Internationaal verhuizen van Nederland naar Frankrijk

Frankrijk is één van de populairste vakantielanden van Europa. Het leven is er goed, het eten is er lekker en de omgevingen waarin je kan vertoeven zijn om duimen en vingers van af te likken. Wil jij graag permanent kunnen genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft? Overweeg je daarom om Nederland achter je te laten en definitief naar Frankrijk te verhuizen? In dat geval zijn er een aantal verschillende factoren waar je rekening mee zal willen houden. Wat deze factoren precies zijn kom je te weten hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Frankrijk verhuizen

Wil jij graag verhuizen van Nederland naar Frankrijk? In dat geval spreekt het voor zich dat je daarvoor een betrouwbaar verhuisbedrijf onder de arm zal willen nemen. Dat is geen probleem. Er zijn in Nederland tal van verschillende verhuisbedrijven actief die een verhuizing naar Frankrijk voor jou kunnen regelen. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

 

 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • Internationaal verhuisbedrijf De Haan;
 • Oranjeverhuizers;
 • Joh. van Buuren en Zn.;

Aandachtspunten verhuizen naar Frankrijk

Een belangrijk aandachtspunt voor Nederlanders die voor hun 65ste verjaardag verhuizen naar Frankrijk is dat ze geen Nederlandse AOW opbouwen. Dit heeft als gevolg dat je bij een verhuizing voor je 65e dus zo’n twee procent aan pensioen per jaar moet inleveren. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je recht blijft hebben op het in Nederland reeds opgebouwde pensioen wanneer je naar Frankrijk verhuist. Dit uiteraard alleen op voorwaarde dat je aan de vooropgestelde eisen weet te voldoen. Om je pensioen in Frankrijk te ontvangen wordt aangeraden om contact op te nemen met het SVB. Hou er verder bij een verhuizing naar Frankrijk eveneens rekening mee dat het afsluiten van een zorgverzekering niet wettelijk is verplicht.

Kosten verhuizen naar Frankrijk

Voordat je naar Frankrijk gaat verhuizen is het altijd van belang om te weten met welke kosten je op dit vlak kan worden geconfronteerd. Op dit vlak is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de kosten voor een verhuizing naar Frankrijk vooral worden bepaald door de omvang van de inboedel. Hoe groter de inboedel, des te groter ook de verhuiskosten zullen komen te liggen. Daar geeft de onderstaande prijstabel alvast een goed beeld van.

 

Type verhuizing naar Frankrijk Gemiddelde kostprijs
Eén slaapkamer Tussen 1.100 & 1.500 euro
Twee slaapkamers Tussen 1.350 & 1.850 euro
Drie slaapkamers Tussen 1.750 & 2.500 euro
Vier slaapkamers Tussen 2.250 & 3.150 euro
Vijf of meer slaapkamers Tussen 2.750 & 3.850 euro

Checklist verhuizen naar Frankrijk

Ga je van Nederland naar Frankrijk verhuizen? Dan zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je speciale aandacht aan dient te besteden. Door middel van de hieronder terug te vinden checklist hebben we alvast enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

 

 1. Controleer of alle vereiste documenten in orde zijn en maak kopieën;
 2. Regel het ‘Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’ 1 tot 5 dagen voor vertrek;
 3. Zorg voor een geldigheidsverklaring voor je diploma’s bij DUO;
 4. Breng de Nederlandse belastingdienst op de hoogte van je verhuizing;
 5. Zorg alvast voor het afsluiten van de vereiste verzekeringen in Frankrijk;
 6. Open een nieuwe bankrekening in Frankrijk;

Ervaringen leven in Frankrijk

In de basis vertoont het leven in Frankrijk eigenlijk geen grote verschillen ten opzichte van het leven in Nederland. Het enige waar je, vooral in het Zuiden van het land, rekening mee moet houden is dat afspraken er net wat minder stipt worden nageleefd als in Nederland doorgaans het geval is. Hou er bovendien rekening mee dat je als nieuwe inwoner van Frankrijk de taal maar beter machtig kan zijn. Ga er dus zeker niet zomaar vanuit dat je in Frankrijk uit de voeten kan met je Engels. De kans dat je dan vroeg of laat in de problemen komt is namelijk altijd meer dan aanzienlijk te noemen.

Bespaartips verhuizen naar Frankrijk

Een verhuizing van Nederland naar Frankrijk kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Mede omwille van deze reden vallen ook de gemiddelde kosten veelal hoger uit dan mensen op het eerste zicht zouden vermoeden. Dat hoeft echter geen groot probleem te zijn, in tegendeel. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips kan jouw verhuizing naar Frankrijk namelijk alsnog een behoorlijk stuk voordeliger uitvallen!

 

 • Ga voor de verhuizing even grondig door je inboedel!

In het bijzonder voor een internationale verhuizing geldt dat je er altijd goed aan doet om op voorhand even grondig door je inboedel te gaan. Laat overbodige spullen gerust in Nederland, bijvoorbeeld door ze te verkopen of aan vrienden of familie te schenken. Hoe minder inboedel er van Nederland naar Frankrijk moet worden verhuisd, des te lager ook de daadwerkelijke verhuiskosten zullen komen te liggen.

 

 • Tracht zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen!

Heb je een grote auto ter beschikking en heb je de mogelijkheid om enkele keren heen en weer te rijden naar je nieuwe woonplaats in Frankrijk? In dat geval kan het financieel de moeite waard zijn om zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen. Het transport van je inboedel naar je nieuwe woonplaats is namelijk verantwoordelijk voor het merendeel van de kosten die in rekening worden gebracht voor je verhuizing.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Frankrijk

Bieden de hierboven vermelde bespaartips je nog niet voldoende besparing op je verhuizing van Nederland naar Frankrijk? In dat geval hebben we nog een laatste, zeer interessante tip voor jou in petto! Het is namelijk altijd een goed idee om offertes voor je verhuizing naar Frankrijk aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Veel mensen doen dit nog steeds niet waardoor ze altijd teveel betalen voor hun internationale verhuizing naar Frankrijk. Ga jij ook offertes voor jouw verhuizing aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven? In dat geval zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat dit zomaar kan leiden tot een besparing tot wel 30 procent op de standaard verhuiskost! Twijfel dus zeker niet en ga eerst offertes vergelijken voordat je jouw internationale verhuizing van Nederland naar Frankrijk door een bepaald bedrijf laat uitvoeren!