Internationaal verhuizen van Nederland naar Guinee

Ga je het dagelijks leven in Nederland achter je laten en wil je graag verhuizen naar Guinee? In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat een dergelijke verhuizing een bepaalde voorbereiding vergt. Niet alleen zal je willen te weten komen met welke eisen je op praktisch vlak rekening dient te houden, wat ook te denken van de kosten die een verhuizing naar Guinee met zich meebrengt? Ben jij volop bezig met het voorbereiden van jouw verhuizing en wil je daarbij niets over het hoofd zien? Verdiep je dan beslist even in de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Guinee verhuizen

Net omwille van de vele aandachtspunten die gepaard gaan met een verhuizing naar Guinee kiezen heel wat Nederlanders die naar deze bestemming willen verhuizen er voor om daarvoor een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf. Zo’n verhuisbedrijf kan er namelijk voor zorgen dat er heel wat belangrijke zaken uit je handen worden genomen. Bovendien staan zij eveneens in voor het vervoeren van je inboedel naar het land van bestemming. Wil jij ook graag voor jouw internationale verhuizing van Nederland naar Guinee een beroep doen op een ervaren, internationaal verhuisbedrijf? Dan kan je onderstaande bedrijven overwegen:

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Passies Internationale Verhuisbedrijven;
 • De Jong Verhuizingen;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar Guinee

Wanneer je wil verhuizen naar Guinee zal je er in eerste instantie rekening mee dienen te houden dat je een visum moet aanvragen voor het land. Het wordt aangeraden dit visum geruime tijd op voorhand aan te vragen. In principe gebeurt de afhandeling van een visumaanvraag binnen de week, maar er zijn uitzonderingen. Wordt je visumaanvraag om één of andere reden toch geweigerd? Dan spreekt het voor zich dat je over voldoende tijd zal moeten beschikken om hier op te kunnen anticiperen.

 

Voor het aanvragen van een visum voor Guinee moet je niet alleen het aanvraagformulier invullen, maar ook een kopie van je paspoort insturen. Let op, je paspoort moet op datum van aankomst in Guinee nog minstens zes maanden geldig zijn. Hou er verder rekening mee dat er extra eisen zijn verbonden aan het toegekend krijgen van een visum voor Guinee, namelijk:

 

 • Voor een eerste bezoek geldt dat je moet kunnen aantonen wat je plannen zijn;
 • Er moet een kopie van je bankrekening worden overgemaakt;
 • Je dient ten allen tijde aan te geven op welk adres je verblijft in het land;

 

Wil je definitief verhuizen naar Guinee? In dat geval spreekt het voor zich dat je zowel een verblijfs- als een werkvergunning zal moeten aanvragen voor het land.

Kosten verhuizen naar Guinee

Wanneer je wenst te verhuizen naar Guinee zal je zeker niet alleen maar rekening willen houden met de bovenstaande aandachtspunten. Het spreekt immers voor zich dat een internationale verhuizing naar Guinee ook de nodige kosten met zich meebrengt. Deze kosten worden meteen duidelijk gemaakt door het bekijken van de onderstaande prijstabel.

 

Internationale verhuizing naar Guinee Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van een kleine woning Gemiddeld ongeveer 4.250 euro
Verhuizen van een gemiddelde woning Gemiddeld ongeveer 6.100 euro
Verhuizen van een grote woning Gemiddeld ongeveer 8.450 euro

Checklist verhuizen naar Guinee

Voor je verhuizing naar Guinee kan je geconfronteerd worden met een groot aantal verschillende aandachtspunten. Het is best mogelijk dat deze eisen in eerste instantie behoorlijk imponerend kunnen overkomen. Omwille van deze reden hebben we enkele belangrijke zaken die je absoluut niet over het hoofd mag zien hieronder even opgelijst.

 

 • Vergeet niet om je uit te schrijven bij je gemeente in Nederland;
 • Meldt je verhuizing bij de belastingdienst in Nederland;
 • Vraag een visum aan voor Guinee;
 • Controleer de actuele eisen voor een woon- en werkvergunning in Guinee;
 • Controleer de vereiste vaccinaties voor Guinee;
 • Neem de nodige voorzorgsmaatregelen tegen Malaria en Dengue-koorts;

Ervaringen leven in Guinee

De levensstandaard in Guinee ligt verder onder degene die we kennen van in Nederland. Bovendien is het zo dat er in dit Afrikaanse land rekening moet worden gehouden met verschillende gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Criminaliteit is in Guinee wijdverspreid en het wordt sterk aangeraden om je voorzorgen te nemen tegen onder meer malaria en dengue. Er dient eveneens rekening mee te worden gehouden dat homoseksualiteit in het land bij wet is verboden. Er staan dan ook strenge straffen op.

Bespaartips verhuizen naar Guinee

Een internationale verhuizing brengt duidelijk niet alleen de nodige aandachtspunten, maar ook kosten met zich mee. Vallen deze kosten toch wat hoger uit dan je in eerste instantie had verwacht? In dat geval zal je ongetwijfeld op zoek willen gaan naar mogelijkheden om te besparen. Dat is perfect mogelijk door rekening te houden met onderstaande bespaartips.

 

 • Beperk de hoeveelheid aan inboedel die je gaat verhuizen

Het overgrote merendeel van de verhuiskosten voor jouw internationale verhuizing naar Guinee zijn het gevolg van de hoeveelheid aan inboedel die je wenst mee te verhuizen. Hoe meer inboedel je wenst mee te nemen, des te hoger de kosten dus zullen uitvallen. Hou er bovendien rekening mee dat heel wat meubelstukken in Guinee tegen een aanzienlijk lagere prijs in vergelijking met Nederland aangekocht kunnen worden.

 

 • Begin tijdig met het regelen van jouw verhuizing

Wacht je te lang met het regelen van je internationale verhuizing van Nederland naar Guinee? In dat geval zal je niet alleen heel wat meer stress te verduren krijgen, daarnaast kunnen ook de verhuiskosten veel hoger oplopen. Wil je dit graag kunnen voorkomen? Begin dan zeker tijdig met het organiseren van jouw verhuizing!

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Guinee

Ondanks het feit dat de hierboven aangegeven bespaartips erg interessant kunnen zijn is het zo dat veel mensen mogelijks nog op een extra manier een besparing zullen willen kunnen realiseren. Dat is geen probleem. Zo is het mogelijk om de kosten van jouw internationale verhuizing naar Guinee zomaar even met nog 30 procent extra te drukken. Wat je daar precies voor moet doen? Eigenlijk alleen maar offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven en deze met elkaar vergelijken. Doe je dat? Dan zal je op die manier zomaar de totale kostprijs van je internationale verhuizing naar Guinee nog eens aanzienlijk extra kunnen drukken.