Internationaal verhuizen van Nederland naar Iran

Iran is voor veel mensen misschien niet meteen het eerste land dat bij hen opkomt wanneer ze van plan zijn om naar het buitenland te verhuizen. Toch gebeurt dit wel degelijk regelmatig. Door de jaren heen zijn menig aantal Nederlanders naar Iran verhuisd, bijvoorbeeld om er terug dichter bij familie te gaan wonen. Bovendien moet het gezegd dat Iran ook een land is waar zich heel wat opportuniteiten kunnen aandienen. Ben jij ook de mogelijkheden aan het bekijken om te verhuizen van Nederland naar Iran? Zou je echter eerst graag alle mogelijke informatie willen inwinnen? Dan ben je daarvoor hier op deze pagina aan het juiste adres!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Iran verhuizen

Er bestaan natuurlijk heel wat bestemmingen die eenvoudiger zijn om naar te verhuizen dan Iran. Dit zorgt er voor dat het merendeel van de mensen die naar Iran willen verhuizen daarvoor een beroep doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Dat is een verstandige keuze. Op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je helemaal niets over het hoofd ziet. Ga jij ook een internationaal verhuisbedrijf onder de arm nemen voor jouw verhuizing naar Iran? Denk dan zeker en vast even aan één van deze partijen:

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf Koninklijke De Gruijter & Co;
 • De Haan Internationale Verhuizingen;
 • Kuiper BV Internationaal Verhuisbedrijf;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar Iran

Wanneer je gaat verhuizen naar Iran is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je als buitenlander in eerste instantie geen recht hebt op een aantal voordelen die wel gelden voor Iraniërs. In eerste instantie moet er op dit vlak worden gekeken in de richting van het gezondheidssysteem. Ondanks het feit dat de zorg in Iran best van een goede kwaliteit is en toegankelijk is gemaakt voor de inwoners geldt de publieke zorgverzekering niet voor buitenlanders die in Iran zijn gaan wonen. Zij dienen dan ook zelf hun persoonlijke ziekenzorg te betalen. In vergelijking met andere landen (en ook Nederland) is de gezondheidszorg in Iran een behoorlijk stuk voordeliger te noemen. Hou er bovendien rekening mee dat Iran op vlak van veiligheid nog een behoorlijke weg heeft af te leggen. Probeer je zo goed mogelijk te integreren in de Iranese cultuur om het risico op problemen zoveel mogelijk in te perken.

Kosten verhuizen naar Iran

Het is vanzelfsprekend dat je niet alleen rekening zal willen houden met de praktische eisen die zijn verbonden aan een verhuizing naar Iran. Wat bovendien ook te denken van het kostenplaatje? Een verhuizing naar Iran kan behoorlijk duur uitvallen. Veel is echter afhankelijk van de hoeveelheid aan inboedel die je gaat meeverhuizen. In ieder geval, ben je benieuwd met welke kosten je voor een verhuizing naar Iran kan worden geconfronteerd? Dan kan de onderstaande prijstabel daar de nodige duidelijkheid in bieden.

 

Type verhuizing naar Iran Gemiddelde kostprijs
Verhuizing van 1 kamer woonst Gemiddeld ongeveer 4.250 euro
Verhuizing van 3 kamer woonst Gemiddeld ongeveer 6.150 euro
Verhuizing van 5 kamer woonst Gemiddeld ongeveer 8.350 euro

Checklist verhuizen naar Iran

Verhuizen naar het buitenland is altijd bijzonder spannend. Die spanning neemt natuurlijk alleen maar toe wanneer er wordt verhuisd naar een bijzonder land zoals Iran. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om even enkele beknopte, maar belangrijke checklists door te nemen. Ben jij ook op zoek naar een dergelijke checklist? Je ontdekt ze hieronder!

 

 • Regel het ‘Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’ in Nederland;
 • Vergeet niet om je verhuizing naar Iran te melden bij de Nederlandse belastingdienst;
 • Wees er zeker van dat al je diensten in Nederland correct zijn opgezegd;
 • Geef je adreswijziging door aan alle belangrijke instanties;
 • Regel je verblijfsvergunning Iran;
 • Controleer goed of er aan alle eisen van het Iranese migratiebeleid wordt voldaan;

Ervaringen leven in Iran

Ga je emigreren naar een land als Iran? In dat geval ontkom je uiteraard niet aan de strenge, Islamitische wetten die er gelden. Deze wetten zorgen er voornamelijk voor vrouwen voor dat ze met een aantal belangrijke zaken rekening dienen te houden. Het meest in het oog springend is natuurlijk de klederdracht die voor vrouwen wettelijk verplicht is. In het openbaar zijn vrouwen in Iran dan ook verplicht om bedekkende kleding en een hoofddoek te dragen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat vrouwen in Iran tegenwoordig een prima job kunnen bekleden en bovendien een goede verloning ontvangen.

Bespaartips verhuizen naar Iran

Zoals de kostentabel eerder op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt kan een verhuizing naar Iran gepaard gaan met behoorlijke kosten. Het is gelukkig wel zo dat het mogelijk is om deze kosten op verschillende manieren in te perken. Dit bovendien ook nog eens zonder dat je hoeft te vrezen voor een minder kwalitatieve aanpak. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de interessantste bespaartips zijn om te verhuizen naar Iran? Je ontdekt ze hieronder!

 

 • Probeer zo weinig mogelijk mee te verhuizen

Het merendeel van de kosten die worden aangerekend voor een internationale verhuizing naar Iran zijn het gevolg van de inboedel die moet worden verhuisd. Hoe groter de inboedel, des te hoger de verhuiskosten meteen oplopen. Omwille van deze reden is het altijd van belang om te proberen zo weinig mogelijk inboedel uit Nederland mee naar Iran te verhuizen. Vaak kan je de inboedel in Iran ook nog eens goedkoper kopen!

 

 • Neem voldoende tijd om je verhuizing te regelen

Moet je halsoverkop naar het buitenland verhuizen? In dat geval is de kans zeer groot dat je veel hogere kosten zal moeten betalen dan strikt noodzakelijk is. Dit geldt niet in het minst voor situaties waarin er een spoedverhuis dient plaats te vinden. Zorg er dus voor dat je over voldoende tijd beschikt om alles zorgvuldig in te kunnen plannen en af te handelen. Alleen op die manier verzeker je jezelf van een voordelige verhuizing.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Iran

Wist je dat er zomaar gebruik kan worden gemaakt van een extra bespaartip om nog eens tot wel 30% extra te besparen op jouw internationale verhuizing naar Iran? Hoe dan? Zeer eenvoudig! Het enige wat je daarvoor moet gaan doen is een objectieve vergelijking uitvoeren van de verschillende offertes die je hebt ontvangen van internationale verhuisbedrijven in Nederland. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan je eenvoudig tot wel 30% extra besparen. Je had wellicht nooit voor mogelijk durven houden dat een internationale verhuizing naar Iran zo voordelig kan zijn!