlijk te kunnen beperken. Wij hebben er alvast twee interessante voor jou op een rijtje gezet.

 

 • Plan tijdig met het plannen van je verhuizing

Wil je voor jouw internationale verhuizing naar Ethiopië niet geconfronteerd worden met overbodige stress en / of kosten? In dat geval is het sterk aan te raden om tijdig te beginnen met het inplannen van je verhuizing. Op deze manier ben je ongetwijfeld verzekerd van een veel zorgelozere verhuizing naar het prachtige Ethiopië.

 

 • Beperk de hoeveelheid aan mee te verhuizen inboedel

Wil je de kosten van je internationale verhuizing naar Ethiopië echt zo beperkt mogelijk houden? Tracht dan zo weinig mogelijk inboedel vanuit Nederland mee te verhuizen. Dit bespaart je niet alleen heel wat praktische zorgen, maar ook geld.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Ethiopië

Wil jij graag nog een extra besparing kunnen realiseren op jouw internationale verhuizing naar het land Ethiopië? Dat is geen probleem. Het is namelijk zo dat je er altijd goed aan doet om offertes aan te vragen bij verschillende, internationale verhuisbedrijven. Wanneer je deze offertes hebt ontvangen kan je ze vervolgens ten opzichte van elkaar gaan vergelijken. Door dit te doen zal je kunnen vaststellen dat je al snel een extra besparing tot wel 30 procent kan realiseren. Het mag dan ook duidelijk zijn, het is altijd een aanrader om meerdere offertes voor je internationale verhuizing aan te vragen en deze grondig te vergelijken.