Internationaal verhuizen van Nederland naar Kroatië

Kroatië kan met recht en rede worden bestempeld als één van de mooiste landen van Europa. De vele prachtige vergezichten, de uitnodigende eilanden en de lekker warme zee zorgen er voor dat veel Nederlanders er aan denken om hier bijvoorbeeld hun oude dag door te brengen. Overweeg jij ook om te verhuizen naar Kroatië? In dat geval zijn er nog een aantal zaken waar je graag rekening mee zal willen houden. Wat deze zaken nu precies zijn en hoeveel een verhuizing naar Kroatië je kan kosten vertellen we je graag hier op deze pagina.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Kroatië verhuizen

Het is zelden een goed idee om er voor te kiezen om je volledige, internationale verhuizing naar Kroatië voor eigen rekening te nemen. Veel mensen begrijpen dit waardoor ze op zoek gaan naar een geschikt verhuisbedrijf voor het regelen van hun internationale verhuizing. Wil jij ook liever jouw internationale verhuizing naar Kroatië (grotendeels) uitbesteden aan een partij die over de nodige ervaring beschikt? Dat kan! Wij hebben de grootste verhuisbedrijven voor een verhuizing van Nederland naar Kroatië hieronder alvast even opgelijst:

 

  • De Haan Internationale Verhuizingen;
  • Koops Verhuisgroep;
  • Schmidt Global;

Aandachtspunten verhuizen naar Kroatië

Veel mensen gaan er vanuit dat verhuizen van Nederland naar Kroatië hun leven een stuk zorgelozer zal maken. Dit hoeft evenwel niet altijd het geval te zijn. Kroatië wordt vaak aanzien als de gedroomde bestemming voor een zorgeloos bestaan of zelfs pensioen, maar hier moeten toch een aantal kanttekeningen bij worden gemaakt. In eerste instantie is het bijvoorbeeld nog steeds zo dat er een soort van graaicultuur blijkt te gelden bij de Kroatische overheid. Deze graaicultuur lijkt zich in het bijzonder te richten op buitenlanders. Het wordt aangeraden hier waakzaam voor te zijn en alle documenten dubbel te (laten) controleren.

 

Een ander aandachtspunt voor verhuizen naar Kroatië is terug te vinden in het werkaanbod. Voor jonge buitenlanders geldt dat het veelal niet zo eenvoudig is om (snel) werk te vinden in Kroatië. Dit heeft deels te maken met de negatieve reputatie die buitenlandse werkkrachten genieten in Kroatië, maar daarnaast is er ook nog de quota welke wordt opgelegd door de Kroatische overheid voor buitenlandse werkkrachten. Dit gecombineerd met een hoge werkloosheidsgraad maakt de jobmarkt van Kroatië op dit ogenblik niet echt aantrekkelijk.

Kosten verhuizen naar Kroatië

Het spreekt voor zich dat het bijzonder belangrijk is om in te kunnen schatten hoeveel de verhuiskosten van Nederland naar Kroatië precies bedragen. Het merendeel van deze kosten zijn afkomstig van de inboedel die moet worden verhuisd. Des te groter de inboedel die je naar Kroatië wil meenemen, des te hoger de verhuiskosten zullen uitvallen. In ieder geval, wil jij op financieel vlak geen sprong in het diepe wagen met jouw verhuizing van Nederland naar Kroatië? Twijfel dan niet langer en raadpleeg snel de onderstaande prijstabel!

 

Type verhuizing naar Kroatië Gemiddelde kostprijs
Verhuizing van 1 kamer woning naar Kroatië Gemiddeld zo’n 3.350 euro
Verhuizing van 3 kamer woning naar Kroatië Gemiddeld zo’n 3.900 euro
Verhuizing van 5 kamer woning naar Kroatië Gemiddeld zo’n 4.550 euro

Checklist verhuizen naar Kroatië

Een internationale verhuizing brengt altijd de nodige stress met zich mee. Deze stress kan er in de praktijk al snel voor zorgen dat er enkele belangrijke zaken over het hoofd worden gezien. Dat is natuurlijk vervelend en kan de efficiëntie van je verhuizing naar Kroatië in het gedrang brengen. Wil jij er zeker van zijn dat je de belangrijkste aspecten met betrekking tot jouw internationale verhuizing van Nederland naar Kroatië niet over het hoofd ziet? Hou dan zeker rekening met de inhoud van deze beknopte checklist!

 

  • Vergeet niet om alle administratieve eisen in Nederland correct af te ronden;
  • Neem contact op met de belastingdienst om je verhuizing naar Kroatië te melden;
  • Wees er zeker van om alle lopende diensten in Nederland op te zeggen;
  • Geef je adreswijziging door aan alle vereiste partijen;
  • Regel je registratie in Kroatië en andere vereiste administratieve eisen;

Ervaringen leven in Kroatië

Kroatië is een ongelofelijk mooi land. Bovendien is het ook nog eens zo dat je in grote delen van het land kan rekenen op een zeer uitnodigend klimaat. Daar staat tegenover dat vooral het potentieel voor jonge mensen die in Kroatië gaan wonen relatief beperkt is. Dit is niet in het minst te wijten aan de beperkte jobopportuniteiten die worden aangeboden. Bovendien is het ook nog eens zo dat het buitenlanders vaak net wat lastiger wordt gemaakt dan de geboren en getogen Kroaten. Verwacht dus altijd een beetje weerstand als immigrant. Slaag je er in om je in Kroatië te vestigen? Dan kan je wel een nieuw leven opbouwen in een bijzonder mooi land.

Bespaartips verhuizen naar Kroatië

Vallen de offertes die je hebt ontvangen voor je verhuizing naar Kroatië net wat duurder uit dan verwacht? Ben je bijgevolg dan ook op zoek naar één of meerdere mogelijkheden om te besparen op je verhuizing? Dat is perfect mogelijk. Hou wat dit betreft zeker en vast rekening met de hieronder terug te vinden, interessante bespaartips!

 

  • Kan je inboedel zelf naar Kroatië verhuizen of niet?

De afstand tussen Nederland en Kroatië is vrij doenbaar om zelf een gedeelte of eigenlijk zelfs alles van je inboedel zelf te verhuizen. Afhankelijk van het voertuig dat je ter beschikking hebt is dit zelfs mogelijk in één keer rijden. Het spreekt voor zich dat je op deze manier een behoorlijke besparing op de verhuiskosten kan realiseren. Je moet er de reistijd uiteraard wel bijnemen.

 

  • Zorg voor het tijdig inplannen van je verhuizing naar Kroatië

Wil je niet alleen de kosten voor je verhuizing van Nederland naar Kroatië kunnen beperken, maar zou je bovendien ook graag overbodige stress willen voorkomen? In dat geval is het altijd een goed idee om je verhuizing tijdig in te plannen. Hou er bovendien rekening mee dat verhuizen in het weekend altijd gepaard gaat met een (stevige) meerprijs. Probeer dit dan ook bij voorkeur te voorkomen.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Kroatië

Wil je er honderd procent zeker van zijn dat je tegen de best mogelijke prijs kan verhuizen van Nederland naar Kroatië? In dat geval is het altijd aan te raden om een offerte aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Bij ontvangst van deze offertes spreekt het voor zich dat je er goed aan doet om deze even ten opzichte van elkaar af te wegen. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan je in de praktijk doorgaans rekenen op een besparing op de internationale verhuizing naar Kroatië welke kan oplopen tot zomaar even 30 procent. Op deze manier wordt jouw geplande verhuizing naar Kroatië zomaar even financieel veel toegankelijker!