Internationaal verhuizen van Nederland naar Groenland

Groenland is misschien niet meteen het eerste land waar je aan denkt wanneer je wil verhuizen naar een andere bestemming. Toch kan er worden vastgesteld dat veel mensen op een zeker ogenblik nood hebben aan een beetje meer rust in hun leven. Geldt dat ook voor jou? Dan is Groenland mogelijks één van de beste bestemmingen ter wereld waar je naar kan verhuizen. Plan jij ook een internationale verhuizing van Nederland naar Groenland, maar wil je hiervoor eerst nog de informatie ontdekken? Raadpleeg ze dan snel hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Groenland verhuizen

Het karakter van Groenland zorgt er voor dat dit niet de meest eenvoudige bestemming is om naartoe te verhuizen. Bovendien is het ongelofelijk belangrijk om rekening te houden met het ogenblik waarop de verhuizing plaatsvindt. In de winter naar deze bestemming verhuizen is dan ook niet alleen sterk af te raden, maar zelfs nagenoeg onmogelijk. Wil jij er zeker van zijn dat jouw internationale verhuizing naar Groenland niet veel voeten in de aarde zal hebben? Dan is het zonder meer een aanrader om een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Enkele bedrijven waar je een beroep op kan doen zijn dan ook:

 

 • Internationaal verhuisbedrijf De Haan;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;
 • Internationaal Verhuisbedrijf Kuiper BV;

Aandachtspunten verhuizen naar Groenland

Wanneer je van plan bent om te verhuizen van Nederland naar Groenland zal je ongetwijfeld weten dat het hierbij eigenlijk gaat om een autonoom gebied welke deel uitmaakt van het Koninkrijk Denemarken. Dit betekent dat de belangrijkste aandachtspunten voor een verhuizing naar Groenland eigenlijk dezelfde zijn als deze die gelden voor een verhuizing naar Denemarken. Concreet is het mogelijk voor inwoners van Europa om onder het Schengen verdrag naar Groenland af te reizen zonder dat er daarvoor een visum is vereist. Dit althans wanneer je verblijf korter is dan 90 dagen. Ben je uiteindelijk van plan om je te gaan vestigen op Groenland? Dan is er wel een visum vereist.

 

Wil je graag verhuizen naar Groenland en er kunnen werken? Dan is het van belang om alle vereiste, wettelijke stappen te volgen. Zorg er bovendien ook zeker voor dat je de wettelijke termijn van maximum 90 dagen zonder visum niet overschrijdt. Doe je dat één keer wel? Dan kan je dat een ban opleveren voor een periode van vijf jaar. Daarmee kan er dus abrupt een einde komen aan je droom om te verhuizen naar het prachtige Groenland. Wil je wonen en werken in Groenland? Hou dan rekening met het aanvragen van de zogenaamde ‘residence & work permit’.

Kosten verhuizen naar Groenland

Groenland mag dan deel uitmaken van Denemarken, het is en blijft een eiland. Dit zorgt er voor dat de verhuiskosten hoger kunnen uitvallen in vergelijking met andere Europese bestemmingen. Gelukkig bestaan er ook verschillende mogelijkheden om de kosten voor je verhuizing naar Groenland te kunnen drukken. Daarover verder op deze pagina echter meer. Laat ons nu in eerste instantie even kijken naar de kosten die je kan verwachten.

 

Internationale verhuizing naar Groenland Gemiddelde kostprijs
Verhuizing van een huishouden van 1 persoon Gemiddeld tussen de 1.500 & 2.000 euro
Verhuizing van een huishouden van 2 personen Gemiddeld tussen de 1.750 & 2.500 euro
Verhuizing van een huishouden van 3 personen Gemiddeld tussen de 2.250 & 3.250 euro
Verhuizing van een huishouden van 4 personen Gemiddeld tussen de 2.850 & 4.000 euro
Verhuizing van een huishouden van 5 personen Gemiddeld tussen de 3.500 & 5.000 euro

Checklist verhuizen naar Groenland

Wil je er zeker van zijn dat je tijdens je verhuizing van Nederland naar Groenland niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Dan zijn er meerdere factoren waar je bij stil zal willen blijven staan. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten alvast even voor je op een rijtje gezet middels de hieronder terug te vinden, beknopte checklist:

 

 • Laat je uitschrijven bij de gemeente waarin je woonachtig was in Nederland;
 • Meld je verhuizing altijd bij de Nederlandse belastingdienst;
 • Controleer of alle diensten in Nederland zijn opgezegd;
 • Regel het aanvragen van een visum voor een langer verblijf op Groenland;
 • Dien een aanvraag in voor het ontvangen van de ‘residence & work permit’;
 • Controleer op welk verhuisbedrijf je graag een beroep wenst te doen;

Ervaringen leven in Groenland

De belangrijkste reden voor veel mensen om te verhuizen naar Groenland is de rust die ze er kunnen ervaren. Bovendien moet het gezegd dat Groenland werkelijk een prachtige bestemming is om te ontdekken. De prachtige vergezichten, de indrukwekkende gletsjers en het altijd even indrukwekkender Noorderlicht zorgen er voor dat je hier van de ene verbazing in de andere kan vallen. Groenland is echter ook een land waar het dagelijks leven ongelofelijk zwaar is. Het werkaanbod is er uiteraard zeer beperkt en de mensen zijn er met opvallend weinig tevreden. Het is dus toch even een knop die je moet zien om te draaien wanneer je overweegt om van Nederland naar Groenland te verhuizen.

Bespaartips verhuizen naar Groenland

Een verhuizing van Nederland naar Groenland vergt niet alleen een grondige, praktische voorbereiding, daarnaast is het ook nog eens zo dat er bepaalde kosten aan verbonden zijn. Voor veel mensen kunnen deze kosten lastig zijn om dragen. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker een aanrader om aandachtig te zijn voor de hieronder terug te vinden bespaartips.

 

 • Probeer de hoeveelheid inboedel die je gaat verhuizen te beperken

Het is lastig om op Groenland nieuwe inboedel te kopen. Dit gezegd hebbende is het ook zo dat het verhuizen van je inboedel van Nederland naar Groenland de nodige kosten met zich meebrengt. Slaag je er toch in om het aantal meubelstukken welke je naar Groenland wenst mee te verhuizen te beperken? Dan kan je er altijd voor kiezen om een zeecontainer te delen met iemand anders. Zo kunnen de verhuiskosten in de praktijk behoorlijk stevig worden gedrukt.

 

 • Zorg zelf voor het in- en uitpakken van je inboedel

Er wordt door het merendeel van de verhuisbedrijven een dienst aangeboden die het mogelijk maakt om het in- en uitpakken van de inboedel uit te besteden. Uiteraard is dit lekker praktisch, maar het brengt ook extra kosten met zich mee. Zelf je inboedel in- en uitpakken is dan ook op financieel vlak sterk aan te raden.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Groenland

Het is natuurlijk mogelijk dat de bovenstaande bespaartips je onvoldoende besparing opleveren op je verhuizing van Nederland naar Groenland. Is dat het geval? Dan hebben we voor jou nog een extra, finale bespaartip om nog meer te besparen op je verhuizing. Het is namelijk ook zo dat je er altijd goed aan doet om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Alleen wanneer je deze offertes vervolgens met elkaar gaat vergelijken is het mogelijk om er de goedkoopste optie tussenuit te halen. Het vergt een klein beetje inspanning, maar met een beetje geluk kan de  verhuiskost op deze manier met nog eens 30 procent worden ingeperkt. Dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen!