Internationaal verhuizen van Nederland naar Spanje

Spanje is zoveel meer dan alleen maar een vakantieland. Elk jaar opnieuw kiezen heel wat Nederlanders er dan ook voor om naar dit zonnige, Zuid-Europese land te verhuizen. Spanje oefent vooral een enorme aantrekkingskracht uit op ouderlingen, maar ook steeds meer jongeren ruilen Nederland in voor het uitnodigende Spanje. Ben jij dat ook van plan? Zou je dan ook graag meer te weten komen over de zaken waar je bij een verhuizing naar Spanje rekening mee dient te houden? Je komt het allemaal te weten hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Spanje verhuizen

Het merendeel van de mensen kiest er tegenwoordig bij een verhuizing naar het buitenland voor om een gespecialiseerd verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Heb jij hetzelfde plan opgevat? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een bedrijf welke reeds over de nodige ervaring beschikt met verhuizen naar Spanje. Wij zochten alvast speciaal voor jou de grootste verhuisbedrijven uit die een verhuizing van Nederland naar Spanje kunnen uitvoeren.

 

 • Vagotrans;
 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • Jacobs Verhuizingen & Transport;
 • De Haan Verhuizingen;
 • Verhuisbedrijf Joh. van Buuren & Zn.;

Aandachtspunten verhuizen naar Spanje

Verhuizen van Nederland naar Spanje is eigenlijk vrij eenvoudig. Dit is natuurlijk grotendeels het gevolg van het feit dat Spanje het zogenaamde Schengen verdrag heeft ondertekend. Dit gezegd zijnde betekent dit niet dat er helemaal nergens geen rekening meer moet worden gehouden. Zo is het voor buitenlanders nog steeds belangrijk om een identificatienummer aan te vragen. Het gaat hierbij om het zogenaamde NIE-nummer welke onder meer is vereist voor het kopen van woning. Ook het regelen van andere belangrijke, cruciale zaken of documenten is zonder dit nummer niet mogelijk. Hou er tot slot ook rekening mee dat je, je zal moeten laten inschrijven in het centrale register voor buitenlandse inwoners in Spanje.

Kosten verhuizen naar Spanje

De kosten die in rekening worden gebracht voor het uitvoeren van een verhuizing van Nederland naar Spanje zijn uiteraard onderhevig aan verschillende invloeden. In het bijzonder de omvang van je inboedel kan de prijs aanzienlijk hoger of net lager laten uitvallen. De gemiddelde verhuiskosten waar je rekening mee dient te houden zijn gelegen tussen de 2.500 & 6.000 euro. Ben je benieuwd met welke kosten jij voor jouw verhuizing ongeveer geconfronteerd zal worden? Dan is het de moeite waard om even de onderstaande prijstabel te bekijken.

 

Soort verhuizing naar Spanje Gemiddelde kostprijs
Verhuizing van een 1 slaapkamer woning Gemiddeld tussen 2.100 & 2.950 euro
Verhuizing van een 2 slaapkamer woning Gemiddeld tussen 2.700 & 3.750 euro
Verhuizing van een 3 slaapkamer woning Gemiddeld tussen 3.450 & 4.450 euro

Checklist verhuizen naar Spanje

Bij een verhuizing van Nederland naar Spanje is het belangrijk dat je niets over het hoofd ziet. Sommige dingen lijken dan wel zeer voor de hand liggend te zijn, toch worden ze in de praktijk niet zelden over het hoofd gezien. Omwille van deze reden hebben we een beknopte checklist opgesteld bestaande uit enkele niet te missen aandachtspunten:

 

 • Zorg er voor dat je op z’n minst een woordje Spaans praat of voorzie een woordenboek;
 • Controleer voor je daadwerkelijke verhuizing reeds goed het aanbod op vlak van vastgoed;
 • Controleer of alle reisdocumenten die je nodig hebt nog wel geldig zijn;
 • Wees je bewust van de Spaanse cultuur zodat je niet geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen;
 • Breng de Belastingdienst op de hoogte van je verhuizing naar Spanje;
 • Controleer de geldigheid van je behaalde diploma’s in Spanje;
 • Voorzie eventueel een overbruggingsverzekering voor je verhuizing;

Ervaringen leven in Spanje

Het Spaanse leven staat er algemeen om bekend behoorlijk goed te zijn. Het is vaak ook een stuk relaxter in vergelijking met Nederland. Dit brengt ook enkele nadelen met zich mee. Heb je dringend een klusjesman nodig voor het oplossen van een bepaald probleem? Dan bestaat de kans dat je een aantal keer zal moeten aandringen. Bovendien is het zo dat de ervaringen die je in Spanje zal meemaken sterk afhankelijk zijn van de plaats waar je gaat wonen. Menig aantal buitenlanders verhuizen naar Spaanse  grootsteden als Barcelona, Madrid en Valencia. Dit niet in het minst omwille van het internationale karakter van deze steden.

Bespaartips verhuizen naar Spanje

Heel wat Nederlanders die graag willen verhuizen naar Spanje maken zich een beetje zorgen over de kosten die zijn verbonden aan een dergelijke verhuizing. Dat is ook logisch. Toch bestaan er verschillende mogelijkheden om de prijs van jouw verhuizing naar Spanje danig te drukken. Wij hebben alvast enkele zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

 

 • Verhuizing niet je volledige inboedel mee

De grootste kost waarmee je wordt geconfronteerd bij een verhuizing naar Spanje is de prijs die in rekening wordt gebracht voor het verhuizen van je inboedel. Gelukkig is dit iets waar je zeer eenvoudig iets aan kan doen. Onderzoek welke artikelen en meubels in Spanje goedkoop aangekocht kunnen worden en verkoop een deel van je huidige inboedel in Nederland. Op deze manier zal je meteen een behoorlijke besparing kunnen realiseren op de kosten voor jouw verhuizing van Nederland naar Spanje.

 

 • Voorzie voldoende tijd om te verhuizen

Het spreekt voor zich dat je niet zomaar van de ene op de andere dag zal willen verhuizen naar Spanje. Dit is dan ook ongetwijfeld een plan welke je reeds even in gedachten zal hebben. Wil je er zeker van zijn dat je op de meest comfortabele en tevens ook financieel meest toegankelijke manier kan verhuizen naar Spanje? Dan is het altijd van belang om voldoende tijd te voorzien voor je verhuizing. Moet er een spoedverhuis worden uitgevoerd? Dan brengt dit altijd hogere kosten met zich mee.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Spanje

Zijn de aangehaalde bespaartips voor jou niet voldoende om je verhuizing naar Spanje echt financieel interessant te maken? In dat geval hebben we nog een laatste, zeer interessante tip voor jou in petto. Wist je namelijk dat je eenvoudig nog een extra besparing tot wel 30 procent kan realiseren op je verhuizing van Nederland naar Spanje? Dit kan eenvoudig gebeuren door het uitvoeren van een vergelijking tussen verschillende verhuisbedrijven. Neem dus zeker niet zomaar de eerste, de beste verhuisfirma onder de arm en vergelijk de tarieven. Zo kan je er met zekerheid voor zorgen dat je verhuizing van Nederland naar Spanje echt voordelig wordt.