Internationaal verhuizen van Nederland naar Turkije

Het mooie en zonnige Turkije is door de jaren heen een steeds populairder wordend land geworden. De populariteit van Turkije is in die mate gestegen dat ook steeds meer Nederlanders er voor kiezen om naar dit land te verhuizen. Overweeg jij ook een internationale verhuizing van Nederland naar Turkije? Wil je, je in eerste instantie echter goed inlichten over alle eisen waaraan je moet voldoen? In dat geval is het zeker en vast de moeite waard om even de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina uitgebreid door te nemen.

Grootste verhuisbedrijven Nederland die naar Turkije verhuizen

Het is algemeen bekend dat verhuizen naar Turkije niet altijd even eenvoudig is, in tegendeel. In het land is bijzonder veel bureaucratie van toepassing waar je als buitenlander rekening mee dient te houden. Omwille van deze reden is het ook altijd een goed idee om een verhuisbedrijf onder de arm te nemen die ervaring heeft met verhuizen naar Turkije. In Nederland zijn er verschillende van deze bedrijven terug te vinden. Het gaat hierbij om:

 • De Haan Verhuizingen;
 • Transpack;
 • Verhuisbedrijf Koops;
 • Mondial Movers International;

Aandachtspunten verhuizen naar Turkije

Het is erg belangrijk om een internationale verhuizing van Nederland naar Turkije niet te onderschatten. De minder goede verstandhouding tussen de Turkse regering en de EU heeft er dan ook voor gezorgd dat een verhuizing naar Turkije regelen net wat ingewikkelder is dan bijvoorbeeld een verhuizing naar een ander, regulier EU-land. Dit gezegd zijnde is het zeker niet onmogelijk. Van cruciaal belang is wel dat je tijdig begint met de procedure voor het aanvragen van een Turks visum. Zorg er bovendien ook voor dat je een zo compleet mogelijk dossier indient. Wordt je aanvraag afgewezen? Dan kan het een stuk lastiger worden om je aanvraag de tweede keer wel goedgekeurd te zien worden.

Kosten verhuizen naar Turkije

Net omwille van het feit dat Turkije een land is waar je wordt geconfronteerd met een zeer stevige bureaucratie is het zo dat de kosten voor een verhuizing vaak wat hoger kunnen oplopen. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook de afstand is die tussen Nederland en Turkije moet worden overbrugd. Plan jij ook een verhuizing naar Turkije? In dat geval is het altijd een goed idee om rekening te houden met de gemiddelde kosten zoals weergegeven in de hieronder terug te vinden prijstabel.

Type verhuizing naar Turkije Gemiddelde kostprijs
Verhuizing naar Turkije met kleine inboedel Gemiddeld tussen 2.500 & 4.500 euro
Verhuizing naar Turkije met gemiddelde inboedel Gemiddeld tussen 5.900 & 9.750 euro
Verhuizing naar Turkije met grote inboedel Gemiddeld tussen 9.350 & 15.250 euro

Checklist verhuizen naar Turkije

Op het ogenblik dat je naar een land als Turkije wenst te verhuizen dien je, je bewust te zijn van de vaak strenge eisen die worden gesteld aan immigranten. Deze eisen hebben betrekking tot heel wat verschillende factoren. Door rekening te houden met de inhoud van deze beknopte checklist zorg je er voor dat je enkele basiseisen alvast zeker niet over het hoofd zal zien.

 1. Vergeet niet om de ‘ikamet’, de Turkse verblijfsvergunning aan te vragen;
 2. Om te werken in Turkije is een speciale werkvergunning vereist;
 3. Controleer of alle abonnementen en diensten in Nederland correct zijn opgezegd;
 4. Bekijk de mogelijkheden om je post tijdelijk door te laten sturen naar Turkije;
 5. Begin tijdig met het plannen van je verhuizing naar Turkije;
 6. Zoek een internationaal verhuisbedrijf met ervaring met verhuizingen naar Turkije;

De bovenstaande vereisten vormen de basis voor een succesvolle verhuizing naar Turkije. Uiteraard zijn er nog heel wat meer zaken waar je rekening mee zal willen houden. Voldoende vroeg beginnen met het plannen van je verhuizing is dan ook geen overbodige luxe.

Ervaringen leven in Turkije

Het leven in Turkije is op zich natuurlijk best aangenaam. Tijdens de zomermaanden kan je in grote delen van het land dan ook genieten van een mediterraans sfeertje. Bovendien liggen de gemiddelde prijzen voor levensonderhoud in Turkije aanzienlijk lager in vergelijking met Nederland. Daar tegenover staat dat Turkije een land is met een stevige bureaucratie waardoor er verschillende strenge regels zijn waar je, je aan dient te houden. Wil je graag een huis kopen in Turkije? Dan zal je kunnen vaststellen dat de prijzen van vastgoed in Turkije een stuk aangenamer zijn dan in Nederland. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de prijzen van vastgoed in Turkije aan een stevige opmars zijn begonnen.

Bespaartips verhuizen naar Turkije

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je niet teveel moet betalen voor jouw verhuizing naar Turkije? In dat geval is het altijd een aanrader om rekening te houden met enkele interessante bespaartips. Wij hebben ze alvast voor je uitgezocht en zetten ze graag op een rijtje:

 • Neem zo weinig mogelijk elektronische toestellen mee

Probeer zo weinig mogelijk elektronische toestellen mee te nemen naar Turkije. De invoerkosten op deze toestellen zijn aanzienlijk terwijl je ze veelal voor een aanzienlijk goedkopere prijs in Turkije zelf kan kopen.

 • Ook je meubilair laat je eigenlijk beter in Nederland

Het meenemen van je meubilair naar Turkije is op vlak van kostprijs eigenlijk niet zo interessant. De kosten voor het verhuizen van deze inboedel kunnen hoog oplopen terwijl meubilair in Turkije vaak voordeliger te kopen valt.

 • Regel je verhuizing ruim van tevoren

Ben je er zeker van dat je gaat verhuizen naar Turkije? Regel je verhuizing dan voldoende ruim van tevoren. Ondanks het feit dat veel verhuisbedrijven over speciale spoedprocedures beschikken zijn deze in de praktijk altijd aanzienlijk duurder. Dit komt een echt voordelige verhuizing naar Turkije dan ook uiteraard niet ten goede.

Vergelijk offertes voor verhuizen naar Turkije

Wil je graag nog een extra besparing kunnen realiseren op jouw verhuizing van Nederland naar Turkije? In dat geval hebben we nog één extra, interessante tip voor jou in petto. Het is namelijk zo dat het altijd de moeite waard is om offertes op te vragen bij verschillende internationale verhuisbedrijven. Door deze offertes daarna te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat jouw verhuizing naar Turkije financieel een behoorlijk stuk toegankelijker wordt. In het beste geval kan je op deze manier zelfs zomaar een besparing realiseren tot wel 30 procent. Ook extra besparen op jouw internationale verhuizing naar Turkije? Vergeet dan zeker niet om offertes aan te vragen bij verschillende internationale verhuisbedrijven!