Internationaal verhuizen van Nederland naar IJsland

IJsland is een prachtig land. Sterker nog, veel mensen die er reeds zijn geweest stellen dat het één van de mooiste en rustgevende landen is ter wereld. Na afloop van de economische crisis die het land in het verleden heeft getroffen hebben heel wat mensen er dan ook voor gekozen om naar deze bestemming te verhuizen. Dit geldt zeker ook voor een significant deel Nederlanders. Speel jij met hetzelfde idee en wil je dus met andere woorden graag verhuizen naar IJsland? Dan kan je daarvoor hier heel wat interessante informatie terugvinden!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar IJsland verhuizen

Het feit dat IJsland een eiland is zorgt er uiteraard voor dat er met een aantal extra zaken rekening dient te worden gehouden wanneer je erheen wenst te verhuizen. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er mede omwille van deze reden voor om een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf. De ervaring waar dergelijke bedrijven over beschikken zorgt er namelijk voor dat jouw verhuizing naar IJsland pas echt op een zorgeloze manier kan worden uitgevoerd. Enkele van de grootste en bijgevolg ook meest ervaren verhuisbedrijven waar je een beroep op kan doen in Nederland zijn wat dit betreft:

 

 • Verkroost Verhuizingen;
 • Internationaal Verhuisbedrijf Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf Kuiper BV;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar IJsland

Ondanks de naam ‘IJsland’ zal je bij een bezoek kunnen vaststellen dat het klimaat er opvallend mild is. Wel staat het weer op IJsland er om bekend zeer verraderlijk te kunnen zijn en snel om te kunnen slaan. Daar moet je als (toekomstige) inwoner van het land dus wel rekening mee houden. De IJslandse taal is er eentje die niet zo eenvoudig aan te leren is. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat Engels door een groot deel van de IJslandse bevolking wordt gesproken. Dat vergemakkelijkt jouw integratie zonder twijfel. Voor inwoners van Europa is het sowieso mogelijk om zonder het aanvragen van een visum IJsland te bezoeken. Blijf je langer dan 90 dagen in het land? In dat geval zal je niet alleen rekening moeten houden met het aanvragen van een visum, maar ook met een zogenaamde ‘work and residence permit’.

Kosten verhuizen naar IJsland

Buiten de praktische aspecten waar je rekening mee dient te houden voor wat een verhuizing naar IJsland betreft zijn er natuurlijk ook nog de kosten welke in rekening gebracht kunnen worden. De kosten voor een verhuizing naar IJsland hoeven in principe helemaal niet zo hoog uit te vallen, in tegendeel. Als opdrachtgever voor de verhuizing heb je dan ook een groot deel van de kosten zelf in handen. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kostprijs van een internationale verhuizing van Nederland naar IJsland? Bekijk dan zeker even de onderstaande kostentabel!

 

Internationale verhuizing naar IJsland Gemiddelde kostprijs
Complete internationale verhuizing naar IJsland Gemiddeld zo’n 3.000 à 4.000 euro
Uitbesteden van inboedel inpakken Gemiddeld zo’n 125 euro
Uitbesteden van inboedel uitpakken Gemiddeld zo’n 125 euro
Tijdelijke opslagruimte huren Gemiddeld zo’n 150 à 175 euro
Afsluiten van een internationale verzekering Gemiddeld zo’n 350 euro

Checklist verhuizen naar IJsland

Wanneer je Nederland achter je wil laten en je wil verhuizen naar IJsland is het vanzelfsprekend dat er wel enkele zaken zijn waar je rekening mee zal willen houden. Om er zeker van te zijn dat je met jouw verhuizing geen grote fouten maakt hebben we alvast enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet middels onderstaande checklist.

 

 • Laat je uitschrijven bij de gemeente waar je in Nederland in hebt gewoond;
 • Neem contact op met de belastingdienst om je verhuizing naar IJsland te melden;
 • Controleer of alle lopende diensten in Nederland zijn opgezegd;
 • Neem een geschikt, internationaal verhuisbedrijf onder de arm voor je verhuizing;
 • Regel indien vereist het visum voor langdurige verblijven op IJsland;
 • Regel de work & residence permit welke is vereist voor buitenlanders in IJsland;

Ervaringen leven in IJsland

Het leven in IJsland wordt over het algemeen als zeer hoogstaand omschreven. In principe ligt de levensstandaard er dan ook even hoog als in Nederland het geval is. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat de meeste populatie is terug te vinden in de twee grootste steden van het eiland. Het gaat hierbij om de hoofdstad Reykjavik en de in het noorden gelegen stad ‘Akureyri’. Tot slot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de transportmiddelen die op IJsland worden aangeboden zeer beperkt zijn. Een auto is dan ook een echte must.

Bespaartips verhuizen naar IJsland

De kosten die moeten worden betaald voor een internationale verhuizing van Nederland naar IJsland kunnen in bepaalde situaties vrij hoog uitvallen. Dit gezegd hebbende bestaan er ook voldoende mogelijkheden om een besparing te realiseren op deze verhuiskosten. Hoe hoog die besparing uiteindelijk zal uitvallen is afhankelijk van enkele keuzes die je zelf maakt. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips kunnen de kosten voor jouw internationale verhuizing naar IJsland in ieder geval danig worden gedrukt.

 

 • Probeer een zeecontainer te delen

Het verhuizen van je inboedel naar IJsland gebeurt doorgaans door middel van een zeecontainer. Dit is een stevig uit de kluiten gewassen container die je mogelijks zelf niet volledig zal kunnen vullen. Dat brengt een interessant voordeel met zich mee. Door een zeecontainer te delen met iemand anders die ook van plan is om naar IJsland te verhuizen kan je er namelijk voor zorgen dat de kosten sterk gedrukt kunnen worden.

 

 • Begin tijdig met het regelen van je verhuizing

Er komt bij een internationale verhuizing uiteraard zomaar nog meer kijken in vergelijking met een verhuizing in eigen land. Omwille van deze reden is het altijd belangrijk om tijdig te beginnen met het inplannen van je verhuizing. Alleen op deze manier bespaar je jezelf niet alleen heel veel stress, maar ook tal van overbodige kosten.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar IJsland

Er bestaat buiten de bovenstaande bespaartips nog een extra mogelijkheid om een besparing te realiseren op jouw internationale verhuizing van Nederland naar IJsland. Het is namelijk zo dat je nog eens kan rekenen op een mogelijke, extra besparing tot wel 30 procent op de totale kostprijs van je verhuizing. Deze besparing kan worden ontvangen door het aanvragen van meerdere offertes en door deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Weet je er de voordeligste offerte tussenuit te halen? Dan claim je hiermee meteen een aantrekkelijke besparing welke zomaar kan oplopen tot wel 30 procent op de normale verhuiskost!