Internationaal verhuizen van Nederland naar Schotland

Een stukje paradijs op Aarde. Dat is hoe mensen Schotland bestempelen wanneer ze er een vakantie hebben meegemaakt. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig aantal Nederlanders overwegen om naar dit uitnodigende land te verhuizen. De Schotten zijn gastvrije mensen, de natuur is er adembenemend mooi… alleen het weer wil wel eens roet in het eten gooien. In ieder geval, ben jij ook iemand die aangetrokken wordt tot het mooie Schotland? Zou je er dan ook maar wat graag een nieuw leven willen opbouwen? Dat kan! Op deze pagina vertellen we je graag alles wat je moet weten over internationaal verhuizen naar Schotland!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Schotland verhuizen

Je wil er natuurlijk graag voor zorgen dat jouw internationale verhuizing van Nederland naar Schotland zo vlot mogelijk kan verlopen. Dit is meteen de belangrijkste reden waarom het merendeel van de Nederlanders er voor kiezen om een verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Speel jij met hetzelfde idee? Dan kan je één van de onderstaande verhuisbedrijven onder de arm nemen. Dit zijn enkele van de grootste en bekendste van Nederland.

 

 • Atlas Movers;
 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • Mondial Oostland Verhuizingen;

Aandachtspunten verhuizen naar Schotland

Inwoners van de Europese Unie dienen geen visum aan te vragen voor een verblijf in Schotland. Wel is het zo dat je, je dient te registreren wanneer je in het land wenst te gaan wonen. Op moment van schrijven kan deze registratie gewoon gebeuren bij het lokale politiekantoor. Op het ogenblik dat deze tekst wordt geschreven is het nog niet duidelijk in welke mate de zogenaamde ‘Brexit’ brexiteen invloed zal hebben op het verhuizen van Nederlanders naar Schotland. Het wordt daarom aangeraden om de wijzigingen op dit vlak nadrukkelijk in het oog te houden. In ieder geval moet het alvast tot 2021 gewoon mogelijk zijn om onder de huidige regelgeving te verhuizen naar het mooie Schotland.

Kosten verhuizen naar Schotland

Elke verhuizing brengt een zeker kostenplaatje met zich mee. Dit geldt niet alleen voor verhuizingen die gebeuren binnen, maar ook buiten Nederland. De verhuiskosten die in rekening worden gebracht voor een verhuizing van Nederland naar Schotland worden sterk beïnvloed door de omvang van de inboedel. Hoe groter de inboedel, des te hoger de kosten uiteindelijk zullen komen te liggen. Dat is natuurlijk ook vrij logisch. De onderstaande prijstabel geeft de gemiddelde kosten alvast goed weer.

 

Type verhuizing naar Schotland Gemiddelde kostprijs
Verhuizen van één slaapkamer woning Tussen 1.000 & 3.250 euro
Verhuizen van drie slaapkamer woning Tussen 1.750 & 6.750 euro
Verhuizen van vijf slaapkamer woning Tussen 2.750 & 10.000 euro

Checklist verhuizen naar Schotland

Een verhuizing in eigen land kan reeds de nodige aandachtspunten met zich meebrengen. Vaak verloopt een dergelijke verhuizing ook vrij hectisch. Dit betekent dat een internationale verhuizing nog heel wat meer druk en stress met zich mee kan brengen. Wil jij er zeker van dat je voor deze verhuizing helemaal niets over het hoofd zal zien? In dat geval is het beslist de moeite waard om de inhoud van de hieronder geplaatste checklist door te nemen.

 

 • Regel in eerste instantie het ‘Uitschrijfbewijs Gemeentelijke Basisadministratie’;
 • Zorg er voor dat je alle lopende abonnementen en diensten in Nederland opzegt;
 • Neem contact op met de belastingdienst om je verhuizing naar Schotland te melden;
 • Registreer je in je nieuwe woonplaats in Schotland;
 • Open een Schotse bankrekening;
 • Controleer of je Nederlandse diploma’s ook in Schotland worden erkend of niet;

 

Bovenstaande punten zijn uiteraard nog maar het puntje van de ijsberg. Dit gezegd hebbende zorgt rekening houden met deze aandachtspunten er ongetwijfeld wel voor dat je kan rekenen op een goede start van jouw verhuizing naar het mooie Schotland.

Ervaringen leven in Schotland

Wanneer je gaat verhuizen naar Schotland is het vooral belangrijk om voor jezelf uit te maken op welke manier je precies wil leven. Verhuizen naar een grootstad als Edinburgh en Glasgow zorgt er namelijk voor dat je terecht komt in een drukke omgeving waar veel meer stress heerst dan in meer afgelegen gebieden. Door de jaren heen hebben menig aantal Nederlanders er bijvoorbeeld voor gekozen om te verhuizen naar ‘Iverness’. Deze plaats ligt op een rustige locatie in een natuurlijke omgeving waardoor het veel relaxter leven is. Het prijsniveau van Schotland is in grote lijnen vergelijkbaar met deze in Nederland. Dat geldt overigens ook voor het weerbeeld dat je in dit groene land te wachten staat.

Bespaartips verhuizen naar Schotland

Ben je op zoek naar een aantal mogelijkheden om jouw verhuiskost naar Schotland te kunnen drukken? Dat is zeker mogelijk. Wij hebben aantal interessante bespaartips voor je uitgezocht die het mogelijk maken om jouw internationale verhuizing naar Schotland aanzienlijk voordeliger te doen uitvallen. We stellen ze hieronder alvast graag even aan je voor:

 

 • Tracht het verhuistransport naar Schotland te delen

Het wordt altijd aangeraden om zo weinig mogelijk inboedel mee te nemen bij een internationale verhuizing. Heb je slechts een beperkte hoeveelheid aan inboedel welke je mee wenst te nemen naar Schotland? In dat geval is het altijd een goed idee om deze inboedel te delen met anderen die naar Schotland willen verhuizen. Zo kunnen jullie beiden genieten van een betrouwbaar transport tegen een scherpe prijs.

 

 • Neem je tijd om de verhuizing grondig voor te bereiden

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je niets teveel zal moeten betalen voor je verhuizing naar Schotland? Begin dan tijdig met het organiseren van je verhuizing. Veel mensen moeten dit halsoverkop doen waardoor ze bijvoorbeeld geen tijd meer hebben om offertes te vergelijken. Je internationale verhuizing voldoende op tijd inplannen zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op een financieel voordeel, daarnaast zal er ongetwijfeld ook veel minder stress mee gepaard gaan.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Schotland

Ondanks het feit dat de hierboven geplaatste bespaartips zeer interessant zijn is het zo dat ze voor veel mensen alsnog onvoldoende besparing kunnen bieden. Geldt dat ook voor jou? Niet getreurd! Er bestaat namelijk nog een mogelijkheid om zomaar even een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren. Welke dat precies is? Zeer eenvoudig. Het is namelijk zo dat je er altijd goed aan doet om niet zomaar meteen akkoord te gaan met de eerste verhuisofferte die je ontvangt. Wil je met zekerheid kunnen rekenen op de scherpst mogelijke prijs voor je internationale verhuizing naar Schotland? Dan is het altijd een aanrader om meerdere offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Met een beetje geluk bespaar je op deze manier aldus een mooie 30 procent op de totale verhuiskost naar Schotland!