Internationaal verhuizen van Nederland naar Griekenland

Er bestaan behoorlijk veel goede redenen die het de moeite waard maken om een verhuizing van Nederland naar Griekenland te overwegen. In eerste instantie maken veel mensen deze keuze natuurlijk omwille van het heerlijke klimaat. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat Griekenland gewoon een erg fijn land is om in te vertoeven. Lekker eten, een gastvrije bevolking en een prachtige natuur maken dit tot een land waar je zorgeloos kan genieten. Wil jij ook graag verhuizen naar Griekenland? Neem dan zeker even grondig de informatie door welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Griekenland verhuizen

Een verhuizing naar Griekenland is wellicht niet iets dat je dagelijks doet. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om je bij te laten staan door een bedrijf met kennis van zaken. Op de Nederlandse markt zijn er verschillende verhuisbedrijven terug te vinden die voor jou je verhuizing van Nederland naar Griekenland (gedeeltelijk) kunnen uitvoeren. Enkele van de grootste en bekendste verhuisbedrijven op dit vlak zijn:

 

 • De Haan Verhuizingen;
 • Schmidt Global Verhuizingen;
 • Abbeloos Socquet Internationale Verhuizingen;
 • Verkroost Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Griekenland

Wanneer je naar Griekenland gaat verhuizen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er hiervoor een registratie is vereist. Dat spreekt eigenlijk voor zich, maar veel mensen staan hier toch niet bij stil. Deze registratie kan aangevraagd worden bij het plaatselijke politiebureau in de stad of gemeente waar je gaat wonen. Let op, het wordt aangeraden om op voorhand een afspraak te maken. Dit niet in het minst omdat je niet zomaar bij een politiebureau naar keuze de registratie kan aanvragen. Controleer ook goed welke documenten je moet voorleggen. Zo moet je niet alleen in het bezit zijn van het ingevulde aanvraagformulier, maar ook van:

 

 • Een geratificeerde kopie van je paspoort;
 • Drie pasfoto’s (eigenlijk zijn twee stuks voldoende, maar drie wordt aangeraden);
 • Een eventuele werkgeversverklaring;
 • Voor zelfstandigen een bewijs van onder meer vestiging;
 • In ieder geval een bewijs van financiële onafhankelijkheid;

 

In principe ontvang je altijd binnen de 6 maanden na datum van de aanvraag een goedkeuring of afwijzing. Het afwijzen van een aanvraag tot registratie is in de praktijk steeds het gevolg van het niet correct afleveren van de vereiste documenten. Verder heeft de registratie in Griekenland voor Nederlanders en Belgen eigenlijk weinig voeten in de aarde.

Kosten verhuizen naar Griekenland

Natuurlijk zijn ook de kosten die zijn verbonden aan een internationale verhuizing naar Griekenland van belang om rekening mee te houden. Deze kosten worden voor het overgrote merendeel bepaald door de omvang van de inboedel. Wil je de verhuiskosten tot een minimum kunnen beperken? Dan spreekt het dus voor zich dat je bij voorkeur zoveel mogelijk van je inboedel gewoon in Nederland zal willen achterlaten of verkopen. In ieder geval geeft de onderstaande prijstabel een goed beeld van de kosten waar je rekening mee kan houden.

 

Type verhuizing naar Griekenland Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van inboedel met truck Tussen 2.150 & 6.250 euro
Verhuizen van inboedel met container Tussen 2.450 & 7.900 euro

Checklist verhuizen naar Griekenland

Een internationale verhuizing brengt altijd de nodige aandachtspunten met zich mee. In de hectiek van de verhuizing is het echter mogelijk dat je bepaalde van deze aandachtspunten over het hoofd zal zien. Om er zeker van te zijn dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben wij alvast een handige checklist voor je opgesteld:

 

 • Vraag het ‘Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’ aan;
 • Regel je registratie in Griekenland in het plaatselijke politiekantoor;
 • Zorg voor een inschrijving bij de gemeente waarin je gaat wonen;
 • Vraag het fiscaal of ‘AFM’ nummer aan in Griekenland;
 • Geef je adreswijziging door aan alle vereiste partijen in Nederland;
 • Verstuur een melding voor je verhuizing naar de Nederlandse belastingdienst;

Ervaringen leven in Griekenland

Het leven in Griekenland wordt door menig aantal buitenlanders vaak bestempeld als heel wat relaxter in vergelijking met Nederland en België. De gastvrijheid van de Grieken en het aangename weer in grote delen van het land lijken Griekenland tot het gedroomde pensioenland te maken. Voor mensen op pensioen is het zeker zo dat Griekenland heel wat moois in petto heeft. Voor jongeren kan dat net wat moeilijker liggen. De jobmarkt in Griekenland biedt immers doorgaans net wat minder opportuniteiten in vergelijking met arbeidsmarkten in andere landen.

Bespaartips verhuizen naar Griekenland

Ben je op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de kosten die zijn verbonden aan jouw internationale verhuizing van Nederland naar Griekenland? Wij hebben verschillende interessante bespaartips voor je uitgezocht die je daarbij kunnen helpen, namelijk:

 

 • Denk goed na over de inboedel die je mee wil verhuizen

Het merendeel van de verhuiskosten die je zal moeten betalen voor je internationale verhuizing van Nederland naar Griekenland zijn het gevolg van de inboedel die je mee wenst te nemen. Hoe omvangrijker de inboedel, des te hoger ook de verhuiskosten zullen komen te liggen. Bedenk jezelf ook goed dat het zomaar kan dat bepaalde inboedel nieuw kopen in Griekenland voordeliger kan uitvallen dan het volledig meeverhuizen van je inboedel uit Nederland.

 

 • Probeer zoveel mogelijk zelf te verhuizen

Heb je een grote auto? Ben je bovendien van plan om deze auto te behouden? In dat geval is de kans groot dat je waarschijnlijk één of misschien zelfs meerdere keren zelf naar Griekenland zal rijden. In dat geval is het altijd een goed idee om te proberen zoveel mogelijk zelf mee te verhuizen. Mogelijks kan je op deze manier de kosten voor het verhuistransport aanzienlijk drukken of zelfs volledig wegwerken.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Griekenland

Hebben de aangehaalde bespaartips op deze pagina je toch nog niet voldoende besparing opgeleverd? Dan hebben we nog een leuk extraatje voor jou in petto. Het is namelijk zo dat je zomaar nog een (extra) besparing tot wel 30 procent kan realiseren op je verhuizing naar Griekenland. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Deze offertes na ontvangst vergelijken zorg er voor dat je meteen nog een indrukwekkende, extra korting op je internationale verhuizing kan ontvangen. Zeker de moeite waard om te overwegen dus!