Internationaal verhuizen van Nederland naar Marokko

Marokko is in vele opzichten een aantrekkelijk land welke vooral over heel wat potentieel beschikt. Heel wat mensen hebben er daarom reeds voor gekozen om van Nederland naar Marokko te verhuizen. Heb jij hetzelfde plan opgevat? In dat geval spreekt het voor zich dat je toch wel met een aantal zaken rekening zal willen houden. Wat bijvoorbeeld met de eisen voor een verblijfsvergunning? En met welke kosten moet je rekening houden? Je komt het allemaal te weten door het lezen van de informatie hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Marokko verhuizen

Er komt heel wat kijken bij het plannen van een verhuizing van Nederland naar Marokko. Mede omwille van deze reden kiezen het merendeel van de mensen die gaan verhuizen er voor om een professioneel verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Gelukkig zijn er in Nederland tal  van verschillende partijen terug te vinden die je bij jouw verhuizing naar Marokko kunnen helpen. Wij zochten alvast de grootste verhuisbedrijven voor jou uit en hebben ze op een rijtje gezet.

 

 • De Haan Verhuizingen;
 • Adila Transport en Verhuisbedrijf;
 • MBI Verhuisservice;

Aandachtspunten verhuizen naar Marokko

Als je van plan bent om langer dan 90 dagen in Marokko te verblijven is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je een verblijfsvergunning zal moeten aanvragen. Dit althans wanneer je niet elke 90 dagen de grens over wil gaan. Deze vergunning is verkrijgbaar bij het ‘Bureau Vreemdelingenzaken’ in het politiebureau in de wijk waarin je woonachtig bent in Marokko. Je moet er wel rekening mee houden dat het aanvragen van deze vergunning een vrij langdurig proces kan zijn welke het nodige geduld vereist. Het wordt dan ook sterk aangeraden om er voldoende vroeg mee te beginnen.

Kosten verhuizen naar Marokko

Misschien wel de belangrijkste reden voor veel mensen om deze pagina te bezoeken heeft betrekking tot de kosten die zijn verbonden aan een verhuizing naar Marokko. Op dit vlak kan je er rekening mee houden dat je gemiddeld tussen de 4.500 & 6.500 euro zal moeten betalen. Hoe hoog de kosten voor je verhuizing naar Marokko uiteindelijk zullen uitvallen is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid aan inboedel die je mee zal nemen. De onderstaande prijstabel kan je op dit vlak meer duidelijkheid verschaffen.

 

Verhuizing van een 1 slaapkamer woning Gemiddeld tussen 3.100 & 3.950 euro
Verhuizing van een 2 slaapkamer woning Gemiddeld tussen 4.250 & 5.250 euro
Verhuizing van een 3 slaapkamer woning Gemiddeld tussen 5.450 & 6.500 euro

Checklist verhuizen naar Marokko

Wil je, je verhuizing naar Marokko echt zorgvuldig plannen? Dat is een goed idee! Hou dan op z’n minst rekening met de verschillende aandachtspunten uit deze checklist:

 

 • Controleer grondig alle documenten die zijn vereist voor je verhuizing naar Marokko;
 • Hou niet alleen rekening met jouw documenten, maar ook met die van je gezin;
 • Bekijk de woonmogelijkheden in de stad van je keuze in Marokko;
 • Controleer of je Nederlandse diploma’s ook geldig zijn in Marokko of niet;
 • Dubbelcheck of je alle diensten in Nederland wel correct hebt opgezegd;
 • Vergeet niet om de ingedekte waarde van je (verhuizing)verzekering te controleren;

 

Hou er tot slot nog rekening mee dat een Marokkaanse verblijfsvergunning na het eerste jaar (en de daarop volgende jaren) telkens dient te worden verlengd. De vergunning kan een onbeperkt aantal keren worden verlengd, dus daar hoef je, je geen zorgen over te maken. Een vergunning kan bovendien over een geldigheidstermijn beschikken van één of twee jaar. Voor het verlengen van je verblijfsvergunning dient een bedrag te worden betaald van 100 MAD.

Ervaringen leven in Marokko

Heel wat jongeren worden tegenwoordig aangetrokken door het hippe karakter waar Marokko over beschikt. Daar waar menig aantal Nederlanders op oudere leeftijd richting Spanje trekken lijkt Marokko vooral in trek bij de jongere bevolking. Het leven in Marokko is niet altijd even rooskleurig, maar wel altijd bijzonder sfeervol. Bovendien staat de bevolking er om bekend erg gastvrij te zijn en buitenlanders vaak warm te onthalen. Het jobaanbod in Marokko is minder omvangrijk dan in Nederland en ook de verloning is logischerwijs een stuk beperkter. Kan je hier mee leven? Dan hoeft niets je tegen te houden om een nieuw leven te beginnen in Marokko… althans als je aan alle verplichtingen voor de verblijfsvergunning weet te voldoen.

Bespaartips verhuizen naar Marokko

Wil je graag verhuizen naar Marokko? Dan hebben de prijzen op deze pagina aangetoond dat je best een beetje geld opzij zet. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er ook heel wat mogelijkheden bestaan om te besparen op jouw verhuizing naar Marokko. Welke mogelijkheden dit precies zijn wordt onder meer duidelijk middels het onderstaande overzicht:

 

 • Beperk de hoeveelheid aan inboedel die je gaat meeverhuizen

Een zeer belangrijke bespaartip heeft betrekking tot de hoeveelheid aan inboedel die je van Nederland naar Marokko gaat mee verhuizen. Het is namelijk deze inboedel die bepalend is voor de hoeveelheid aan verhuiskosten die je zal moeten betalen. Hou er bovendien ook rekening mee dat heel wat van je inboedel in Marokko aanzienlijk goedkoper kan worden aangekocht. Het heeft dus vaak weinig zin om hoge kosten te betalen om deze vanuit Nederland mee te nemen.

 

 • Koop een nieuwe auto in Marokko

Tenzij je van plan bent om zelf met heel je hebben en houden naar Marokko te reizen met de auto is het eigenlijk financieel interessanter om je auto in Nederland te verkopen en een nieuwe in Marokko aan te schaffen. Het kopen van een auto in Marokko is sowieso een stuk voordeliger dan in Nederland het geval is.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Marokko

Zijn de bovenstaande bespaartips nog niet voldoende om jouw verhuizing van Nederland naar Marokko echt financieel toegankelijk te maken? Dan is er nog een extra tip die je kan benutten. Het is namelijk zo dat je er ook altijd goed aan doet om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Bij ontvangst van de offertes kan je deze vervolgens vergelijken waarna je meteen een mooie korting kan claimen. Deze korting zou zomaar kunnen oplopen tot een waarde van 30% van de oorspronkelijke verhuisofferte. Het spreekt voor zich dat verhuizen van Nederland naar Marokko zo financieel nog interessanter wordt.