Internationaal verhuizen van Nederland naar Irak

Op het ogenblik dat je van plan bent om van Nederland naar Irak te verhuizen zullen er heel wat belangrijke aandachtspunten op je afkomen. Irak is dan ook niet het eenvoudigste land om naartoe te emigreren, in tegendeel. Wil jij er zeker van zijn dat je jouw internationale verhuizing op de meest optimale wijze kan voorbereiden? Zou je bovendien ook graag willen voorkomen dat je op financieel vlak een sprong in het duister maakt? In dat geval is het zonder meer aan te raden om even de informatie hier op deze pagina te raadplegen.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Irak verhuizen

Het hoeft wellicht niet te worden benadrukt dat een verhuizing van Nederland naar Irak in de praktijk wel eens wat voeten in de aarde kan hebben. Het is dan ook altijd een goed idee om te overwegen om hiervoor in zee te gaan met een ervaren, internationaal verhuisbedrijf. Op de Nederlandse markt zijn verschillende partijen terug te vinden die jou op dit vlak uitstekend van dienst kunnen zijn. Wij hebben er alvast enkele voor jou op een rijtje gezet:

 

 • De Haan Internationale Verhuizingen;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • Atlas Movers Internationale Verhuizingen;
 • Kuiper De Internationale Verhuizer;

Aandachtspunten verhuizen naar Irak

Wanneer je beslist om te verhuizen naar een land als Irak is het belangrijk om je bewust te zijn van de veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt. In een nog niet zo ver verleden was Irak verwikkeld in een hevige oorlog welke nog vele jaren zijn sporen zal nalaten. Ondanks het  feit dat het nieuwe bewind in Irak duidelijk heeft gekozen voor een rechtvaardiger bestaan voor haar inwoners blijft de politieke situatie in het land behoorlijk instabiel. Daarnaast is het zo dat buitenlanders in Irak niet altijd met open armen worden ontvangen. Dit niet in het minst wanneer ze er een andere geloofsovertuiging op nahouden. Hou er bovendien rekening mee dat het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor Irak voor zowel Nederlanders als Belgen ook de nodige problemen met zich mee kan brengen. Daarover verder op deze pagina meer.

Kosten verhuizen naar Irak

Niet alleen zijn er de praktische eisen waar je rekening mee moet houden voor een verhuizing naar Irak. Wat bovendien ook te denken van de kosten die gepaard gaan met een dergelijke verhuizing? In het merendeel van de gevallen kiezen Nederlanders die verhuizen naar Irak er voor om zo weinig mogelijk van hun inboedel uit Nederland mee te verhuizen. Dat is interessant omwille van verschillende redenen, namelijk:

 

 1. Het is mogelijk om op die manier de verhuiskosten te drukken;
 2. Heel wat inboedel kan ik Irak tegen een extra scherpe kostprijs worden aangekocht;

 

Ben jij emotioneel gehecht aan bepaalde stukken uit jouw inboedel en wil je deze toch graag meeverhuizen naar Irak? In dat geval zal je graag willen achterhalen welke impact dit heeft op de totale kostprijs van jouw internationale verhuizing. Dit wordt meteen duidelijk door het bekijken van de prijstabel die we hieronder hebben geplaatst.

 

Soort verhuizing naar Irak Gemiddelde kostprijs
Inboedel van een 1 kamer appartement verhuizen Gemiddeld zo’n 4.500 euro
Inboedel van een 3 kamer appartement verhuizen Gemiddeld zo’n 6.000 euro
Inboedel van een 5 kamer appartement verhuizen Gemiddeld zo’n 8.500 euro

Checklist verhuizen naar Irak

Voordat je gaat verhuizen naar Irak is het altijd een goed idee om even een beknopte checklist te raadplegen. De hieronder terug te vinden checklist maakt bijvoorbeeld duidelijk waar je niet alleen in Nederland, maar ook in Irak rekening mee zal willen houden.

