Internationaal verhuizen van Nederland naar Ierland

Ierland is een land welke er om bekend staat heel wat mogelijkheden te bevatten. Het is dan ook niet voor niets dat heel wat grote, internationale bedrijven er voor hebben gekozen om hun Europese (hoofd)zetel in Ierland te vestigen. Ook heel wat mensen verhuizen naar dit groene land met prachtige uitzichten. Plan jij ook een internationale verhuizing van Nederland naar Ierland en wil je met zekerheid niets over het hoofd zien? Dan is het een absolute aanrader om rekening te houden met de informatie op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Ierland verhuizen

Om er zeker van te zijn dat hun verhuizing naar Ierland echt in goede banen wordt geleid is het zo dat veel mensen er voor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Het moet gezegd dat dit inderdaad een niet onaanzienlijk verschil kan maken. Wel is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je een echt ervaren verhuisbedrijf inschakelt. Wij zochten alvast enkele grote en ervaren verhuisbedrijven voor jou uit:

 

 • Mondial Verhuisbedrijf Henneken BV;
 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • De Haan Verhuizingen;
 • Schmidt Global;

Aandachtspunten verhuizen naar Ierland

Van cruciaal belang om rekening mee te houden bij een verhuizing van Nederland naar Ierland is de verblijfsvergunning. Dit is een extra belangrijk aandachtspunt omdat Ierland niet is aangesloten bij de regeling voor houders van de EU-verblijfsvergunning langdurig ingezetenen. Dat is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het is namelijk deze vergunning die door heel wat studenten en werkenden wordt benut binnen de grenzen van de EU. Dien je een aanvraag in voor een verblijfsvergunning in Ierland? Dan zal je rekening dienen te houden met verschillende eisen. Belangrijk is om op z’n minst aan de volgende eisen te kunnen voldoen:

 

 • Er dient een inburgeringsexamen te worden afgelegd;
 • De aanvrager mag geen gevaar vormen voor de openbare orde;
 • Er moet een voldoende hoog basisinkomen beschikbaar zijn;

 

Wil je er dus absoluut zeker van zijn dat je zonder problemen een verblijfsvergunning kan verkrijgen voor Ierland? Zorg dan op z’n minst voor een goede voorbereiding. Dit kan je verhuizing naar Ierland alleen maar bespoedigen.

Kosten verhuizen naar Ierland

Een internationale verhuizing naar Ierland hoeft in de basis helemaal niet zo duur te zijn. Je kan er dan ook rekening mee houden dat ze gemiddeld reeds mogelijk is vanaf een kostprijs van zo’n 2.500 euro. Is er sprake van een erg uitgebreide verhuizing naar Ierland? Dan kunnen de kosten gemiddeld oplopen tot zo’n 3.750 à 4.000 euro. Wil je graag een idee krijgen van wat de verschillende onderdelen van je verhuizing nu precies kosten? In dat geval is het de moeite waard om even grondig de hieronder geplaatste prijstabel door te nemen.

 

Type verhuiskost Gemiddelde kostprijs
Laten inpakken van je inboedel Gemiddeld zo’n 120 à 150 euro
Het tijdelijk opslaan van je inboedel Gemiddeld zo’n 150 à 175 euro
Het huren van een verhuislift Gemiddeld zo’n 75 euro
Het (de)monteren van je meubels Gemiddeld zo’n 300 à 350 euro
Verhuizen van een piano Gemiddeld zo’n 350 euro
Verhuizen van je auto Gemiddeld zo’n 450 euro

Checklist verhuizen naar Ierland

Wil je met zekerheid kunnen stellen dat je geen enkel belangrijk aandachtspunt over het hoofd ziet met betrekking tot jouw verhuizing van Nederland naar Ierland? In dat geval is het zeker de moeite waard om even stil te blijven staan bij de inhoud van deze checklist:

 

 • Zorg er voor dat je in het bezit bent van geldige identiteitspapieren;
 • Laat de diploma’s die je hebt behaald in Nederland erkennen bij DUO;
 • Neem contact op met de belastingdienst met betrekking tot je verhuizing naar Ierland;
 • Regel het vereiste transport voor je inboedel, maar ook voor jezelf naar Ierland;
 • Vergeet niet om je PPS-nummer online aan te vragen;

 

Het PPS-nummer is vergelijkbaar met het Nederlandse BSN-nummer. Het aanvragen van dit nummer kan eenvoudig online gebeuren. Hou je rekening met de hierboven aangegeven aandachtspunten? Dan is de basis voor jouw verhuizing naar Ierland daarmee meteen gelegd.

Ervaringen leven in Ierland

Ierland staat er om bekend een uitnodigend land te zijn om in te leven. Het prijsniveau in het land staat er om bekend grotendeels in lijn te liggen met Nederland. Vroeger was het mogelijk om erg voordelig een woning te huren in Ierland, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. De sterk toegenomen vraag naar vastgoed (zowel om te huren als om te kopen) heeft een aanzienlijke opwaardering van de prijzen als gevolg gehad. De levensstandaard waar je in Ierland op kan rekenen doet in principe niet onder voor de levensstandaard in Nederland.

Bespaartips verhuizen naar Ierland

Ondanks het feit dat verhuizen naar Ierland in de praktijk helemaal niet gepaard gaat met torenhoge kosten is het wel zo dat je altijd nog wat extra zal willen kunnen besparen. Dat is zeker mogelijk. Verschillende bespaartips kunnen er dan ook voor zorgen dat je aanzienlijk voordeliger een verhuizing kan regelen naar Ierland. Het gaat hierbij om de volgende tips:

 

 • Neem je auto niet mee naar Ierland

Afhankelijk van de manier hoe je precies gaat verhuizen naar Ierland is het eigenlijk interessanter om je auto niet mee te verhuizen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om gewoon een nieuw voertuig in Ierland te kopen. Dat is sowieso een interessante keuze, niet in het minst omdat men in Ierland natuurlijk links rijdt en niet rechts.

 

 • Zorg voor het tijdig regelen van je verhuizing

Stel het regelen van de praktische kant van je verhuizing naar Ierland niet uit tot op het laatste nippertje. Doe dit zeker niet als je een verhuisbedrijf onder de arm hebt genomen. Doe je dat wel? Dan zal je merken dat dit altijd aanzienlijk hogere kosten met zich meebrengt dan wanneer je gewoon op een rustige manier kan verhuizen.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Ierland

Bieden de hierboven aangehaalde bespaartips je nog niet voldoende besparing op voor je verhuizing naar Ierland? In dat geval hebben we nog een laatste, eveneens zeer interessante tip voor jou in petto. Het is namelijk ook altijd een goed idee om offertes voor je internationale verhuizing aan te vragen bij verschillende bedrijven. Wanneer je dit doet zal je kunnen vaststellen dat je meteen de mogelijkheid hebt om een korting tot wel 30 procent te ontvangen op je verhuizing. Dit uiteraard zonder dat je voldoening moet nemen met een minder professionele verhuizing. Ook extra besparen op jouw verhuizing van Nederland naar Ierland? Dan is het zeker de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven.