Internationaal verhuizen van Nederland naar Niger

Plan je een verhuizing van Nederland naar het Afrikaanse Niger? Dan zijn er toch wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee zal willen houden. In eerste instantie is het zo dat dit een bestemming is welke op vele vlakken niet zo voor de hand liggend is. Een goede voorbereiding is dan ook zeker wenselijk. Wil je graag ontdekken waar je met betrekking tot jouw verhuizing allemaal rekening mee zal moeten houden? En zou je bovendien ook graag een zicht willen hebben op de gemiddelde kosten van een verhuizing naar Niger? Je ontdekt het allemaal en nog zoveel meer hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Niger verhuizen

Allereerst is de kans bijzonder groot dat je voor het regelen van jouw verhuizing van Nederland naar Niger zal willen kunnen rekenen op de bijstand van een ervaren verhuisbedrijf. Dit kunnen we ook alleen maar aanbevelen. In Nederland zijn er gelukkig verschillende verhuisbedrijven terug te vinden die jou kunnen bijstaan bij jouw verhuizing. We zochten alvast enkele van de grootste voor je uit en hebben ze hieronder even op een rijtje gezet:

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf Kuiper BV;
 • KHZ Internationale Verhuizers;
 • De Haan Internationaal Verhuisbedrijf;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Jong Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Niger

Er zijn best een aantal zaken waar je rekening mee zal willen houden bij het plannen van een verhuizing van Nederland naar Niger. In eerste instantie zijn er uiteraard de formaliteiten waar aan dient te worden voldaan om toegang te krijgen tot het land. Voor elke buitenlander die naar Niger wenst af te reizen is een visum vereist. Er wordt op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen:

 

 • Een visum voor toeristen;
 • Een visum voor zakenmensen;
 • Een ‘visit’ of ‘regular’ visum;
 • Een officieel visum;

 

Voor het verkrijgen van alle verschillende visa geldt dat er een paspoort is vereist welke nog ten minste 6 maanden geldig is na de datum van aankomst in Niger. Bovendien is dit niet alles. Daarnaast moet je namelijk het aanvraagformulier volledig invullen en moet je in het bezit zijn van een ‘international vaccination certificate’. In het bijzonder de vaccinaties tegen gele koorts evenals cholera zijn verplicht. Ook andere vaccinaties zijn aan te raden. Neem hiervoor voor afreizen naar Niger contact op met een arts in Nederland.

Kosten verhuizen naar Niger

De kosten die voor het verhuizen van je inboedel naar Niger in rekening worden gebracht zijn in de praktijk vrij aanzienlijk te noemen. Dit is onder meer het gevolg van het veiligheidsrisico waarvan sprake is. Het verhuizen van een inboedel naar een land als Niger heeft dan ook heel wat meer voeten in de aarde dan het verhuizen van inboedel naar een ander, Europees land. Wil jij jouw inboedel vanuit Nederland graag meeverhuizen naar Niger? Hou dan rekening met de gemiddelde kosten zoals aangegeven in de hieronder terug te vinden kostentabel.

 

Internationale verhuizing naar Niger Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van een 1 kamer appartement Gemiddeld zo’n 4.500 euro
Verhuizen van een 3 kamer appartement Gemiddeld zo’n 6.250 euro
Verhuizen van een 5 kamer appartement Gemiddeld zo’n 8.350 euro

Checklist verhuizen naar Niger

Nu je op de hoogte bent van de gemiddelde kosten welke zijn verbonden aan een verhuizing naar Niger is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de praktische eisen waar je mee zal worden geconfronteerd. Deze zijn zeker voor een land als Niger ongelofelijk belangrijk. We hebben enkele van de belangrijkste aandachtspunten alvast even voor je opgelijst:

 

 • Schrijf je uit bij de gemeente waarin je in Nederland hebt gewoond;
 • Maak je verhuizing kenbaar bij de Nederlandse belastingdienst;
 • Controleer de geldigheidsdatum van je paspoort;
 • Laat alle (actuele!) vereiste vaccinaties zetten door een dokter;
 • Vraag het visum aan dat aansluit bij de reden van je bezoek aan Niger;
 • Vergeet niet om het ‘International Vaccination Certificate’ aan te vragen;
 • Schakel een internationaal verhuisbedrijf in voor het verhuizen van je inboedel;

Ervaringen leven in Niger

Het leven in Niger is bijzonder zwaar. Volgens de zogenaamde ‘VN-index van de menselijke ontwikkeling’ is Niger op moment van schrijven het minst ontwikkelde land op deze planeet. Bovendien is het zo dat Niger wordt geplaagd door veel gewelddadige criminaliteit en ook de kans op terroristische aanslagen is aanzienlijk. Hou er bovendien ook zeker rekening mee dat de gezondheidszorg in Niger van een ongelofelijk slecht niveau is. Dit benadrukt bovendien eens temeer het belang van alle vereiste vaccinaties.

Bespaartips verhuizen naar Niger

Er bestaan verschillende mogelijkheden om de kosten van jouw internationale verhuizing naar Niger te kunnen drukken. Dit bovendien ook zonder dat de kwaliteit van je verhuizing er onder te lijden heeft. Ben jij benieuwd naar wat nu precies de interessantste bespaartips voor een verhuizing van Nederland naar Niger zijn? Je ontdekt ze middels het onderstaande overzicht.

 

 • Bedenk goed welke inboedel je wenst mee te verhuizen

Het is compleet normaal dat je bij een verhuizing van Nederland naar Niger zoveel mogelijk van je inboedel mee zal willen nemen. Voor de kostprijs van je verhuizing is dit echter behoorlijk nefast. Het is namelijk zo dat de omvang van de inboedel voor het overgrote merendeel bepalend is voor de uiteindelijke verhuiskost waarmee je wordt geconfronteerd. Zo weinig mogelijk inboedel meeverhuizen is dan ook aan te raden.

 

 • Neem voldoende tijd om je verhuizing voor te bereiden

Een internationale verhuizing naar een bestemming zoals Niger is niet bepaald iets dat je moet plannen zonder er grondig over na te denken. Begin daarom ruim op voorhand met het inplannen van je verhuizing en het afsluiten van de vereiste diensten. Op deze manier bespaar je jezelf niet alleen veel stress, maar ook heel wat (hoge) kosten.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Niger

Ondanks het feit dat bovenstaande bespaartips zeer interessant zijn spreekt het voor zich dat ze voor veel mensen nog steeds onvoldoende besparing zullen weten te realiseren. Dat is natuurlijk erg vervelend. Het kan gelukkig nog beter. Het is namelijk zo dat je door offertes voor een verhuizing van Nederland naar Niger te vergelijken in de praktijk nog een extra besparing kan realiseren. Deze extra besparing kan zomaar oplopen tot wel 30 procent. Het is dan ook onnodig om te zeggen dat het opvragen en vergelijken van verschillende offertes in de praktijk altijd de moeite meer dan waard is.