Internationaal verhuizen van Nederland naar Tanzania

Tanzania is een land welke veel mensen weet aan te spreken. Iedereen die er al eens is geweest denkt er bovendien gegarandeerd nog vaak aan terug. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat door de jaren heen menig aantal Nederlanders hebben overwogen om hun leven in Nederland achter zich te laten en naar Tanzania te verhuizen. Speel jij met hetzelfde idee, maar wil je, je graag in eerste instantie goed informeren over een verhuizing naar dit land? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even grondig de informatie door te nemen welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Tanzania verhuizen

Een internationale verhuizing is altijd bijzonder spannend. Dit geldt niet in het minst voor het moment waarop je wenst te verhuizen naar een bestemming zoals Tanzania. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat mensen in deze situatie graag willen kunnen rekenen op de bijstand van een internationaal verhuisbedrijf. In Nederland zijn er verschillende internationale verhuisbedrijven terug te vinden welke jou precies die bijstand kunnen verlenen waar je naar op zoek bent. Wij hebben alvast enkele van de grootste bedrijven voor jou op een rijtje gezet:

 

 • Kuiper De Internationale Verhuizer;
 • Internationaal Verhuisbedrijf De Haan;
 • Passies Internationale Verhuizingen;
 • KHZ Internationale Verhuizers;

Aandachtspunten verhuizen naar Tanzania

Wanneer je wenst af te reizen naar Tanzania zal je in eerste instantie rekening willen houden met het visum dat je moet aanvragen. Tanzania maakt gebruik van vijf verschillende soorten visa. Voor inwoners van Europa volstaat doorgaans het standaard visum. Deze maakt het mogelijk om achtereenvolgend voor een periode tot maximum 90 dagen in het land te verblijven. Ben je van plan om verschillende malen Tanzania in en uit te reizen? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je altijd in het bezit dient te zijn van een ‘multiple-entry visum’. Controleer dus goed welk visum voor jouw situatie is vereist.

 

Om te kunnen wonen en werken in Tanzania zal je één van de verschillende verblijfs- en werkvergunningen moeten aanvragen. Ook op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij specifiek om:

 

 • Class A vergunning voor buitenlandse investeerders;
 • Class B vergunning voor werknemers met speciale vaardigheden;
 • Class C vergunning voor onder meer wetenschappers, studenten, etc.;

 

Tanzania staat er algemeen om bekend een vrij apart beleid te hanteren voor buitenlanders die in het land willen werken. Vaak zijn er dan ook speciale vaardigheden vereist welke niet teruggevonden kunnen worden in de vaardigheden van lokale werknemers. Het wordt sterk aangeraden grondig de actuele eisen voor een werkvergunning door te nemen.

Kosten verhuizen naar Tanzania

Op het ogenblik dat je internationaal wil verhuizen van Nederland naar Tanzania is het vanzelfsprekend dat dit de nodige kosten met zich mee zal brengen. De hoogte van de kostprijs van je internationale verhuizing wordt vooral bepaald door de hoeveelheid aan inboedel die je naar Tanzania wenst mee te verhuizen. De onderstaande kostentabel zal je op dit vlak alvast een goed beeld geven van de gemiddelde kosten die je kan verwachten.

 

Internationaal verhuizen naar Tanzania Gemiddelde kostprijs
Kleine hoeveelheid aan inboedel verhuizen Gemiddeld zo’n 2.500 euro
Gemiddelde hoeveelheid aan inboedel verhuizen Gemiddeld zo’n 3.500 euro
Grote hoeveelheid aan inboedel verhuizen Gemiddeld zo’n 4.500 euro

Checklist verhuizen naar Tanzania

Het spreekt voor zich dat er tal van verschillende zaken zijn waar je bij een internationale  verhuizing van Nederland naar Tanzania aandacht aan dient te besteden. In de praktijk gebeurt het niet zelden dat één of meerdere van deze zaken over het hoofd worden gezien. Om er voor te zorgen dat dit risico bij jou zo beperkt mogelijk kan worden gehouden is het altijd de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden aandachtspunten.

 

 • Zorg er voor dat je, je laat uitschrijven bij de gemeente waarin je woonachtig was;
 • Neem contact op met de belastingdienst om je verhuizing naar Tanzania te melden;
 • Controleer goed welke van de verschillende visa je voor jouw doeleinden nodig hebt;
 • Controleer welk type werkvergunning je dient aan te vragen voor Tanzania;
 • Regel een ervaren en financieel interessant, internationaal verhuisbedrijf;

Ervaringen leven in Tanzania

Tanzania beschikt over een degelijke levensstandaard die weliswaar wat beperkter is in vergelijking met deze in Nederland. Er doen zich in dit land globaal gezien ook weinig veiligheidsproblemen voor. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de gezondheidsrisico’s waar je in Tanzania mee geconfronteerd kan worden. Het wordt bijvoorbeeld sterk aangeraden om uitsluitend gekookt voedsel te eten en drinkwater te drinken. Daarnaast heerst er in Tanzania een structureel risico op denguekoorts, gele koorts en malaria. Controleer dus altijd goed welke vaccinaties je mogelijks nodig hebt voor Tanzania.

Bespaartips verhuizen naar Tanzania

Het is niet meer dan normaal dat een internationale verhuizing van Nederland naar een land als Tanzania de nodige kosten met zich meebrengt. Wel spreekt het voor zich dat je graag alles in het werk zal willen stellen om deze kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Omwille van deze reden hebben wij alvast even enkele interessante bespaartips voor je op een rijtje gezet om rekening mee te houden.

 

 • Welke inboedel is interessant om mee te verhuizen?

Het kopen van nieuwe inboedel in Tanzania welke ook nog eens perfect aansluit bij de stijl van het land is op zeer voordelige wijze mogelijk. Stel jezelf dan ook altijd de vraag of het wel interessant is om veel inboedel vanuit Nederland mee te verhuizen. Wanneer je dat doet zal je kunnen vaststellen dat, dat veelal eigenlijk helemaal niet het geval is. Het brengt in de praktijk echt veelal veel teveel kosten met zich mee.

 

 • Wacht niet te lang met je verhuizing te plannen

Eveneens erg belangrijk om rekening mee te houden is het moment waarop je, je verhuizing gaat inplannen. In het bijzonder een internationale verhuizing naar een land als Tanzania vereist een degelijke planning. Wil je zonder zorgen en tegen een financieel interessante prijs kunnen verhuizen naar Tanzania? Dan is het altijd een aanrader om tijdig te beginnen met het plannen van je verhuizing.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Tanzania

Ondanks het feit dat je met de bovenstaande bespaartips jouw internationale verhuizing naar Tanzania absoluut voordeliger kan laten uitvallen is dit absoluut nog niet alles. Er bestaat namelijk nog een extra mogelijkheid om nog meer geld te besparen. Wist je bijvoorbeeld dat je nog tot 30 procent extra kan besparen, enkel en alleen door het uitvoeren van een objectieve vergelijking van offertes van verschillende, internationale verhuisbedrijven? Het mag dan ook duidelijk zijn, meteen met het eerste, het beste verhuisbedrijf in zee gaan is in de praktijk op financieel vlak doorgaans helemaal niet interessant, in tegendeel.