Internationaal verhuizen van Nederland naar Noorwegen

Noorwegen staat reeds verschillende jaren bekend als land waar de mensen het gelukkigst zijn. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het ook bij menig aantal buitenlanders op een zeker ogenblik gaat dagen om naar Noorwegen te verhuizen. Speel jij ook met dit idee? Wil je echter graag eerst te weten komen waar je precies allemaal rekening mee dient te houden? Dat is geen probleem! Op deze pagina kom je namelijk alles te weten over internationaal verhuizen van Nederland naar het prachtige en gelukkige land Noorwegen!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Noorwegen verhuizen

Het eerste wat je moet doen wanneer je wil verhuizen van Nederland naar Noorwegen is uiteraard op zoek gaan naar een geschikt verhuisbedrijf. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Er zijn op de Nederlandse markt immers heel wat verschillende internationale verhuisbedrijven terug te vinden die jou van dienst kunnen zijn bij het organiseren van jouw internationale verhuizing naar Noorwegen. Enkele van deze verhuisbedrijven zijn:

 

 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • Internationale Verhuizingen De Haan;
 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • Van Rooijen Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Noorwegen

Buitenlanders die in Noorwegen willen gaan wonen en werken dienen zich te laten registreren bij het plaatselijke politiebureau. Om dit te kunnen doen zijn verschillende documenten vereist. Het gaat hierbij niet alleen om een geldig paspoort of ander identificatiedocument, maar ook om een arbeidsovereenkomst. Let op! Er dient op voorhand een afspraak te worden gemaakt met het politiebureau voordat je kan gaan om de nodige formaliteiten te regelen. Deze afspraak kan online worden gemaakt op het online portaal van UDI. Eveneens belangrijk om rekening mee te houden is dat je registratie in Noorwegen op meerdere manieren kan gebeuren. Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen deze mogelijkheden:

 

 1. Als werkzoekende of werknemer;
 2. Als zelf financierende partij;
 3. Als student;
 4. Als werknemer van een buitenlands bedrijf in een EU/EEA land;
 5. Als familielid van iemand met een EU/EEA verblijfsvergunning;

 

Nadat je het Noorse ID-nummer hebt ontvangen heb je ook meteen de mogelijkheid om een belastingkaart aan te vragen bij de belastingdienst in Noorwegen. Deze kaart is vereist wanneer je van plan bent om te werken in het land.

Kosten verhuizen naar Noorwegen

Van cruciaal belang om rekening mee te houden is uiteraard de kostprijs welke is verbonden aan je verhuizing naar Noorwegen. Het kostenplaatje van een internationale verhuizing van Nederland naar Noorwegen wordt beïnvloed door verschillende factoren, namelijk:

 

 1. De precieze afstand die moet worden afgelegd tussen beide locaties;
 2. Het volume van de inboedel die moet worden verhuisd;
 3. Het type vervoer waar gebruik van wordt gemaakt;
 4. Eventuele extra services die worden afgesloten zoals een inpakservice;

 

Bovenstaande neemt niet weg dat er bepaalde, gemiddelde kosten kunnen worden aangegeven voor het realiseren van een internationale verhuizing naar Noorwegen. De onderstaande prijstabel geeft je daar alvast een duidelijk beeld van.

 

Soort verhuizing naar Noorwegen Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van een 1 kamer woning Gemiddeld 6.250 euro
Verhuizen van een 3 kamer woning Gemiddeld 7.600 euro
Verhuizen van een 5 kamer woning Gemiddeld 8.600 euro

Checklist verhuizen naar Noorwegen

Internationaal verhuizen van Nederland naar Noorwegen betekent uiteraard dat je rekening zal moeten houden met heel wat verschillende factoren. Wij zochten alvast enkele belangrijke aandachtspunten voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet!

 

 • Regel de vereiste opzeggingen in Nederland;
 • Ga grondig door de inboedel welke je wenst mee te verhuizen naar Noorwegen;
 • Maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf van je keuze;
 • Controleer welke documenten je nodig hebt voor je registratie in Noorwegen;
 • Regel indien vereist een tijdelijke opslagruimte voor je inboedel;
 • Open bij voorkeur een bankrekening voor je verhuizing in Noorwegen;
 • Vergeet het ‘Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’ niet;

Ervaringen leven in Noorwegen

Noorwegen staat er sinds jaar en dag om bekend één van de gelukkigste landen ter wereld te zijn. Het algemene leven in Noorwegen is er sowieso één die als zeer bevredigend kan worden bestempeld. Ook de gezondheidszorg in het land is uitstekend geregeld. Tot aan de leeftijd van 16 jaar heeft elke inwoner van Noorwegen overigens recht op gratis gezondheidszorg. Dit geldt overigens ook voor zwangere vrouwen. Tot slot staat het land steevast in de top 16 met beste landen ter wereld op vlak van gezondheidszorg. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het leven in Noorwegen is allerminst slecht te noemen!

Bespaartips verhuizen naar Noorwegen

Ben jij overtuigd van de vele voordelen die zijn verbonden aan een internationale verhuizing naar Noorwegen? Ben je echter nog op zoek naar één of meerdere mogelijkheden om de verhuiskosten te drukken? Dat kan! Door rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips kan je een mooie, structurele besparing realiseren op de verhuiskosten die in rekening worden gebracht voor een internationale verhuizing naar Noorwegen.

 

 • Ga voor verhuizing even grondig door je inboedel

Een belangrijk deel van de kostprijs van jouw internationale verhuizing van Nederland naar Noorwegen wordt bepaald door de hoeveelheid aan inboedel welke dient te worden verhuisd. Omwille van deze reden wordt het sterk aangeraden om voor aanvang van je verhuizing even grondig door alle inboedel door te gaan. Is er inboedel die je niet meer nodig hebt of die je eenvoudig kan vervangen? Doe dat dan bij voorkeur. Hierdoor kan de verhuiskost aanzienlijk lager uitvallen dan in eerste instantie verwacht.

 

 • Probeer zoveel mogelijk van je verhuizing zelf te doen

Een beroep doen op een professionele inpakservice voor je inboedel mag in eerste instantie dan wel interessant lijken, in de praktijk brengt het vooral heel wat extra kosten met zich mee. Het inpakken van je inboedel is dan ook eigenlijk iets wat je zonder probleem zelf zou moeten kunnen doen. Vergeet dus die inpakservice en steek zelf de handen uit de mouwen wanneer je een voordelige, internationale verhuizing wil!

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Noorwegen

Tot slot bestaat er nog een mogelijkheid om jouw internationale verhuizing van Nederland naar Noorwegen nog eens tot wel 30 procent voordeliger uit te laten vallen. Hoe dan? Zeer eenvoudig. Het is namelijk altijd de moeite waard om offertes voor jouw internationale verhuizing aan te vragen bij tal van verschillende verhuisbedrijven. Heb je alle offertes binnen gekregen? Ga deze dan vergelijken om op die manier tot de scherpst mogelijke kostprijs te komen. Met een beetje geluk vallen ook jouw verhuiskosten naar Noorwegen op deze manier tot wel 30 procent voordeliger uit.