Internationaal verhuizen van Nederland naar Libië

Libië is wellicht niet één van de meest voor de hand liggende landen om naartoe te verhuizen vanuit Nederland. Plan jij wel een verhuizing naar dit land? In dat geval zijn er heel wat belangrijke factoren om bij stil te blijven staan. Niet alleen zal je graag te weten willen komen hoeveel geld je opzij moet zetten voor een dergelijke verhuizing, wat ook te denken van de praktische evenals wettelijke vereisten waaraan je zal moeten voldoen? Het zijn stuk voor stuk zaken waar we op deze pagina graag een duidelijk antwoord op geven. Op deze manier kan je er pas echt zeker van zijn dat je mits een goede voorbereiding gaat verhuizen naar Libië.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Libië verhuizen

Voor het organiseren van jouw internationale verhuizing van Nederland naar Libië wordt het sterk aangeraden om een beroep te doen op een internationaal verhuisbedrijf. In Nederland zijn er verschillende verhuisbedrijven actief die jou kunnen bijstaan bij jouw verhuizing. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat er heel wat stress en zorgen voorkomen kunnen worden. Enkele grote, internationale verhuisbedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn, zijn:

 

 • De Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • De Jong Internationale Verhuizingen;
 • KHZ Internationale Verhuizer;

Aandachtspunten verhuizen naar Libië

Iedereen die naar Libië wenst af te reizen moet er rekening mee houden dat er een zogenaamd inreisvisum is vereist. Dit visum wordt uitsluitend toegekend aan mensen die over een uitnodiging beschikken. Deze uitnodiging kan worden verstrekt door een inwoner van Libië, maar ook door een reisorganisatie of door een bedrijf welke er actief is. De aanvraag voor het visum dient steeds te worden gericht aan de ambassade van Libië in Nederland. In vergelijking met vroeger is het tegenwoordig niet langer vereist dat het paspoort van Nederlanders wordt vertaald naar het Arabisch. Deze eis is dus niet langer van toepassing.

 

Let op! Op moment van schrijven is het uitsluitend mogelijk om Libië over de weg in te reizen via twee verschillende grensposten. Het gaat hierbij om de volgende:

 

 • De grenspost van Ras Jadir (Tunesië/Libië);
 • De grenspost van Amsaad (Egypte/Libië);

 

Het is belangrijk dat de grenspost steeds staat aangegeven op het visum. In principe is het namelijk zo dat alle grensposten zijn gesloten voor niet-inwoners van Libië. Controleer wel steeds de actuele bepalingen op dit vlak.

Kosten verhuizen naar Libië

Het spreekt voor zich dat je ook zeker benieuwd bent naar de gemiddelde kostprijs die in rekening kan worden gebracht voor een internationale verhuizing naar Libië. De onderstaande kostentabel geeft je meteen een goed beeld van de gemiddelde kost waarmee je kan worden geconfronteerd. De kosten worden aangegeven op basis van de hoeveelheid aan inboedel welke je wenst mee te verhuizen van Nederland naar Libië.

 

Internationale verhuizing naar Libië Gemiddelde kostprijs
Beperkte hoeveelheid aan inboedel verhuizen Gemiddeld zo’n 4.000 euro
Gemiddelde hoeveelheid aan inboedel verhuizen Gemiddeld zo’n 6.000 euro
Grote hoeveelheid aan inboedel verhuizen Gemiddeld zo’n 8.000 euro

Checklist verhuizen naar Libië

Je zal voor jouw internationale verhuizing van Nederland naar Libië ongetwijfeld met een groot aantal verschillende aspecten rekening willen houden. In het bijzonder de praktische evenals wettelijke eisen verdienen uiteraard extra aandacht. Wij gingen alvast op onderzoek uit en hebben de belangrijkste eisen hieronder alvast even op een rijtje gezet.

 

 • Laat je uitschrijven bij de Nederlandse gemeente waarin je woonachtig was;
 • Controleer of alle lopende diensten in Nederland zijn opgezegd;
 • Zorg voor een melding van je verhuizing bij de Nederlandse belastingdienst;
 • Een visum wordt uitsluitend verstrekt op basis van een ontvangen uitnodiging;
 • Vergeet niet om tijdig een inreisvisum aan te vragen voor Libië;
 • Controleer de actuele bepalingen op vlak van een werk- en verblijfsvergunning;
 • Hou rekening met de vereiste vaccinaties voor Libië;

Ervaring leven in Libië

Het spreekt voor zich dat de levensstandaard in Libië een aanzienlijk stuk lager ligt in vergelijking met Nederland. Ook op vlak van gezondheidszorg is het zo dat Libië geen hoge ogen weet te gooien, in tegendeel. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er verspreid over het land verschillende private zorginstellingen zijn terug te vinden waar je bij terecht kan. De medische zorg die hier wordt verstrekt is van een aanzienlijk hoger niveau. Tot slot is het altijd van belang om rekening te houden met de actuele veiligheidssituatie in het land. In het bijzonder in Tripoli en omgeving is het namelijk vaak onrustig.

Bespaartips verhuizen naar Libië

Ben je op zoek naar enkele mogelijkheden om de kostprijs van je internationale verhuizing van Nederland naar Libië te drukken? Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Wij hebben in ieder geval een aantal interessante bespaartips voor je uitgezocht en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 

 • Verhuizing zo weinig mogelijk inboedel mee naar Libië

De kostentabel op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat de totale verhuiskost grotendeels wordt bepaald door de hoeveelheid aan inboedel welke mee wordt verhuisd naar Libië. Wil je de kosten voor jouw verhuizing dus met andere woorden zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan is het altijd een aanrader om de hoeveelheid aan inboedel die je wenst mee te verhuizen zoveel mogelijk te beperken.

 

 • Probeer zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen

Verhuisbedrijven maken het tegenwoordig mogelijk om een groot aantal verschillende onderdelen van je internationale verhuizing aan hen uit te besteden. Dit geldt zelfs ook voor het laten in- en uitpakken van je inboedel. Wil je de verhuiskosten zo laag mogelijk houden? Dan spreekt het voor zich dat het aan te raden is om zo weinig mogelijk onderdelen van je verhuizing uit te besteden.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Libië

Het is perfect mogelijk dat de bovenstaande bespaartips je onvoldoende besparing opleveren op je internationale verhuizing van Nederland naar Libië. Wanneer dat het geval is kan je echter nog op een andere manier de totale verhuiskost drukken. Dit kan gebeuren door het aanvragen van verschillende offertes bij meerdere verhuisbedrijven. Door vervolgens een vergelijking uit te voeren kan je met een beetje geluk de totale verhuiskost inperken tot zomaar even 30 procent. Het mag dan ook duidelijk zijn, het aanvragen van verschillende offertes en deze ten opzichte van elkaar vergelijken is altijd een interessante keuze.