Internationaal verhuizen van Nederland naar Italië

Italië is een land waar heel wat Nederlanders hun hart aan verloren hebben. Italië is dan ook niet voor niets één van de meest favoriete vakantielanden onder Nederlanders. Door de jaren heen hebben dan ook menig aantal mensen er voor gekozen om Nederland achter zich te laten voor ‘La Bella Italia’. Ben jij dat ook van plan? Zou je echter in eerste instantie graag meer te weten willen komen over een internationale verhuizing van Nederland naar België? In dat geval is het zonder meer een aanrader om even de informatie op deze pagina door te nemen!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Italië verhuizen

In Nederland zijn heel wat verschillende verhuisbedrijven terug te vinden die er voor hebben gekozen om zich te specialiseren in een internationale verhuizing van Nederland naar Italië. Op het ogenblik dat je wil verhuizen naar een ander land spreekt het voor zich dat je daarbij graag zal willen kunnen rekenen op de expertise van een ervaren verhuisbedrijf. Wel, dat is perfect mogelijk door een beroep te doen op één van de onderstaande verhuisbedrijven!

 

 • Amsterdam Movers;
 • Strang Verhuizingen;
 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • Kattenberg Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Italië

Italië is een Europees land. Dit betekent dat je als Nederlander geen rekening moet houden met het aanvragen van een visum. Op het ogenblik dat je gaat verhuizen naar Italië en je er dus gaat werken of een eigen onderneming gaat opstarten is het wel zo dat je een verblijfsvergunning dient aan te vragen. Deze verblijfsvergunning is eigenlijk niets meer of minder dan een gele stempel welke in je paspoort wordt geplaatst. Let wel, de eisen voor het ontvangen van een dergelijke verblijfsvergunning zijn niet mals. Zo heb je slechts drie maanden de tijd om werk te vinden. Anders dien je aan te kunnen tonen financieel in staat te zijn jezelf te onderhouden. Slaag je hier niet in? Dan is de kans zeer groot dat je verblijfsvergunning zal worden geweigerd.

Kosten verhuizen naar Italië

Het spreekt voor zich dat een internationale verhuizing van Nederland naar Italië ook bepaalde kosten met zich meebrengt. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet er bijvoorbeeld vooral rekening worden gehouden met de grootte van de inboedel die je wenst te verhuizen. In lijn met dit gegeven ligt het gekozen transport waar gebruik van wordt gemaakt. Voor een verhuizing naar Italië geldt dan ook concreet dat er gebruik kan worden gemaakt van:

 

 • Transport over de weg;
 • Transport met een container op een schip;
 • Transport door middel van een (vracht)vliegtuig;

 

In het merendeel van de gevallen wordt één van de eerste twee opties verkozen voor een internationale verhuizing naar Italië. In ieder geval, gemiddeld kan je voor een verhuizing van Nederland naar Italië rekening houden met de kosten zoals aangegeven in onderstaande tabel.

 

Type verhuizing naar Italië Gemiddelde kostprijs
Kleine verhuizing naar Italië Gemiddeld tussen 2.400 & 3.500 euro
Gemiddelde verhuizing naar Italië Gemiddeld tussen 3.600 & 5.250 euro
Grote verhuizing naar Italië Gemiddeld tussen 6.000 & 8.000 euro

Checklist verhuizen naar Italië

Er komt behoorlijk wat kijken bij een internationale verhuizing van Nederland naar Italië. Om er zeker van te zijn dat je niets van de belangrijkste aandachtspunten over het hoofd ziet hebben we ze alvast even speciaal voor jou op een rijtje gezet middels onderstaand overzicht:

 

 1. Controleer de geldigheid van je paspoort. Deze dient nog ten minste 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Italië. Overheidsinstanties hebben in principe de mogelijkheid om paspoorten te weigeren welke minder dan 6 maanden geldig zijn.

 

 1. Zorg er voor dat je in Nederland bent uitgeschreven. Ook contact opnemen met de belastingdienst om je verhuizing naar Italië te melden is een must.

 

 1. Vraag een ‘code fiscale’ aan bij de Italiaanse gemeente waarin je gaat wonen. Dit dient te gebeuren bij de lokale overheidsinstantie. Deze code is onder meer vereist voor het kunnen aanvragen van de Italiaanse zorgverzekering.

 

 1. Geef je adreswijziging door in Nederland en laat je diploma’s erkennen door de Italiaanse instanties. In het bijzonder wanneer je nog werkzoekende bent in Italië zal je kunnen vaststellen dat dit geen overbodige luxe is.

Ervaringen leven in Italië

Het leven in Italië vertoont grote gelijkenissen met het leven in Nederland. Het vurige temperament waar Italianen bekend om staan is ook te zien in hun werkijver. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat het er vooral buiten de grootsteden allemaal heel wat relaxter aan toe lijkt te gaan. In het bijzonder in het zuiden van het land lijkt men vaak te leven volgens het ritme van de dag. Daar is echter niets mis mee. Dit gegeven zorgt er gecombineerd met de vele sterke troeven van Italië voor dat dit een uitstekend land is om in te leven.

Bespaartips verhuizen naar Italië

Wil jij graag van Nederland naar Italië verhuizen, maar ben je een beetje geschrokken van de stevige kosten die hiermee gepaard kunnen gaan? In dat geval is het mogelijk dat de onderstaande bespaartips jouw verhuizing naar Italië financieel extra toegankelijk kunnen maken.

 

 • Laat overbodige inboedel in Nederland achter

Heel wat spullen die deel uitmaken van je inboedel zijn in Italië voordeliger aan te kopen. Het transport van Nederland naar Italië is voor een groot deel verantwoordelijk voor de verhuiskost. Door een deel van je inboedel in Nederland achter te laten en niet mee te verhuizen kan je dus behoorlijk wat geld besparen.

 

 • Verhuizing bij voorkeur tijdens de week

Verhuizen op weekdagen brengt de nodige ongemakken met zich mee. Zo is er meer verkeer op de baan en wellicht is het ook lang niet altijd zomaar mogelijk om vrij te krijgen op het werk. Dit gezegd hebbende is het wel een stuk voordeliger dan verhuizen in het weekend. De meerprijs voor een verhuizing op zaterdag is gelegen rond de 25 procent. Voor een verhuizing op zondag kan die meerprijs zelfs oplopen tot 75 procent of meer.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Italië

Heb je inmiddels wel voldoende informatie ontvangen? Zou je dan ook graag concreet werk willen maken van jouw verhuizing naar ‘La Bella Italia’? In dat geval zal je natuurlijk nog een geschikt verhuisbedrijf onder de arm moeten nemen. Op dit vlak wordt het sterk aangeraden om niet zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan. Door offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven en deze met elkaar te vergelijken kan er eenvoudig een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot zomaar even 30 procent! Als dat niet mooi meegenomen is! Zo wordt jouw verhuizing naar Italië alleen maar financieel nog interessanter!