Internationaal verhuizen van Nederland naar Jemen

Jemen is een republiek gelegen in het westen van het Midden Oosten. Door de jaren heen hebben heel wat Nederlanders er voor gekozen om naar dit land te verhuizen. Dit vaak ook omwille van de meest uiteenlopende redenen. In eerste instantie kon dit bijvoorbeeld werkgerelateerd zijn, maar daarnaast spreekt het voor zich dat er ook familiale redenen van aan de basis konden liggen. In ieder geval, overweeg jij eveneens een verhuizing van Nederland naar Jemen? Dan is het absoluut aan te raden om even de informatie op deze pagina door te nemen. Zo ben je met zekerheid echt goed voorbereidt op je verhuizing!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Jemen verhuizen

In het bijzonder wanneer je overweegt om te verhuizen naar een land als Jemen is de kans groot dat je niet alleen voor je verhuizing zal willen staan. Dat hoeft ook niet. Er zijn op de markt namelijk tal van verschillende verhuisbedrijven terug te vinden welke je kunnen bijstaan bij jouw verhuizing naar Jemen. Op deze manier zal je veel minder stress ervaren en kan je voorkomen dat je belangrijke zaken over het hoofd zal zien. Enkele grote, internationale verhuisbedrijven waar je een beroep op kan doen zijn de volgende:

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • De Jong Verhuizingen;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Gruijter & Co.;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar Jemen

Voordat je kan verhuizen naar Jemen spreekt het voor zich dat er dient te worden voldaan aan verschillende praktische evenals wettelijke eisen. Voor een reis naar Jemen dient altijd een visum te worden aangevraagd. Dit visum heeft een geldigheidsduur van 90 dagen. Om toegang te krijgen tot Jemen dien je bovendien in het bezit te zijn van een paspoort welke bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ben je van plan om uiteindelijk definitief te verhuizen naar Jemen en wil je er ook gaan werken? In dat geval spreekt het voor zich dat je daarvoor ook een verblijfs- en werkvergunning zal moeten aanvragen.

 

Zolang de veiligheidssituatie niet onder controle is in Jemen bestaat het risico op gesloten grensposten. Bovendien wordt het ook sterk aangeraden aan buitenlanders om de actuele eisen om het land te kunnen betreden van naderbij op te volgen. Controleer verder ook zeker de actuele eisen met betrekking tot vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen die je op vlak van gezondheid dient te nemen. Dit niet in het minst voor malaria en denguekoorts.

Kosten verhuizen naar Jemen

Een internationale verhuizing naar Jemen brengt uiteraard ook de nodige kosten met zich mee. Voor veel mensen is het niet meteen duidelijk hoe hoog deze kosten kunnen uitvallen. Wil jij op dit vlak geen enkel risico nemen? Dan is het zeker de moeite waard om even een blik te werpen op de kostentabel welke hieronder is terug te vinden.

 

Internationale verhuizing naar Jemen Gemiddelde kostprijs
Kleine inboedel verhuizen naar Jemen Gemiddeld zo’n 3.000 euro
Gemiddelde inboedel verhuizen naar Jemen Gemiddeld zo’n 3.500 euro
Grote inboedel verhuizen naar Jemen Gemiddeld zo’n 4.500 euro

Checklist verhuizen naar Jemen

Wanneer je een internationale verhuizing overweegt van een land als Nederland naar een land als Jemen spreekt het voor zich dat je graag alles dubbel zal willen checken. Het laatste wat je namelijk wil is dat je wordt geconfronteerd met een vervelende situatie die je eigenlijk perfect had kunnen voorkomen. Door rekening te houden met de hieronder terug te vinden aandachtspunten kan je in ieder geval heel wat vervelende verrassingen voorkomen.

 

 • Laat je uitschrijven in de gemeente waarin je in Nederland hebt gewoond;
 • Vergeet niet om je verhuizing kenbaar te maken bij de Nederlandse belastingdienst;
 • Vraag een visum aan voordat je naar Jemen vertrekt;
 • Indien je in Jemen wil gaan wonen en werken is het vereist om een verblijfs- en werkvergunning aan te vragen;
 • Controleer goed welke voorzorgsmaatregelen er genomen dienen te worden tegen onder meer malaria en denguekoorts;
 • Licht je grondig in over de actuele veiligheidssituatie in Jemen;

Ervaringen leven in Jemen

De levensstandaard in Jemen ligt lager in vergelijking met deze in Nederland. Bovendien moeten mensen die verhuizen naar dit land er rekening mee houden dat er regelmatig sprake is van interne onlusten. Deze kunnen de algemene veiligheidssituatie in het land aanzienlijk ondermijnen. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat leidingwater in Jemen niet drinkbaar is. Hou daarbij ook zeker rekening met de andere gezondheidsrisico’s die je mogelijks kan lopen. Jemen staat er namelijk om bekend een land te zijn waarin malaria evenals dengue veelvuldig voorkomt. Hier passende voorzorgsmaatregelen tegen nemen is dan ook zeer sterk aanbevolen.

Bespaartips verhuizen naar Jemen

Ben je op zoek naar mogelijkheden om de kostprijs van je internationale verhuizing van Nederland naar Jemen aanzienlijk te drukken? Dat kan! Er bestaan dan ook tal van verschillende interessante bespaartips die de moeite waard zijn om te overwegen. Wij zochten alvast de beste bespaartips voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 

 • Tracht de kosten voor je verhuistransport zo laag mogelijk te houden

In het bijzonder de kosten die in rekening worden gebracht voor het verhuistransport kunnen op het einde van de rit behoorlijk doorwegen in de eindfactuur. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om de mee te verhuizen inboedel naar Jemen zo beperkt mogelijk te houden. Bovendien is het ook nog eens zo dat je bij een beperkte hoeveelheid aan inboedel het verhuistransport kan delen met anderen.

 

 • Wacht niet te lang met het plannen van je verhuizing

Wil je niet alleen de hoeveelheid stress, maar ook de kosten van je internationale verhuizing naar Jemen zo laag mogelijk houden? In dat geval is het sterk aan te raden om niet te lang te wachten met het inplannen van je verhuizing. Voor een spoedverhuis worden immers veelal aanzienlijk hogere kosten in rekening gebracht.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Jemen

Hoe zou je het vinden om nog een extra besparing te kunnen realiseren op je verhuizing van Nederland naar Jemen? Het is in de praktijk namelijk zomaar mogelijk om een extra besparing tot zomaar even 30 procent te ontvangen. Hier hoef je bovendien ook helemaal niet zoveel voor te doen, in tegendeel. Het enige wat je moet doen is een offerte aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Vergelijk bij ontvangst deze offertes en haal er op die manier de voordeligste optie tussenuit. Zo wordt jouw internationale verhuizing naar Jemen met een beetje geluk zomaar nog voordeliger gemaakt.