 

 • Vergeet je niet uit te schrijven bij de gemeente waarin je woont in Nederland;
 • Licht de belastingdienst in over je internationale verhuizing naar Irak;
 • Controleer of alle periodieke diensten in Nederland correct zijn opgezegd;
 • Geef je adreswijziging door aan bedrijven en mogelijke andere instanties;
 • Controleer alle documenten die zijn vereist voor het verkrijgen van een visum in Irak;

 

Binnen de zeven dagen nadat je Irak binnen bent gekomen zijn er een aantal eisen waaraan je zal moeten voldoen. Zo dien je bijvoorbeeld een ‘arrival sticker’ te verkrijgen en (en hier zullen veel mensen van schrikken) is het mogelijk dat er je zal worden gevraagd om een bloedstaaltje af te staan. Daarnaast zal je een ‘residency stamp’ moeten ontvangen welke dienst doet als daadwerkelijke verblijfsvergunning voor Irak.

Ervaringen leven in Irak

Het wordt aan Nederlanders die willen verhuizen naar Irak sterk aangeraden om hun plannen grondig te overwegen. Op moment van schrijven is het namelijk zo dat de veiligheid in Irak niet kan worden gewaarborgd. Bovendien zijn het vaak buitenlanders die het doelwit zijn van (terroristische) aanslagen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat het gros van de bevolking als zeer gastvrij kan worden omschreven. Bovendien is Irak een land die aanzienlijk investeert in haar wederopbouw. Hierdoor is er een degelijk jobaanbod voor handen. De verloning in Irak ligt wel een behoorlijk stuk lager in vergelijking met Nederland. Dit geldt ook voor de levensstandaard. Bovendien zijn ook de sociale maatregelen die betrekking hebben tot onder meer de gezondheidszorg in de praktijk niet optimaal te noemen.

Bespaartips verhuizen naar Irak

Verhuizen van Nederland naar Irak kan zoals je hebt kunnen lezen een behoorlijke kostprijs met zich meebrengen. Het is vanzelfsprekend dat jij helemaal niet op dit stevige prijskaartje zit te wachten. Het kan gelukkig ook anders. Wist je namelijk dat er tal van verschillende mogelijkheden bestaan om een mooie besparing te realiseren op je verhuizing naar Irak? Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door rekening te houden met de volgende bespaartips:

 

 • Beperk de hoeveelheid aan inboedel die je meeneemt

Het lijkt op het eerste zicht natuurlijk erg aantrekkelijk om je volledige hebben en houden mee te nemen naar Irak. In de praktijk is dat echter veel minder interessant dan je op het eerste zicht zou vermoeden. Wil je de kosten voor je internationale verhuizing zoveel mogelijk binnen de perken houden? Beperk dan zoveel mogelijk de hoeveelheid aan inboedel die je gaat meeverhuizen naar Irak.

 

 • Pak zelf de spullen in die je wil meeverhuizen

Zijn er toch (een groot aantal) spullen die je graag zou willen meeverhuizen naar Irak? In dat geval is het aan te raden om deze zelf in te pakken. Je zou dit ook kunnen uitbesteden aan een gespecialiseerde partij, maar dat brengt uiteraard alleen maar heel wat extra, overbodige kosten met zich mee.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Irak

Ben je finaal nog op zoek naar een andere, extra mogelijkheid om te besparen op de kostprijs van je verhuizing naar Irak? Dat kan. Het is namelijk in de praktijk steevast een goed idee om er voor te kiezen om een offerte voor jouw verhuizing aan te vragen bij meerdere internationale verhuisbedrijven. Bij ontvangst van deze offertes kan je ze ten opzichte van elkaar afwegen waardoor je er gegarandeerd de financieel meest interessante optie tussenuit kan halen. Op deze manier is het vaak mogelijk om een extra, zeer aantrekkelijke besparing te realiseren. Deze extra besparing kan dan ook niet zelden oplopen tot wel 30 procent!