Internationaal verhuizen van Nederland naar Finland

Finland is misschien wel één van de meest aantrekkelijkste landen van Europa. Het land heeft een prachtige natuur, de levensstandaard is er prima en er zijn nog heel wat onbenutte mogelijkheden terug te vinden. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat door de jaren heen menig aantal Nederlanders naar Finland zijn verhuisd. Ben jij ook van plan om andere oorden op te zoeken en staat Finland hoog bovenaan de lijst met mogelijke kandidaten? In dat geval is het zeker de moeite waard om even de informatie hier op deze pagina door te nemen!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Finland verhuizen

Ga je verhuizen van Nederland naar Finland? Dat is best spannend! Het spreekt voor zich dat er bij zo’n internationale verhuizing heel wat komt kijken. Dit is dan ook meteen de belangrijkste reden waarom de meeste Nederlanders die naar Finland verhuizen er voor kiezen om een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Ben jij dat eveneens van plan? In dat geval kan je denken aan één van de hieronder terug te vinden verhuisbedrijven:

 

 • De Haan Verhuizingen;
 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • Van Rooijen Verhuizingen;
 • Mondial Movers International;

Aandachtspunten verhuizen naar Finland

Finland is een land met een hoge levensstandaard. De overheid wil er dan ook alles aan doen om deze levensstandaard te kunnen blijven garanderen aan haar inwoners. Dat is uitsluitend mogelijk door het toepassen van een vrij streng migratiebeleid. Wil je kunnen rekenen op alle mogelijkheden en rechten waar Finnen over beschikken? Dan zal je daar toch wel enige moeite voor moeten doen. Concreet dien je dan ook rekening te houden met het volgende:

 

 1. Je moet een gevestigde identiteit vormen in het land;
 2. Je moet in staat zijn om in het Fins te kunnen communiceren;
 3. Je dient over een degelijke verblijfsduur te beschikken in het land;
 4. Je moet aantoonbaar over voldoende financiële middelen te beschikken;

 

Omwille van het feit dat Finland deel uitmaakt van de Europese Unie is het niet zo dat er een visum dient te worden aangevraagd. Je dient er wel rekening mee te houden dat je, je als nieuwe inwoner van het land moet laten registreren.

Kosten verhuizen naar Finland

Het spreekt voor zich dat je ook op financieel vlak graag zal willen weten waar je voor staat met jouw verhuizing naar Finland. De verhuiskosten worden in principe gevormd door verschillende factoren. In eerste instantie is er natuurlijk het gekozen transportmiddel. Echter spreekt het voor zich dat ook de grootte van de inboedel een belangrijke rol speelt bij het bepalen van de verhuiskost. In ieder geval, de gemiddelde kosten voor een internationale verhuizing van Nederland naar Finland waar je bij stil zal willen blijven staan zullen meteen duidelijk worden door het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

 

Soort verhuizing naar Finland Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van een 1 kamer woning Gemiddeld ongeveer 6.350 euro
Verhuizen van een 3 kamer woning Gemiddeld ongeveer 7.750 euro
Verhuizen van een 5 kamer woning Gemiddeld ongeveer 8.750 euro

Checklist verhuizen naar Finland

Wil je er zeker van zijn dat je voor jouw verhuizing naar het prachtige Finland niets over het hoofd ziet? Dan is het belangrijk om even grondig de onderstaande checklist door te nemen. Dit is uiteraard nog maar het puntje van de ijsberg. Toch, wanneer je rekening houdt met de punten uit deze checklist zijn enkele belangrijke zaken met zekerheid goed geregeld.

 

 • Vergeet niet om het ‘ Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’ te regelen;
 • Laat je diploma’s eventueel valideren voor erkenning in het buitenland;
 • Zorg voor een tijdige en correcte registratie in Finland;
 • Vergeet niet om je adreswijziging door te geven in Nederland;
 • Kies voor een internationaal verhuisbedrijf met ervaring;

Ervaringen leven in Finland

De levensstandaard in Finland ligt bijzonder hoog. Dit maakt het dagelijks leven eigenlijk grotendeels vergelijkbaar met het leven in Nederland. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat de belastingdruk in Finland vrij aanzienlijk is. Daarnaast is het zo dat het aanleren van de Finse taal voor menig aantal mensen een struikelblok is. Dit gezegd hebbende is dit voor de Finnen wel heel belangrijk. Het vergt enige moeite om je te integreren in Finland, maar eenmaal je daarin bent geslaagd is het een erg fijn land om in te wonen en te werken.

Bespaartips verhuizen naar Finland

Ben je op zoek naar interessante bespaartips om jouw internationale verhuizing van Nederland naar Finland voordeliger te laten uitvallen? Dat is geen enkel probleem. Er zijn verschillende tips waar je rekening mee kan houden die jouw verhuizing naar Finland financieel veel interessanter kunnen maken. Welke tips dat precies zijn ontdek je met onderstaand overzicht:

 

 • Hou rekening met de verschillende transportmogelijkheden

Het ene transportmiddel waar je gebruik van kan maken voor het verhuizen van je inboedel naar Finland is al wat voordeliger dan het ander. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er echter voor om hun inboedel met een truck naar Finland te verhuizen. Dat is perfect mogelijk, alleen wat wanneer je slechts over een kleine inboedel beschikt? In dat geval kan het veel interessanter zijn om een transport te delen met derden. Zo kunnen de kosten aanzienlijk worden gedrukt.

 

 • Laat overbodige inboedel gerust in Nederland

Een verhuizing is het ideale moment om even grondig door je inboedel te gaan. Door de jaren heen heb je immers ongetwijfeld heel wat zaken verzameld die je op vandaag niet meer gebruikt. Is dat het geval? Dan doe je er altijd goed aan om deze gewoon in Nederland achter te laten. Let wel, verschillende stukken van je inboedel in Finland opnieuw moeten kopen kan zorgen voor extra hoge kosten. Denk dus goed na welke stukken van je inboedel je daadwerkelijk kan missen en welke niet.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Finland

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je niet teveel moet betalen voor je verhuizing naar Finland? In dat geval is het ook altijd een goed idee om offertes bij meerdere verhuisbedrijven aan te vragen. Het vergelijken van deze offertes zal er namelijk voor zorgen dat je met honderd procent zekerheid kan rekenen op de scherpst mogelijke prijs voor jouw verhuizing. Voer je de vergelijking op de meest optimale wijze uit? Dan kan dit je in de praktijk reeds een besparing opleveren tot zomaar even 30 procent op de standaard kostprijs van je verhuizing.