Internationaal verhuizen van Nederland naar Hongarije

Hongarije is een bijzonder aantrekkelijk land. De mensen zijn er vriendelijk en de natuur is er ongelofelijk mooi. Bovendien is het ook nog eens zo dat er in dit land nog heel wat opportuniteiten zijn terug te vinden die wachten om benut te worden. Mede omwille van deze reden kiezen steeds meer Nederlanders er voor om hun geluk in Hongarije te gaan beproeven. Ben jij dit ook van plan? Wil je echter graag meer te weten komen over alles wat betrekking heeft tot internationaal verhuizen van Nederland naar Hongarije? In dat geval is het beslist de moeite waard om de informatie door te nemen welke op deze pagina is terug te vinden!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Hongarije verhuizen

De eerste stap die je moet ondernemen wanneer je graag van Nederland naar Hongarije wenst te verhuizen is het vinden van een geschikt verhuisbedrijf die je hierbij kan helpen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Er zijn in Nederland namelijk verschillende internationale verhuisbedrijven actief die jou maar wat graag willen helpen met je verhuizing naar Hongarije. Enkele van de belangrijkste verhuisbedrijven op dit vlak zijn alvast de volgende:

 

 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • De Haan Verhuizingen;
 • Schmidt Global;
 • Verkroost Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Hongarije

Verhuizen naar een ander land brengt altijd bepaalde aandachtspunten met zich mee. Dit geldt eveneens voor een verhuizing naar Hongarije. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld al snel kunnen vaststellen dat de Hongaarse taal er eentje is die niet bepaald eenvoudig aan te leren is. Het wordt dan ook aangeraden om voldoende vroeg te beginnen met het leren van de basis. In de grootsteden wordt er doorgaans een aardig mondje Duits of Engels gepraat, maar eenmaal je, je op het platteland bevindt is dat toch wel even anders. Op z’n minst een basis aan Hongaars kennen is dan ook een absolute aanrader.

 

Een tweede belangrijk aandachtspunt is terug te vinden in de gezondheidszorg. Deze is niet van het zelfde niveau als hier in Nederland het geval is. Bovendien geldt voor zowel tandartsen als huisartsen dat deze niet zomaar in elk dorp aanwezig zijn. Ben je dus van plan om ergens op het platteland in Hongarije te gaan wonen? Dan is dit wel een factor om rekening mee te houden. Zeker in de wat meer afgelegen dorpjes geldt bovendien dat ook deze mensen doorgaans geen (goede) kennis hebben van de Engelse taal.

Kosten verhuizen naar Hongarije

De kostprijs van een verhuizing van Nederland naar Hongarije wordt in de praktijk sterk beïnvloed door de grootte van de inboedel die je wenst mee te nemen. Dit gegeven zorgt er voor dat het in de praktijk altijd wordt aangeraden om even grondig je inboedel te doorlopen voordat je gaat verhuizen. Doe je dat? Dan is het mogelijk dat je de gemiddelde kostprijs voor jouw verhuizing naar Hongarije zoals hieronder aangegeven mogelijks sterk kan drukken.

 

Type verhuizing naar Hongarije Gemiddelde kostprijs
Complete verhuizing naar Hongarije Gemiddeld tussen de 4.000 & 5.500 euro
Hulp bij in- of uitpakken van inboedel Gemiddeld zo’n 125 euro
Het huren van een tijdelijke opslagruimte Gemiddeld zo’n 150 euro
Het huren van een verhuislift Gemiddeld zo’n 75 euro
Het verhuizen van je auto naar Hongarije Gemiddeld zo’n 500 euro
Handymanservice Gemiddeld zo’n 200 euro

Checklist verhuizen naar Hongarije

Vanaf het jaar 2004 maakt Hongarije deel uit van de Europese Unie. Dit heeft er voor gezorgd dat het eigenlijk relatief eenvoudig is geworden om naar Hongarije te verhuizen. Dit gezegd hebbende spreekt het natuurlijk voor zich dat er nog steeds rekening moet worden gehouden met menig aantal aandachtspunten. Wil jij ook met zekerheid kunnen stellen dat jouw verhuizing naar Hongarije geen vervelende verrassingen zal opleveren? Raadpleeg dan zeker en vast de hieronder terug te vinden checklist!

 

 1. Vraag tijdig een verblijfsvergunning aan voor Hongarije;
 2. Vergeet niet om je adreskaart te regelen (na het regelen van een woning);
 3. Zorg voor een duidelijke garantie met betrekking tot je financiële situatie;
 4. Sluit een bankrekening af voor het afreizen;
 5. Laat je in Nederland bijstaan voor wat het kopen van vastgoed in Hongarije betreft;
 6. Zorg voor het ‘Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’;
 7. Geef je adreswijziging door in Nederland aan alle partijen die dit vereisen;
 8. Zorg voor het melden van je verhuizing aan de Hongaarse belastingdienst;

Ervaringen leven in Hongarije

Het leven in Hongarije is heel wat minder stresserend dan in Nederland het geval is. Mensen maken er zich ook veel minder druk om zaken en zijn globaal gezien ook met minder tevreden. Hongarije is een land waar vooral gepensioneerde Nederlanders heen trekken en daar is een goede reden voor. Zowel voor Nederlanders als voor Belgen geldt namelijk dat mensen die op pensioen zijn (en dus ten minste de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt) geen belastingen op dit pensioen moeten betalen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de kosten voor het dagelijks levensonderhoud heel wat minder zijn. In principe kan je dan ook met een bedrag van zo’n 350 euro per maand rondkomen. Dit is ook precies het bedrag dat is vereist voor mensen die hun solvabiliteit in Hongarije moeten bewijzen.

Bespaartips verhuizen naar Hongarije

Internationaal verhuizen brengt altijd iets hogere kosten met zich mee dan wanneer je gewoon in eigen land gaat verhuizen. Dit gezegd hebbende is het ook op verschillende manieren mogelijk om deze kosten te drukken. Wij hebben alvast de nodige, interessante bespaartips voor je uitgezocht en stellen ze hieronder graag aan je voor!

 

 • Plan je verhuizing naar Hongarije zo zorgvuldig mogelijk

In eerste instantie is het belangrijk om je internationale verhuizing naar Hongarije zo zorgvuldig en vooral vroeg mogelijk te plannen. Op deze manier kan je immers rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie zorg je er namelijk voor dat je heel wat minder stress zal ervaren, maar daarnaast kan dit ook financieel zeer gunstig uitpakken. Absoluut iets om rekening mee te houden dus!

 

 • Verhuizing met zo weinig mogelijk inboedel

In Hongarije kan je wellicht een groot deel van jouw inboedel aanzienlijk voordeliger kopen. Omwille van deze reden is het sterk aangeraden om niet je volledige inboedel mee te verhuizen. Een grondige selectie voor verhuizing uitvoeren kan dan ook al snel leiden tot een zeer mooie besparing op de verhuiskost.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Hongarije

Ga je verhuizen naar Hongarije en wil je daarbij voor de volle honderd procent kunnen rekenen op zo laag mogelijke kosten? In dat geval is het altijd een goed idee om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Op het ogenblik dat je deze ontvangen offertes gaat vergelijken zal je dan ook kunnen vaststellen dat je hiermee een behoorlijk bedrag kan besparen. Met een beetje geluk loopt deze besparing zelfs op tot een aantrekkelijke 30 procent! Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het is absoluut niet zo dat je altijd genoodzaakt bent om genoegen te nemen met hoge kosten bij een verhuizing naar het mooie Hongarije!