Internationaal verhuizen van Nederland naar Oman

Oman is een sultanaat welke is gevestigd in West-Azië. Het is terug te vinden aan de zuidkust van het Arabische Schiereiland. Het sultanaat grenst in het noordwesten aan de Verenigde Arabische Emiraten en in het westen aan Saudi-Arabië. Het spreekt voor zich dat Oman op toeristisch vlak heel wat minder bekendheid geniet in vergelijking met haar buren. Dit gezegd zijnde hebben door de jaren heen wel steeds meer Nederlanders er voor gekozen om naar Oman te verhuizen. Ben jij dat eveneens van plan, maar wil je in eerste instantie graag ontdekken waar je allemaal rekening mee dient te houden? In dat geval is het de moeite waard om even grondig de informatie door te nemen hier op deze pagina.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Oman verhuizen

Een internationale verhuizing plannen naar een bestemming zoals Oman heeft logischerwijs net wat meer voeten in de aarde dan het plannen van een verhuizing naar een andere, Europese bestemming. Meer dan bij andere landen het geval is kan dan ook de noodzaak ontstaan om voor jouw verhuizing naar Oman een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Op de Nederlandse markt zijn immers heel wat verschillende verhuisbedrijven terug te vinden die je daarbij kunnen helpen. Wij hebben alvast enkele van de grootste verhuisbedrijven hieronder voor jou op een rijtje gezet:

 

 • Internationaal Verhuisbedrijf Koninklijke De Gruijter & Co.;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Jong Verhuizingen;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar Oman

Wanneer je als buitenlander wenst te verhuizen naar Oman is de kans bijzonder groot dat je dat zal doen naar ‘Muscat’. Dit is dan ook als het ware de verzamelplaats voor alle buitenlanders die door de jaren heen naar Oman zijn verhuisd. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het kopen van vastgoed in Oman voor buitenlanders nogal wat voeten in de aarde heeft. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit eigenlijk nog een vrij nieuw onderdeel vormt binnen de wetgeving van Oman. Tot en met het jaar 2004 was het bijvoorbeeld nog streng verboden voor buitenlanders om vastgoed in Oman te bezitten. Daar is nu verandering in gekomen, maar de eisen zijn nog steeds aanzienlijk. Verdiep je hier grondig in zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Wil je verhuizen naar Oman en wil je uiteraard ook in dit land aan de slag kunnen gaan? In dat geval zal je een nationaal identiteitsbewijs moeten aanvragen. Het verkrijgen van dit identiteitsbewijs dient te gebeuren bij een ‘Directorate General of Civil Status of the Royal Omani Police’. Om aanspraak te kunnen maken op dit identiteitsbewijs dien je in het bezit te zijn van de volgende stukken:

 

 • Je paspoort (welke nog minstens 6 maanden geldig is);
 • Een medisch certificaat;
 • Een volledig, ingevuld aanvraagformulier;
 • Je werkvergunning en een goedkeuring van het Ministerie van Arbeid;
 • Een brief of verklaring van je werkgever;

 

Hou er bovendien rekening mee dat het in Oman is vereist om je vingerafdrukken te laten registreren. Bovendien moet je ook een elektronische handtekening plaatsen.

Kosten verhuizen naar Oman

Voordat je jouw internationale verhuizing naar Oman begint spreekt het voor zich dat je ook een bepaald beeld zal willen hebben op de gemiddelde kosten die in rekening gebracht kunnen worden. Wij zochten de gemiddelde kostprijs voor je uit en hebben ze opgenomen in de hieronder terug te vinden kostentabel.

 

Internationale verhuizing naar Oman Gemiddelde kostprijs
1 slaapkamer woning verhuizen naar Oman Gemiddeld tussen de 3.000 & 4.000 euro
2 slaapkamer woning verhuizen naar Oman Gemiddeld tussen de 3.500 & 4.500 euro
3 slaapkamer woning verhuizen naar Oman Gemiddeld tussen de 4.400 & 5.500 euro

Checklist verhuizen naar Oman

Wil je niets aan het toeval overlaten met betrekking tot jouw internationale verhuizing van Nederland naar Oman? Dan is het altijd interessant wanneer je even een beknopte checklist kan doornemen. Wij hebben alvast enkele zeer belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

 

 • Laat je uitschrijven in de gemeente in Nederland waarin je hebt gewoond;
 • Zorg voor het melden van je verhuizing naar Oman bij de belastingdienst;
 • Zorg voor contacten in Oman zelf, dit kan je verhuizing aanzienlijk vereenvoudigen;
 • Vraag in eerste instantie een bezoekersvisum aan voor Oman;
 • Bij aankomst kan je een verzoek indienen voor het identiteitsbewijs van het land;
 • Regel op voorhand de nodige bewijsstukken om te kunnen werken in Oman;

Ervaringen leven in Oman

In eerste instantie is Oman een relatief veilig land om naar te verhuizen. Ondanks haar ligging in een onstabiele regio is het Sultanaat op zich een rustige en relatief veilige bestemming. Bovendien is het zo dat de geneeskundige zorg in de grote steden werkelijk van een uitstekend niveau is. Het kraanwater in het land is overigens ook perfect drinkbaar en er zijn op moment van schrijven geen speciale vaccinaties vereist voor een verhuizing naar Oman. Let wel, dit kan uiteraard op elk moment veranderen. Goed de medische eisen controleren voordat je naar Oman vertrekt wordt dan ook sterk aanbevolen.

Bespaartips verhuizen naar Oman

Een internationale verhuizing naar Oman kan op financieel vlak behoorlijk verrassend uit de hoek komen. Veel mensen denken dat ze voor een beperkt bedrag naar Oman kunnen verhuizen, maar schrikken wanneer ze de uiteindelijke offertes ontvangen. Gelukkig bestaan er ook verschillende mogelijkheden om de kostprijs van jouw internationale verhuizing te drukken. Wij hebben alvast enkele interessante bespaartips voor jou verzameld.

 

 • Verhuizing niet al je inboedel mee naar Oman

Het wordt sterk aangeraden om slechts een gedeelte van je inboedel naar Oman mee te verhuizen. Sterker nog, vaak is het zo dat mensen er voor kiezen om helemaal niets van grote stukken uit Nederland mee te verhuizen.  Het kopen van nieuwe inboedel in Oman is dan ook geen enkel probleem en kan relatief voordelig gebeuren.

 

 • Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

Je kan tegenwoordig grote delen van je verhuizing naar Oman uitbesteden aan een internationaal verhuisbedrijf. Hoe meer je gaat uitbesteden, des te hoger de kosten evenwel zullen komen te liggen. Zoveel mogelijk zelf proberen doen is op financieel vlak dan ook veruit de interessantste keuze.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Oman

Is het voor jou ook zo belangrijk dat je met absolute zekerheid tegen de scherpst mogelijke prijs kan verhuizen naar Oman? Heb je echter wel nood aan de diensten die afgesloten kunnen worden bij een internationaal verhuisbedrijf? In dat geval is het altijd de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Door een eenvoudige vergelijking uit te voeren is het dan ook mogelijk om zomaar even een besparing te bekomen tot maar liefst 30 procent op de standaard kostprijs van je internationale verhuizing.