Internationaal verhuizen van Nederland naar Mali

Het Afrikaanse land Mali is door de jaren heen steeds bekender geworden in onze regio. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat het land vooral steeds vaker wordt aangedaan door toeristen. Zij maken er onder meer kennis met Bamako, Djenné evenals natuurlijk Timboektoe. Bij veel mensen slaagt Mali er in om meteen diens hart te veroveren. Is dat ook het geval voor jou en overweeg je daarom een verhuizing naar dit Afrikaanse land? In dat geval is het zeker de moeite waard om de informatie op deze pagina even uitgebreid door te nemen!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Mali verhuizen

Een verhuizing plannen naar een bestemming als Mali is iets wat je natuurlijk niet elke dag doet. Het is dan ook helemaal niet ondenkbaar dat je één of meerdere belangrijke zaken over het hoofd zal zien. Dit kan in de praktijk echter grote gevolgen hebben. Wil je de kans op het over het hoofd zien van een belangrijke eis voor je verhuizing naar Mali zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het steeds een aanrader om een ervaren, internationaal verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Enkele verhuisbedrijven die je kan overwegen op dit vlak zijn de volgende:

 

 • Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf Kuiper BV;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;

Aandachtspunten verhuizen naar Mali

Iedereen die naar Mali wenst af te reizen dient een visum aan te vragen. Dit visum kan op twee verschillende manieren worden uitgereikt. In eerste instantie kan dit gebeuren door de ambassade van Mali. Echter is het ook mogelijk om een beroep te doen op een gespecialiseerde instantie voor het aanvragen van het visum. Let op, voor het toegekend krijgen van het visum zijn verschillende zaken vereist, namelijk:

 

 • Een geldig paspoort;
 • Twee recente pasfoto’s;
 • Twee ingevulde aanvraagformulieren;
 • Een kopie van het vaccinatie-certificaat voor gele koorts;
 • Een reservatie in een hotel of andere accommodatie;
 • Een vliegticket terug naar huis;

 

Ben je van plan om te verhuizen naar Mali? In dat geval zal je daarvoor een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Vergeet bovendien ook niet om een werkvergunning aan te vragen. Wanneer je reeds contacten hebt met een bedrijf of een onderneming in Mali waar je voor aan de slag kan kunnen zij je helpen om deze vergunning te bekomen.

Kosten verhuizen naar Mali

De kosten die je moet betalen voor een verhuizing naar Mali komen vooral tot stand door de grootte van de inboedel die moet worden meeverhuisd. Hoe meer inboedel je gaat verhuizen, des te hoger de kosten en des te minder mogelijkheden om bijvoorbeeld een verhuiscontainer te kunnen delen met derden. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten waarmee je zal worden geconfronteerd bij een verhuizing van Nederland naar Mali? Bekijk dan snel even de kostentabel welke hieronder is terug te vinden.

 

Internationaal verhuizen naar Mali Gemiddelde kostprijs
Complete verhuizing van Nederland naar Mali Gemiddeld tussen de 4.500 & 8.000 euro
Uitbesteden van inboedel inpakken Gemiddeld zo’n 130 euro
Uitbesteden van inboedel uitpakken Gemiddeld zo’n 130 euro
Het huren van een tijdelijke opslagruimte Gemiddeld zo’n 175 euro
Het regelen van een verzekering Gemiddeld zo’n 350 euro

Checklist verhuizen naar Mali

Elk land beschikt over diens eigen eisen voor buitenlanders die er naar willen verhuizen of willen komen werken. In eerste instantie kunnen deze eisen vaak behoorlijk imponerend zijn. Bovendien is het ook nog eens zo dat een internationale verhuizing doorgaans veel meer eisen met zich meebrengt dan je op het eerste zicht zou verwachten. Door het raadplegen van de onderstaande checklist kan er in ieder geval voor worden gezorgd dat je geen enkele eis met betrekking tot verhuizen naar Mali over het hoofd ziet.

 

 • Zorg er voor dat je bent uitgeschreven bij je gemeente in Nederland;
 • Meld je verhuizing van Nederland naar Mali bij de belastingdienst;
 • Controleer of je paspoort nog voldoende lang geldig is;
 • Vraag bij voorkeur je visum voor Mali aan voor je vertrekt naar het land;
 • Controleer de eisen voor het ontvangen van een werkvergunning Mali;
 • Regel de vereiste vaccinaties en neem daarvoor contact op met een Nederlandse arts;

Ervaringen leven in Mali

De levensstandaard in Mali ligt ver onder de levensstandaard in Nederland. Dit geldt niet alleen voor de economische mogelijkheden van het Afrikaanse land, maar ook voor de voorzieningen waar je op kan rekenen. Op vlak van gezondheidszorg kan eigenlijk uitsluitend worden gerekend op een basisvoorziening. Het wordt aangeraden om voor je vertrek in Nederland grondig alle vereiste vaccinaties door te nemen. Laat je bovendien ook inlichten over welke apotheek je bij voorkeur mee zou moeten nemen naar Mali. Hou er tot slot rekening mee dat ook de veiligheidssituatie in Mali niet optimaal is. Sterker nog, buitenlanders zijn er vaak het mikpunt van (terroristische) aanslagen.

Bespaartips verhuizen naar Mali

Ben je klaar om te verhuizen naar Mali? Zijn de kosten die voor de internationale verhuizing in rekening gebracht kunnen worden evenwel een doorn in het oog? Dan is het zeker interessant om even grondig rekening te houden met de verschillende bespaartips die er bestaan. Je kan op dit vlak een keuze maken uit de hieronder terug te vinden bespaartips.

 

 • Laat overbodige spullen bij voorkeur in Nederland

Je moet er rekening mee houden dat een verblijf in Mali anders is dan in Nederland. Dit betekent dat je lang niet alle spullen mee dient te verhuizen, in tegendeel. Ga voor je verhuizing even grondig door je inboedel en bepaal op die manier welke spullen je in Mali kan gebruiken en welke niet. Dit kan de verhuiskost danig naar omlaag halen.

 

 • Wissel je geld voor vertrek in Nederland

Het wordt sterk afgeraden om je euro’s ter plaatse in Mali om te wisselen voor de lokale munteenheid. De kosten die je hiervoor moet betalen zijn immers altijd aanzienlijk. Bovendien is het zo dat je ook nooit kan rekenen op de meest gunstige wisselkoers. Op voorhand je euro’s omwisselen in Nederland is dan ook altijd een goed idee.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Mali

Ben je nog op zoek naar een extra mogelijkheid om te besparen op de kosten voor jouw internationale verhuizing naar Mali? Dat kan. Het is namelijk zo dat het sterk wordt aangeraden om een offerte voor je verhuizing aan te vragen bij tal van verschillende verhuisbedrijven. Wanneer je deze offertes hebt ontvangen kan je ze vervolgens tegenover elkaar afwegen. Uiteindelijk zal je op deze manier in een handomdraai het voordeligste aanbod kunnen benutten. Hierdoor wordt het mogelijk om een besparing te realiseren tot wel 30 procent op de standaard kosten die voor jouw internationale verhuizing naar Mali in rekening kunnen worden gebracht.