Internationaal verhuizen van Nederland naar India

India is een land die over een grote aantrekkingskracht beschikt. Heel wat mensen van overal ter wereld overwegen dan ook op een zeker ogenblik om naar deze bestemming te verhuizen. Een internationale verhuizing van Nederland naar India dien je echter steeds goed voor te bereiden wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Ga je ook naar India verhuizen en wil je daarbij niets aan het toeval overlaten? Vergeet dan zeker niet om even grondig de informatie door te nemen welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar India verhuizen

Verhuizen naar India verloopt uiteraard net even anders dan verhuizen naar een andere bestemming dichtbij huis. Omwille van deze reden geven de meeste mensen die gaan verhuizen naar India er de voorkeur aan om een beroep te doen op een ervaren verhuisbedrijf. Dit is niet alleen praktisch interessant, daarnaast voorkom je hierdoor veelal heel wat problemen. Wil jij ook voor jouw internationale verhuizing naar India kunnen rekenen op de expertise van een ervaren verhuisbedrijf? Dan zou je kunnen overwegen om één van de hieronder terug te vinden bedrijven onder de arm te nemen.

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Passies Internationale Verhuisbedrijven BV;

Aandachtspunten verhuizen naar India

Er zijn een aantal zaken waar iedereen die naar India gaat verhuizen rekening mee moet houden. Verschillende van deze aandachtspunten lijken vanzelfsprekend, maar toch worden ze in de praktijk nog wel eens over het hoofd gezien. Om er voor te zorgen dat jij niet dezelfde fout maakt hebben wij alvast enkele van de meest belangrijke aandachtspunten opgelijst:

 

 • India is een ongelofelijk druk land. Dit betekent dat je er rekening mee zal willen houden dat een behoorlijke hectiek deel zal gaan uitmaken van jouw dagelijks leven.

 

 • Mensen die verhuizen naar India moeten er rekening mee houden dat ze zich dienen te laten vaccineren tegen onder meer dengue koorts. Controleer voor vertrek welke inentingen er actueel allemaal zijn vereist.

 

 • Er bestaan verschillende soorten visums voor India. Controleer goed welk type visum jij nodig hebt wanneer je wenst te verhuizen naar dit land.

Kosten verhuizen naar India

De kosten die gepaard gaan met verhuizen naar India kunnen in de praktijk behoorlijk hoog oplopen. Bovendien moet je er eveneens rekening mee houden dat je inboedel een tijdje onderweg kan zijn. Deze twee factoren zorgen er in de praktijk voor dat heel wat mensen er bewust voor kiezen om bijvoorbeeld hun inboedel uit Nederland niet mee te verhuizen. Dit is niet alleen praktisch interessant, daarnaast kan je op deze manier ook de kostprijs van je internationale verhuizing naar India aanzienlijk beperken.

 

Internationale verhuizing naar India Gemiddelde kostprijs
Complete internationale verhuizing naar India Gemiddeld tussen de 4.500 & 6.000 euro
In- en uitpakken van je inboedel uitbesteden Gemiddeld zo’n 250 euro
Het huren van een tijdelijke opslagruimte Gemiddeld zo’n 175 euro
Afsluiten van een internationale verzekering Gemiddeld zo’n 300 à 350 euro

Checklist verhuizen naar India

Buiten de eerder op deze pagina reeds aangehaalde aandachtspunten geldt voor een verhuizing naar India dat er ook nog met andere zaken rekening zal moeten worden gehouden. Zo moet je uiteraard altijd het juiste visum aanvragen voor je verblijf in dit land. Dat is echter niet alles. Andere aandachtspunten worden meteen duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande, beknopte checklist die we hebben samengesteld.

 

 • Je paspoort dient bij aankomst in India nog minstens 180 dagen geldig te zijn;
 • Je moet twee pasfoto’s bij hebben bij je aankomst in India;
 • Je moet het aanvraagformulier van de overheid volledig hebben ingevuld;
 • Vergeet niet om je uit te schrijven bij de gemeente waarin je hebt gewoond;
 • Zorg voor het melden van je verhuizing naar India bij de Nederlandse belastingdienst;

Ervaringen leven in India

Wanneer je als buitenlander aankomt in India is het best even schrikken. Het dagelijks leven is er dan ook in de meeste plaatsen nog veel hectischer dan in Nederland het geval is. Bovendien is het ook nog eens zo dat je wellicht veelvuldig zal worden aangesproken en is de kans groot dat je, je rijgedrag zal moeten aanpassen aan de gewoonten in India. Het verkeer is er namelijk niet alleen ongelofelijk druk, maar ook bijzonder hectisch. Enige vorm van order ontbreekt er bovendien waardoor je maar beter altijd gefocust achter het stuur kan kruipen. Kan je met hectiek die zo kenmerkend is voor India wel overweg? Dan ontvouwt er zich een mooi en uitnodigend land waarin het best goed vertoeven kan zijn.

Bespaartips verhuizen naar India

Verhuizen naar India kan, vooral als gevolg van de niet onaanzienlijke afstand, toch wel behoorlijke kosten met zich meebrengen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook op verschillende manieren kan worden bespaard op je verhuizing naar India. Wil jij ook zo goedkoop mogelijk naar je nieuwe woonplaats in India kunnen verhuizen? Dan dien je zeker en vast rekening te houden met de hieronder terug te vinden bespaartips!

 

 • Koop je inboedel bij voorkeur nieuw in India

Het meeverhuizen van je inboedel naar India kan op het eerste zicht best een interessante keuze lijken. Toch is dat maar schijn. In de praktijk is het namelijk helemaal niet interessant om je inboedel van Nederland naar India mee te verhuizen. Het brengt extra praktische zorgen met zich mee en het kost je veel geld. Veel interessanter is het dan ook om je inboedel nieuw in India te kopen.

 

 • Begin tijdig met het plannen van je verhuizing

Niet alleen voor een landelijke, maar zeker ook voor een internationale verhuizing geldt dat het altijd van belang is om tijdig te beginnen met het plannen van de verhuizing. Alleen door op tijd je verhuizing te plannen is het mogelijk om jezelf niet alleen heel wat stress, maar ook heel wat overbodige kosten te besparen.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar India

De bespaartips die hierboven zijn terug te vinden maken het reeds mogelijk om de kostprijs voor je verhuizing van Nederland naar India aanzienlijk te drukken. Het is echter mogelijk dat dit voor jou nog niet voldoende is. In deze situatie hoef je nog niet te treuren, in tegendeel. Er bestaat namelijk nog een extra mogelijkheid om de kostprijs van je verhuizing naar India met nog tot wel 30 procent extra te kunnen drukken. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door een vergelijking uit te voeren tussen verschillende verhuisbedrijven. Het loont dan ook altijd de moeite om offertes bij deze verschillende partijen op te vragen en te vergelijken.